Facebook Pixel Sportdog.gr | «Το πίστευε ο Χιμένεθ για Αραούχο - Αυτός θα είναι ο αντι-Μάνταλος - Μεγάλο μυστήριο με Κονέ»
| 2017-10-30 15:45:00

«Το πίστευε ο Χιμένεθ για Αραούχο - Αυτός θα είναι ο αντι-Μάνταλος - Μεγάλο μυστήριο με Κονέ»

του Γιώργου Κτενά
«Το πίστευε ο Χιμένεθ για Αραούχο - Αυτός θα είναι ο αντι-Μάνταλος - Μεγάλο μυστήριο με Κονέ»

Ο διευθυντής της «Ώρας» Πάνος Λούπος στο sportdog.gr.

Την άποψη ότι ο Τάσος Μπακασέτας αλλά και ο Παναγιώτης Κονέ, ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, θα μπορούσαν να έχουν τον ρόλο του αντι-Μάνταλου στην 11άδα της ΑΕΚ, εξεφρασε με δηλώσεις του στο sportdog.gr ο Πάνος Λούπος.

Ο διευθυντής της εφημερίδας Ώρα των Σπορ μίλησε ακόμα για τη νίκη της ΑΕΚ στη Νέα Σμύρνη, εναντίον του Πανιωνίου, αλλά και την επιστροφή του Σέρχιο Αραούχο στα γκολ.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην κριτική που έχει ασκηθεί στην ομάδα, αλλά και στο μεγάλο παιχνίδι εναντίον της Μίλαν που πλησιάζει.

«Θα ήταν αφύσικο να μην κέρδιζε και αυτό το ματς, ένα ακόμα παιχνίδι δηλαδή στο οποίο επέβαλλε την απόλυτη κυριαρχία της. Εναντίον μιας πολύ καλής ομάδας, που η ΑΕΚ την έκανε να μην υπάρχει μέσα στο γήπεδο. Οι 18 τελικές προσπάθειες τα λένε όλα. Η ΑΕΚ έχει πολύ υψηλό αριθμό τελικών, εκτός από το παιχνίδι στην Τρίπολη. Είτε στην Ελλάδα είτε στην Ευρώπη. Θα μπορούσε να είχε καθαρίσει νωρίτερα το παιχνίδι, αλλά ακόμα μια φορά έπεσε πάνω σε ένα καλό τερματοφύλακα. Πολύ μεγάλη η νίκη, που επί της ουσίας έσβησε μία από τις γκέλες που είχαν προηγηθεί. Αλλά χρειάζονται κι άλλες τέτοιες νίκες», σχολίασε αρχικά ο Πάνος Λούπος στο sportdog.gr και συνέχεια συμπλήρωσε για τον Αραούχο και το γκολ που χάρισε τη νίκη στην ΑΕΚ:

«Το πίστευε ο Χιμένεθ»

«Ο Αραούχο σκόραρε σε γήπεδο που αναστένεται, όσον αφορά τα γκολ που πετυχαίνει. Ακόμα κι όταν δεν σκοράρει όμως, το κυνηγάει πολύ. Κι αυτό μερικές φορές τον αγχώνει και τον εκνευρίζει. Ακόμα και στα άσχημα παιχνίδια του, πάντως, δεν μπορεί να του προσάψει κανείς ότι είναι αδιάφορος. Σημαντικό, επίσης, ήταν το feeling του Χιμένεθ που τον κράτησε στο γήπεδο. Εκτιμώ ότι θα είχε στη σκέψη του το παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη που το είχε πάρει, ξανά, με γκολ του Αραούχο και τον είχε οδηγήσει στην πρωτιά στα πλέι οφ. Ο Χιμένεθ πίστευε χθες ότι μπορεί να σκοράρει ο Αραούχο».

Εκτός από τα ευχάριστα, που είναι η νίκη και η επιστροφή του Αραούχο στα γκολ, η ΑΕΚ είχε και ένα πολύ δυσάρεστο νέο που αφορούσε τον τραυματισμό του Μάνταλου.

«Είναι το σοκ της σεζόν για την ΑΕΚ αυτό που συνέβη στον Μάνταλο. Αλλά και για το ίδιο το παιδί, καθώς είναι πολύ άδικο αυτό που συνέβη, για έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή και χαρακτήρα που φιλοδοξεί να παίξει στο Μουντιάλ. Στη φάση του τραυματισμού του, μάλιστα, υπερέβαλλε εαυτό για να τα καταφέρει και αυτή είναι η φάση από την οποία ξεκίνησε το γκολ της ΑΕΚ. Πρόκειται για απώλεια που δύσκολα μπορεί να αναπληρωθεί, καθώς κάνει πολλά τόσο μέσα στο γήπεδο (περνάει όλο το παιχνίδι της ΑΕΚ από τα πόδια του), ενώ έχει ευεργετική παρουσία και στα αποδυτήρια. Είναι πολυσήμαντος ο ρόλος του και πολύ άτυχη η ΑΕΚ με αυτή την απώλεια. Σε μια σεζόν, μάλιστα, στην οποία κυνηγάει τρεις στόχους».

Ο Μπακασέτας και το... μυστήριο με Κονέ

Το ερώτημα που υπάρχει, τώρα, είναι με ποιον τρόπο μπορεί να καλύψει το κένο του Μάνταλου ο Χιμένεθ. Ποιος μπορεί να είναι ο αντι-Μάνταλος στην ΑΕΚ;

«Νομίζω ότι ακόμα και ο Χιμένεθ δεν μπορεί, τώρα, να πει με σιγουριά ποιος είναι ο ιδανικός αντι-Μάνταλος. Ενόψει Μίλαν και ΠΑΟΚ, εκτιμώ και φαίνεται ως πιο λογική λύση ο Μπακασέτας. Που δείχνει ότι ανεβαίνει κιόλας. Αλλά πέραν του Μπακασέτα ο Χιμένεθ οφείλει να αξιοποιήσει και παίκτες που θα ελευθερώσουν μια θέση, για να την πάρει ο όποιος αντι-Μάνταλος. Ένα μεγάλο "μυστήριο" είναι και η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Παναγιώτης Κονέ. Είναι παίκτης που έχει τα χαρακτηριστικά και την προσωπικότητα για να καλύψει το κενό. Ξέρει και τη θέση. Αλλά δεν ξέρει κανείς ποια είναι η κατάστασή του, δεν τον έχουμε δει, λείπει πολύ καιρό και παραμένει μυστήριο η κατάσταση στην οποία βρίσκεται».

Με αυτή τη νίκη, σε δύσκολη έδρα, θεωρείς ότι ο Χιμένεθ «γύρισε» το κλίμα που υπήρχε προς το πρόσωπό του;

«Υπήρχε μια υπερβολή από την πλευρά της ΑΕΚ, αλλά και από τον ίδιο τον Χιμένεθ, όσον αφορά την κριτική που του ασκήθηκε. Πρώτα από όλα, κριτική απόλυτα δικαιολογημένη έγινε για την εμφάνιση στην Τρίπολη. Σε παιχνίδι, δηλαδή, που είτε το θέλουμε είτε όχι ο Μανόλο έκανε λανθασμένες επιλογές και η ΑΕΚ είχε άθλια και αποκαρδιωτική εικόνα στο συγκεκριμένο ματς. Ούτε μετά την Ξάνθη ούτε μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ατρόμητο έγινε κάοποια σκληρή κριτική προς την ομάδα. Το κυριότερο είναι ότι δεν νοείται να υπάρχουν μέλη μέσα στην ομάδα που να μην μπορούν να ζήσουν με την κριτική. Είναι δουλειά και καθήκον του δημοσιογράφου να κάνει κριτική, αρκεί να έχει επιχειρήματα».

«Μπορεί αποτέλεσμα με Μίλαν»​

Τέλος, θέλω να μου πεις δύο λόγια για το παιχνίδι με τη Μίλαν που πλησιάζει.

«Η ΑΕΚ, γενικά, σε όλα τα εκτός έδρας ευρωπαϊκά ματς δείχνει καλύτερη, πιο στιβαρή και συγκεντρωμένη σε σχέση με τα εντός. Είναι παιχνίδι που ευθύς εξαρχής με ανησυχούσε περισσότερο από το εκτός έδρας. Μπορεί φυσικά η ΑΕΚ να πάρει αποτέλεσμα, αλλά να μη λησμονούμε ότι έχει εις βάρος της κάποια πράγματα. Όπως είναι το σοκ με τον Μάνταλο, ο τραυματισμός του Τσόσιτς, θα λείπει ο Λαμπρόπουλος, δεν ξέρουμε τι θα γίνει και τον Τσιγκρίνσκι. Πρόκειται, δηλαδή, για σοβαρές απουσίες. Αν η ΑΕΚ έχει το μυαλό και τη συγκέντρωση που χρειάζεται, συν τον παλμό από τον κόσμο της, είναι ικανή να πάρει αποτέλεσμα από τη Μίλαν».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags