Facebook Pixel Sportdog.gr | Έκανε του... κεφαλιού του!
| 2017-11-12 17:06:00

Έκανε του... κεφαλιού του!

Sportdog Team
Έκανε του... κεφαλιού του!

Με «μπροστάρη» τον Διαμαντόπουλο ο Άρης διατήρησε το απόλυτο και παρέμεινε πρώτος

Ο στόχος του Άρη κόντρα στην Καλλιθέα ήταν ένας! Να φτάσει στο τρίτο φετινό του «τρίποντο» για να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας! Οι «κιτρινόμαυροι» δεν παρέδωσαν βέβαια... σεμινάρια ποδοσφαίρου, αλλά μετά την περσινή αποτυχία τους να επιστρέψουν στην Super League, στον Άρη γνωρίζουν πως το σημαντικότερο όλων είναι οι βαθμοί και όχι οι εντυπώσεις!

Το πρώτο ημίχρονο ήταν κυριολεκτικά... παράσταση για έναν ρόλο. Η Καλλιθέα... ταμπουρώθηκε πίσω από το ξεκίνημα με διπλή ζώνη άμυνας και αποκλειστικό στόχο να κρατήσει ανέπαφη την εστία της. Έτσι, ο Άρης ανέλαβε από τα πρώτα λεπτά πρωτοβουλίες και στο 13΄ έφτασε για πρώτη φορά κοντά στο γκολ αλλά ο Διαμαντόπουλος καθυστέρησε να πλασάρει τον Κορωνίδη και έτσι τον πρόλαβαν οι αμυντικοί της Καλλιθέας, ενώ στο 22΄ ο Κορωνίδης ήταν σε ετοιμότητα και εξουδετέρωσε το πλασέ του Πλατέλλα.

Ο Άρης αύξησε την πίεσή του αλλά το απευθείας φάουλ του Μπαργκάν στο 34΄ έφυγε λίγο άουτ και δύο λεπτά αργότερα ο Μουμίν έχασε τεράστια ευκαιρία, πλασάροντας απελπιστικά άουτ από το σημείο του πέναλτι και ενώ δεν είχε πίεση από αντίπαλο. Τελικά, τον... γόρδιο δεσμό έλυσε στο 41΄ ο Διαμαντόπουλος με κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή ύστερα από σέντρα του Μπούρμπου, με το 1-0 να είναι και το σκορ του ημιχρόνου.

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου η Καλλιθέα βγήκε από το... καβούκι της και απείλησε και στο 47΄ με το σουτ του Σμυρλή που απόκρουσε ο Καντιμοίρης και στο 50΄ όπου ο τερματοφύλακας του Άρη είπε «όχι» στο πολύ καλό σουτ του Βασιλείου, Η αντεπίθεση των φιλοξενούμενων όμως δεν είχε συνέχεια και έτσι ο Άρης απέκτησε ξανά τον έλεγχο του παιχνιδιού, πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ που ήθελε για να «καθαρίσει» τη νίκη στο 77΄.

Ο Πασάς σέντραρε με αποδέκτη τον Διαμαντόπουλο και αυτός με κοντινή κεφαλιά νίκησε για δεύτερη φορά τον Κορωνίδη, «γράφοντας» το 2-0 που ήταν και το τελικό σκορ.

Βέβαια, ο επιθετικός του Άρη θα μπορούσε να πετύχει και χατ τρικ στο 83΄, όμως δεν κατάφερε να προλάβει την μπάλα ύστερα από φοβερή ατομική ενέργεια και σέντρα του Τζανακάκη.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με ένα επιθετικογενές 4-2-3-1 παρέταξε τον Άρη ο Δημήτρης Σπανός, τοποθετώντας κάτω από τα δοκάρια τον Καντιμοίρη, στο δεξί άκρο της άμυνας τον Τζανακάκη, στο αριστερό τον Μπούρμπο και στο κέντρο της άμυνας τους Δεληζήση, Σόουζα. Μπροστά από τους δύο τελευταίους αγωνίστηκαν οι Μουμίν και Ιντζόγλου, ενώ ως «δεκάρι» χρησιμοποιήθηκε ο Πασάς, στη δεξιά πτέρυγα ο Πλατέλλας, στην αριστερή ο Μπαργκάν και στην κορυφή της επίθεσης ο Διαμαντόπουλος. 

Από την άλλη, ο Μαρτσέλο Τροϊζι παρέταξε την Καλλιθέα με ένα άκρως αμυντικογενές και «σφιχτό» 4-2-3-1. Κάτω από την εστία ήταν ο Κορωνίδης, στο δεξί άκρο της άμυνας ο Βασιλείου και στο αριστερό ο Παπαγγελής, κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Ντιακιτέ και Συριόπουλος, στο κέντρο της μεσαίας γραμμής βρέθηκαν οι Μήλιος, Καντέ και Μασέδο, στα αριστερά ο Χοτζάλι, στα δεξιά ο Σμυρλής και στην επίθεση ο Μίγγος. 

Η είσοδος του Μάκο στη θέση του Μήλιου με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου λειτούργησε θετικά για την Καλλιθέα που κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, με την αγωνιστική της... ανάταση ωστόσο να μην έχει διάρκεια και κυρίως αποτέλεσμα. Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Σπανός το «γύρισε» σε 4-3-3 στο 68΄ περνώντας στον αγώνα τους Παυλίδη και Βαλεριάνο στη θέση των Μπαργκάν και Μπούρμπου.

Η ΦΑΣΗ: Σε παιχνίδια σαν το χθεσινό στο «Κλεάνθης Βικελίδης», αυτό που έχει σημασία για την ομάδα που θέλει περισσότερο τη νίκη, είναι να σκοράρει όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Έτσι, η εύστοχη κεφαλιά του Διαμαντόπουλου στο 41΄ απάλλαξε τον Άρη και τον κόσμο του από το... πολύ άγχος και άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Κανένα απολύτως πρόβλημα δεν αντιμετώπισε ο Δημήτρης Καρατέρπος της ΕΠΣ Κοζάνης, αφού εκτός του ότι δεν του παρουσιάστηκε κάποια δύσκολη φάση, τα πήγε περίφημα και στον πειθαρχικό έλεγχο των ποδοσφαιριστών ακόμα και όταν ανέβηκαν οι... τόνοι και οξύνθηκαν τα νεύρα, από το 55ο λεπτό και μετά.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Άρης πανηγύρισε την τρίτη νίκη του σε ισάριθμες αγωνιστικές και παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας ως «συγκάτοικο» την Παναχαϊκή που επίσης πέτυχε το «3 στα 3» απέναντι στον μαχητικό Εργοτέλη, τον οποίο ο Άρης αντιμετωπίζει την επόμενη αγωνιστική στο Παγκρήτιο.  

Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ: Ποιος άλλος από τον Δημήτρη Διαμαντόπουλο, που με δύο κεφαλιές πέτυχε δύο γκολ και οδήγησε εκ του ασφαλούς τον Άρη στο «τρίποντο», εκμεταλλευόμενος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ωραίες σέντρες των Μπούρμπου και Πασά.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ: Ο Άρης ήταν σαφώς ανώτερος από την Καλλιθέα και δικαιότατα ήταν αυτός που πήρε το... ροζ φύλλο αγώνα, παρότι οι παίκτες του Δημήτρη Σπανού δεν έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης. 

 

ΑΡΗΣ: (Δημήτρης Σπανός): Καντιμοίρης. Μπούρμπος (68΄ Βαλεριάνος), Τζανακάκης, Σόουζα, Δεληζήσης, Ιντζόγλου, Μουμίν, Πλατέλλας (87΄ Μαραγκός), Πασάς, Μπαργκάν (68΄ Παυλίδης), Διαμαντόπουλος

ΚΑΛΛΙΘΕΑ: (Μαρτσέλο Τροϊζι): Κορωνίδης, Καντέ (85΄ Τουρούκης), Συριόπουλος, Ντιακιτέ, Παπαγγελής, Μίγγος, Σμυρλής, Μήλιος (46΄ Μάκο), Χοτζάλι (65΄ Γκέτσι), Βασιλείου, Μασέδο

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags