Facebook Pixel Κορέια για Βλαχοδήμο, Ερνάνι και όχι μόνο
| 2017-11-16 12:00:00

Αποκαλύψεις από την Πορτογαλία για Ερνάνι - ΑΕΚ και Βλαχοδήμο - Μπενφίκα! - Τι θα γίνει...

του Γιώργου Κτενά
Αποκαλύψεις από την Πορτογαλία για Ερνάνι - ΑΕΚ και Βλαχοδήμο - Μπενφίκα! - Τι θα γίνει...

Mιλάει ο αρχισυντάκτης της Α΄ Βοla, Μιγκέλ Κορέια.

Την άποψη ότι ο Ερνάνι θέλει να έρθει στην ΑΕΚ, καθώς είναι ομάδα που μπορεί να του προσφέρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής από την Πόρτο, αλλά και ότι μπορεί να βοηθήσει πολύ την Ένωση με την παρουσία του, εξέφρασε στο sportdog.gr ο Μίγκελ Κορέιρα.

Ο αρχισυντάκτης της πορτογαλικής εφημερίδας A΄ Bola αναφέρθηκε στην περίπτωση του συμπατριώτη του, αλλά και στο ενδιαφέρον της Μπενφίκα για τους Σισέ και Κούτρη, καθώς οι «αετοί» ψάχνουν για τον αντικαταστάτη του Λουιζάο στην άμυνα και όχι μόνο.

Αποκάλυψε ότι η Μπενφίκα αναμένεται να ζητήσει το καλοκαίρι τον Βλαχοδήμο στο ρόστερ της από τον Παναθηναϊκό, κι όχι τον Γενάρη όπως είχε αρχικά εκτιμηθεί, ενώ αναφέρθηκε και στα σενάρια που εμπλέκουν το όνομα του Σιμόες με τη Βαλένθια. 

«Δεν είναι βασικός ο Ερνάνι στην Πόρτο, αλλά όποτε έχει παίξει πηγαίνει πολύ καλά. Παίζει στα πλάγια, περισσότερο στα δεξιά και σε ένα παιχνίδι που η Πόρτο νίκησε με 6-0 είχε πετύχει ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς. Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο είναι ευχαριστημένος μαζί του, μέχρι τώρα λέει συνεχώς ότι δεν έχει μόνο 11 βασικούς αλλά πιστεύει σε όλους του ρόστερ. Κι ο Ερνάνι είναι ένας από αυτούς», σχολίασε αρχικά μέσω του sportdog.gr ο Μίγκελ Κορέια και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

«Μέχρι τώρα έχει δείξει ότι τον ενδιαφέρει να συνεχίσει στην Πόρτο. Αλλά θεωρώ ότι αν έχει την ευκαιρία σε άλλη ομάδα να παίζει περισσότερο, θα πάει σε αυτή την ομάδα. Η ΑΕΚ, φέτος, έχει πολύ καλό σύνολο, θα παλέψει μέχρι τέλους για το πρωτάθλημα. Είναι ομάδα που μπορεί να τον συγκινήσει. Και για εκείνον θα είναι εύκολο να παίξει στην Ελλάδα, καθώς γνωρίζει το πρωτάθλημα από τη θητεία του στον Ολυμπιακό. Θεωρώ ότι αν έρθει στην ΑΕΚ, θα βοηθήσει πολύ την ομάδα». 

Κάποια σενάρια θέλουν την Μπενφίκα να κοιτάζει Σισέ και Κούτρη. Τι γνωρίζετε γι' αυτό;

«Γράφαμε ότι ενδιαφέρουν, αλλά το τελευταίο διάστημα έχει σταματήσει λίγο αυτό το θέμα. Η Μπενφίκα δεν πηγαίνει πολύ καλά αυτό το διάστημα, θα χρειαστεί πρώτα από όλα να πάρει αποτελέσματα και να ανέβει στη βαθμολογία. Αλλά μεταγραφικά, είναι γεγονός ότι ψάχνει παίκτες για την άμυνα. Ο Λουιζάο είναι ήδη 36 ετών. Ο Σισέ στην αρχή δεν ήταν βασικός, αλλά τώρα έχει αρχίσει να παίζει και να κάνει καλές εμφανίσεις. Η Μπενφίκα γνωρίζει καλά την ελληνική αγορά και στην άμυνά της θα χρειαστεί δύο - τρεις παίκτες αν θέλει να πάρει το πρωτάθλημα. Ίσως χρειαστεί και αριστερό μπακ και ο Κούτρης είναι παίκτης που ταιριάζει στο στιλ της, προωθείται κ.λπ. Τέτοιους παίκτες χρειάζεται η Μπενφίκα».

Ο Ολυμπιακός θα βρεθεί στην Πορτογαλία την προσεχή Τετάρτη, για το παιχνίδι με τη Σπόρτινγκ. Ποιο είναι το κλίμα που υπάρχει στη χώρα για αυτό το παιχνίδι;

«Όλοι στην Σπόρτινγκ γνωρίζουν ότι πρέπει να κερδίσουν τον Ολυμπιακό αν θέλουν να πάρουν την τρίτη θέση. Πιστεύουν ότι μπορούν να το κάνουν. Στην Πορτογαλία πηγαίνουν πολύ καλά, παίζουν καλά και πιστεύω ότι δεν θα χάσουν την ευκαιρία να κερδίσουν τον Ολυμπιακό. Ξέρουν, βέβαια, ότι ο Ολυμπιακός έχει κάνει καλά αποτέλεσμα στη Σούπερ Λιγκ, αλλά θέλουν μόνο τη νίκη εναντίον του και πιστεύουν ότι μπορούν να την πάρουν». 

Πρόσφατα η Μπενφίκα ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του Βλαχοδήμου από τον Παναθηναϊκό. Θα ζητήσει την έλευσή του τον Γενάρη;

«Το πιθανότερο σενάριο είναι να έρθει το προσεχές καλοκαίρι. Η Μπενφίκα έχει στην 11άδα της έναν πολύ καλό νεαρό τερματοφύλακα, που τα πηγαίνει πολύ καλά. Δεν θεωρώ ότι χρειάζεται τον Βλαχοδήμο τον Γενάρη, πιστεύω ότι θα τον ζητήσει τον καλοκαίρι».

Τέλος, θα ήθελα να μου πείτε δύο λόγια για τον Σιμόες της ΑΕΚ, για τον οποίο ακούγεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τη Βαλένθια.

«Πηγαίνει πολύ καλά στην ΑΕΚ φέτος, το γνωρίζουν όλοι στην Πορτογαλία αυτό. Έχει μεγαλώσει ως παίκτης στην ΑΕΚ, τα χρόνια που αγωνίζεται στην Ελλάδα έχει γίνει πολύ καλύτερος. Και η Βαλένθια φέτος έχει πολύ καλή ομάδα, είναι στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Αλλά μετά από τον τραυματισμό του Γιόχανσον, δεν ξέρω αν θα έμπαιναν έστω σε σκέψη, στην ΑΕΚ, να τον δώσουν».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags