Facebook Pixel Sportdog.gr | Έρχονται εξελίξεις στην ΑΕΚ - Τι γίνεται με Ερνάνι και ποιος θα είναι ο επόμενος… Μάνταλος!
| 2017-11-16 23:29:00

Έρχονται εξελίξεις στην ΑΕΚ - Τι γίνεται με Ερνάνι και ποιος θα είναι ο επόμενος… Μάνταλος!

Sportdog Team
Έρχονται εξελίξεις στην ΑΕΚ - Τι γίνεται με Ερνάνι και ποιος θα είναι ο επόμενος… Μάνταλος!

Το επόμενο διάστημα θα κρίνει πολλά σε όλους τους τομείς για την Ένωση!

H AEK είναι μέσα σε όλους τους στόχους της και αναμένεται να προσπαθήσει να ενισχυθεί στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου προκειμένου να δυναμώσει ακόμα περισσότερο το ρόστερ της και να διεκδικήσει κυρίως το πρωτάθλημα, αλλά και μια καλή πορεία στην Ευρώπη.

Μάλιστα, η Ένωση έχει μεγάλη ανάγκη για μεταγραφή στις θέσεις των μεσοεπιθετικών μετά τον τραυματισμό του Μάνταλου και το αβέβαιο μέλλον των Πατίτο Ροντρίγκες και Τρίστασον.

Γι’ αυτό τον λόγο, άλλωστε, έχει «σκάσει» στην επικαιρότητα η περίπτωση του Ερνάνι, τον οποίο οι «κιτρινόμαυροι» φέρονται να θέλουν να πάρουν δανεικό από την Πόρτο.

Πάντως, όπως σας έχουμε ξαναγράψει, η υπόθεση του πρώην εξτρέμ του Ολυμπιακού δεν είναι εύκολη, αλλά η Ένωση θα εξαντλήσει τις πιθανότητές της. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Νίκος Λυμπερόπουλος, έχει πραγματοποιήσει επαφές με την Πόρτο μέσω του πολύ καλού του φίλου και πρώην μάνατζερ του Κώστα Κατσουράνη, Γιάννη Εμμανουλίδη.

Ωστόσο, τα «αγκάθια» στο θέμα του Ερνάνι εστιάζονται στο γεγονός ότι ο παίκτης αρχίζει σιγά σιγά να βρίσκει τα πατήματά του και να παίρνει περισσότερο χρόνο συμμετοχής στους «Δράκους», ενώ ο προπονητής της ομάδας, Σέρτζιο Κονσεϊσάο, τον έχει σε εκτίμηση και πιστεύει στις ικανότητές του. Παράλληλα, ακόμα κι αν ο πορτογαλικός σύλλογος αποφασίσει να τον παραχωρήσει δανεικό, υπάρχουν αμφιβολίες για το αν μια δεύτερη θητεία στην Ελλάδα (μετά το αποτυχημένο πέρασμα από τον Ολυμπιακό) είναι η καλύτερη εξέλιξη για τον παίκτη.

Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση έχει ακόμα δρόμο και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί προς το παρόν, αν και επαναλαμβάνουμε ότι υπάρχουν δυσκολίες.

Τι σημαίνει η ανανέωση Μάνταλου για τον Λάζαρο

Κατά τα άλλα, το θέμα της ημέρας στην ΑΕΚ δεν είναι άλλο από την ανανέωση του συμβολαίου του Πέτρου Μάνταλου μέχρι το 2022, διαδικασία που επισπεύθηκε μετά τον σοβαρό τραυματισμό του αρχηγού.

Μάλιστα, υπήρξε «γενναία» αύξηση στις απολαβές του Έλληνα διεθνούς, ο οποίος από το 2019 κι έπειτα θα αμείβεται 450.000-500.000 ευρώ, ενώ μαζί με τα μπόνους οι ετήσιες αποδοχές του μέχρι το 2022 μπορεί να αγγίξουν και τις 600.000 ευρώ.

Τα παραπάνω ποσά καθιστούν τον Μάνταλο τον πιο ακριβοπληρωμένο Έλληνα παίκτη της ΑΕΚ και τρίτο συνολικά, πίσω από τους Αραούχο και Λιβάγια.

Παρ’ όλα αυτά, η ανανέωση του αρχηγού μάλλον δεν θα είναι η μοναδική, αφού πιθανότατα θα γίνει επέκταση συμβολαίου και στον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Το τρέχον ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2018, όμως στη συμφωνία προβλέπεται οψιόν ανανέωσης για ακόμα έναν χρόνο.

Οι δυο πλευρές συζήτησαν πριν από λίγο καιρό και οι διοικούντες της ΑΕΚ άκουσαν αυτά που τους ζήτησε ο 30χρονος εξτρέμ. Σύμφωνα με πληροφορίες, του έδωσαν το «ΟΚ», όμως έκτοτε η υπόθεση δεν έχει προχωρήσει, ούτε οι άνθρωποι του Δικεφάλου έχουν προβεί σε νέα ενημέρωση προς τον παίκτη. Με δεδομένο, πάντως, ότι οι δυο πλευρές είναι ικανοποιημένες από τη συνεργασία τους μέχρι στιγμής, φαντάζει δύσκολο να μην ανανεωθεί το συμβόλαιο του Χριστοδουλόπουλου, συνεπώς το πιθανότερο είναι να έχουμε εξελίξεις στο άμεσο μέλλον.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags