Facebook Pixel Sportdog.gr | «Τοροσίδης ο Λυκογιάννης - Με πόσα τον δίνει η Στουρμ, ποια η αντίπαλος του Ολυμπιακού»
| 2017-11-18 12:15:00

«Τοροσίδης ο Λυκογιάννης - Με πόσα τον δίνει η Στουρμ, ποια η αντίπαλος του Ολυμπιακού»

του Γιώργου Κτενά
«Τοροσίδης ο Λυκογιάννης - Με πόσα τον δίνει η Στουρμ, ποια η αντίπαλος του Ολυμπιακού»

Ανάλυση στο sportdog.gr!

Καλύτερος τακτικά στην άμυνα από τον Κούτρη, αλλά χωρίς να έχει το ένας εναντίον ενός στην επίθεση είναι ο Μπάμπης Λυκογιάννης, σύμφωνα με τον Ανέστη Ζαχαράκη.

Ο δημοσιογράφος της Matchmoney γνωρίζει άριστα το αυστριακό πρωτάθλημα και μίλησε στο sportdog.gr για τον Έλληνα άσο και το ενδιαφέρον που υπάρχει για την περίπτωσή του από τον Ολυμπιακό.

Αναφέρθηκε στη βελτίωσή του, στη νέα θέση που έχει αξιοποιηθεί στη Στουρμ Γκρατς, αλλά και στο ποσό που αναμένεται να ζητήσει η ομάδα του για την παραχώρησή του.

Ακόμα, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Χολτσχάουζερ που ενδιαφέρει την ΑΕΚ και το δίδυμο που θα μπορούσε να κάνει με τον Σιμόες στα χαφ της Ένωσης.

«Ο Λυκογιάννης είναι βασικός στη Στουρμ Γκρατς, τον εμπιστεύονται απόλυτα. Ήρθε στην ομάδα ως αριστερός μπακ, για αυτή τη θέση τον απέκτησαν. Επειδή όμως υπήρξαν προβλήματα με τους στόπερ, στην αρχή χρησιμοποιήθηκε και ως στόπερ. Γενικά είναι παίκτης που πηγαίνει καλά, είναι από τους καλύτερους αριστερούς μπακ στο πρωτάθλημα. Και ως αριστερός στόπερ, όμως, είναι επαρκής. Εκτελεί και τα φάουλ στην Στουρμ, από τη δεξιά πλευρά. Έχει φτιάξει το πόδι του στις εκτελέσεις για απευθείας γκολ, αλλά και για σέντρα από δεξιά. Έχει και καλά ανεβάσματα, σε γενικές γραμμές έχει βελτιωθεί σε σχέση με το πώς τον θυμόμαστε», ήταν το αρχικό σχόλιο του Ανέστη Ζαχαράκη στο sportdog.gr.

Θα μπορούσε να είχε θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού;

«Δεν μπορεί να συγκριθεί σωματοδομικά ούτε με τον Κούτρη αλλά ούτε και με τον Μίλιτς. Είναι στο στιλ του Τοροσίδη, ψηλό παλικάρι, δυνατό μπακ, άλλο στιλ. Δεν είναι τόσο γρήγορος αλλά έχει βελτιωθεί. Ο Λυκογιάννης θα μπορούσε, τακτικά, να είναι καλύτερος από τον Κούτρη, να γίνεται τρίτος στόπερ όταν τον χρειάζεται η ομάδα του κ.λπ., αλλά στα ανεβάσματα με την μπάλα δεν είναι πολύ καλύτερος από τον Κούτρη. Να βγάλει το κοντρόλ, δηλαδή, και να φύγει. Δεν έχει αποκτήσει το ένας με έναν παιχνίδι και, αν έρθει στον Ολυμπιακό, δεν πρόκειται να κάνει στην άκρη ο Φορτούνης για να εκτελέσει τα φάουλ ο Λυκογιάννης».

Με το συμβόλαιό του τι συμβαίνει;

«Είναι πολυ ευχαριστημένοι στη Στουρμ από την παρουσία του και θέλουν να συνεχίσει στην ομάδα. Αλλά δεν είναι αρνητικοί να τον πουλήσουν τον Γενάρη, αν δεν θέλει να μείνει, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα τον χάσουν τσάμπα το καλοκαίρι. Δεν μπορούν να ζητήσουν πάνω από 400-500.000 ευρώ για την παραχώρησή του. Πάντως για την περίπρτωσή του έχει ακουστεί ότι ενδιαφέρεται και και η Σάλτσμπουγκ, που είναι μεγάλο μέγεθος στην Αυστρία και στην Ελλάδα θα μπορούσε να χτυπήσει το πρωτάθλημα. Θέλει τον Λυκογιάννη και σκέφτονται την περίπτωσή του, κάτι που σημαίνει ότι δεν είναι παίκτης που έχει περάσει απαρατήρητος στην Αυστρία».

Το όνομα του Χολτσχάουζερ υπάρχει στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Τι περισσότερο μπορούμε να πούμε;

«Είναι παίκτης με ηγετικά χαρακτηριστικά, περισσότερο 8άρι παρά 6άρι. Είναι αργός για 6άρι. Δεν μαρκάρει πολύ και δεν πιέζει την μπάλα, αλλά μπορεί να σηκώσει το κεφάλι και να παίξει την μπάλα ωραία δεξιά και αριστερά. Είναι ψηλός παίκτης, αλλά δεν είναι πολύ δυναμικός όπως ο Γιόχανσον, είναι πιο ντελικάτος. Έχει εξαιρετικά πόδια, αναλαμβάνει όλα τα στημένα, μέχρι και απευθείας εκτέλεση κόρνερ κάνει. Στην Αούστρια δεν κουνιέται από τη μεσαία γραμμή. Δεν έχει τραυματισμούς, ενώ παίζει συνεχώς πρωτάθλημα - Ευρώπη - πρωτάθλημα. Θεωρείται ηγέτης και από αυτόν ξεκινάνε όλα».

Μπορεί να ταιριάξει με τον Σιμόες, αν αποκτηθεί, δεδομένου ότι έχει τραυματιστεί σοβαρά ο Γιόχανσον;

«Ο Σιμόες θα μπορούσε να καλύψει την έλλειψη ταχύτητας του Χολτσχάουζερ, οπότε ναι, θα μπορούσαν να ταιριάξουν, να κουμπώσουν. Δεν ξέρω αν μπορεί να κάνει τις δουλειές του Μάνταλου, να ανεβαίνει πιο ψηλά με την μπάλα κ.λπ., δε νομίζω πως μπορεί να κάνει ό,τι και ο Μάνταλος. Αλλά θα δώσει την μπάλα με τη μία σωστά, θα κάνει ωραίες 30άρες μπαλιές, θα είναι ήρεμος στο παιχνίδι του».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags