Facebook Pixel Sportdog.gr | Τον έσωσε ο Κούτρης - Ο Ολυμπιακός καθάρισε Λεβαδειακό και θέλει... Παναθηναϊκό! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2017-11-18 21:23:00

Τον έσωσε ο Κούτρης - Ο Ολυμπιακός καθάρισε Λεβαδειακό και θέλει... Παναθηναϊκό! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Τον έσωσε ο Κούτρης - Ο Ολυμπιακός καθάρισε Λεβαδειακό και θέλει... Παναθηναϊκό! (ΒΙΝΤΕΟ)

Κέρδισε δύσκολα 2-1, περιμένει νίκη ΠΑΟ στο ντέρμπι.

Οι Ερυθρόλευκοι έχασαν αμέτρητες ευκαιρίες, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού, όμως βρήκαν απέναντί τους έναν εξαιρετικό Επασί. 

Ο κίπερ του Λεβαδειακού πραγματοποίησε μερικές απίστευτες επεμβάσεις, κρατώντας μέσα στο παιχνίδι την ομάδα του, όμως υπέπεσε σε τραγικό λάθος στο 84', που απέφερε το νικητήριο γκολ του Ολυμπιακού.

Ένας Ολυμπιακός που ήταν αρκετά καλός κατά διαστήματα, άνοιξε το σκορ με τον Ζιλέ στο 43', απώλεσε πέναλτι με τον Φορτούνη στο 54' και αφού υπέστη ένα μικρό σοκ με την ισοφάριση του Γιακουμάκη στο 68' και την φάση που έχασε ο τελευταίος δύο λεπτά αργότερα, έφτασε στο τρίποντο... κορυφής με το σουτ του Κούτρη, έξι λεπτά πριν το τέλος.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Λεονάρντο Κούτρης. Ο αριστερός μπακ του Ολυμπιακού πήρε αυτό τον τίτλο από τον Επασί του Λεβαδειακού που έπιασε τα άπιαστα, αφού με δικό του σουτ και λάθος του κίπερ των Βοιωτών, έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό, που τον ανέβασε στην κορυφή παρέα με ΑΕΚ και Ατρόμητο.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Τάκης Λεμονής, έχοντας τον Προτό στο τέρμα, τους Σισέ - Μποτία στο κέντρο της άμυνας, τον Ομάρ δεξιά και τον Κούτρη αριστερά. Ταχτσίδης και Ζιλέ ήταν τα δύο χαφ και οι Μάριν, Φορτούνης και Καρσελά πήραν θέση πίσω από τον Καρίμ Ανσαριφάρντ. Στην επανάληψη χρησιμοποιήθηκαν οι Σεμπά, Μαρτίνς και Τζούρτζεβιτς, με τον Λεμονή να γυρίζει το σύστημα σε 4-4-2 την ώρα που το σκορ ήταν στο 1-1.

Για τον Λεβαδειακό του Ζοζέ Ανιγκό, ο Επασί πήρε θέση κάτω από τα δοκάρια, οι Τριποτσέρης, Φαβάρο και Λεονάρντο ήταν η γραμμή της άμυνας, οι Ζαραδούκας και Τσαμπούρης στα άκρα, οι Ομπιόρα, Μητρόπουλος, Γιουσούφ και  Μπελγκαζουανί στο κέντρο και ο Γιακουμάκης στην κορυφή της επίθεσης (σύστημα 5-4-1). Σουμπίνιο και Τόνι Σίλβα πέρασαν στο ματς ως αλλαγές, βοηθώντας στην άνοδο των Βοιωτών, ωστόσο στο τέλος δεν αποφεύχθηκε η ήττα.

Η ΦΑΣΗ: Μπορεί το γκολ της νίκης να μπήκε στο 84', όμως η φάση του αγώνα είναι το πρώτο γκολ των Πειραιωτών. Ο Ταχτσίδης έβγαλε τρομερή κάθετη στον Φορτούνη, αυτός με φοβερή ενέργεια έδωσε στον Ζιλέ, ο οποίος "άδειασε" δυο παίκτες και με όμορφο πλασέ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Ο διαιτητής Διαμαντόπουλος δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα στο πειθαρχικό κομμάτι, όπως ακριβώς και οι βοηθοί του, ενώ στην φάση του πέναλτι του Τριποτσέρη πάνω στον Κούτρη, σφυρίζει σωστά την παράβαση.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ:  Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε λίγο χρόνο για να μπει στον ρυθμό του ματς, αλλά μετά το 20' βρήκε το... κουμπί του Λεβαδειακού και έχασε αρκετές ευκαιρίες, πριν ανοίξει το σκορ με τον Ζιλέ. 

Παρόλα αυτά, ο Λεβαδειακός ήταν εξαιρετικός στην επανάληψη και θα μπορούσε να φύγει με τον βαθμό, αν ο Επασί δεν έκανε τραγικό λάθος στο 84', στο σουτ του Κούτρη.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ: Στην κορυφή της βαθμολογίας ανέβηκαν οι Ερυθρόλευκοι, που έδειξαν πολλά καλά στοιχεία, αλλά και μεγάλη δυσκολία, όταν ανέβασε την πίεσή του στο δεύτερο μέρος ο Λεβαδειακός. Ο Ολυμπιακός κρατάει το τρίποντο που τον έφερε παρέα με την ΑΕΚ και τον Ατρόμητο στην πρώτη θέση, περιμένοντας στο αυριανό ντέρμπι της Αθήνας... νίκη Παναθηναϊκού.

Την εξαιρετική εικόνα του στο φετινό πρωτάθλημα έδειξε και στο Καραϊσκάκη ο Λεβαδειακός, που στάθηκε αξιοπρεπέστατα μέσα σε μια δύσκολη έδρα και για λεπτομέρειες δεν μπόρεσε να φύγει με ένα θετικό αποτέλεσμα. Πάντως, η δουλειά που κάνει ο Ζοζέ Ανιγκό στους Βοιωτούς είναι φοβερή, καθώς η αποψινή ήταν μόλις η δεύτερη ήττα της ομάδας του για φέτος.

ΠΑΤΑ ΤΟ: Δείτε όλα τα γκολ της αναμέτρησης πατώντας ΕΔΩ

Θυμηθείτε ΕΔΩ το live της αναμέτρησης

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ:

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ομάρ, Μποτία, Σισέ, Κούτρης, Ζιλέ, Ταχτσίδης (77' Μάρτινς), Καρσελά (60' Σεμπά), Φορτούνης (80' Τζούρτζεβιτς), Μάριν, Ανσαριφάρντ

Λεβαδειακός (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Λεονάρντο, Τριποτσέρης, Φαβάρο, Τσαμπούρης, Ζαραδούκας (58' Σουμπίνιο), Μητρόπουλος (89' Τόνι Σίλβα), Νουάνκο, Γιουσούφ, Μπελγκαζουανί, Γιακουμάκης

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags