Facebook Pixel Sportdog.gr | «Έπαιζα στον Παναθηναϊκό και όλοι ήξεραν ότι ήμουν ΑΕΚ...»
| 2017-11-19 14:00:00

«Έπαιζα στον Παναθηναϊκό και όλοι ήξεραν ότι ήμουν ΑΕΚ...»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
«Έπαιζα στον Παναθηναϊκό και όλοι ήξεραν ότι ήμουν ΑΕΚ...»

Συγκινητικός Γεωργαμλής για το ντέρμπι της Λεωφόρου.

Η μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό από την ΑΕΚ το 1986 ήταν από τα θέματα που είχαν ξεσηκώσει φωνές στη Νέα Φιλαδέλφεια. Παρότι ήταν γέννημα θρέμμα της περιοχής και Ενωσίτης από κούνια (ξεκίνησε από τις Ακαδημίες του Δικέφαλου), οι αντιδράσεις για τη μετακίνησή του ήταν περισσότερο μετριασμένες. Βλέπετε ένα χρόνο νωρίτερα είχε προηγηθεί η φυγή του Βαγγέλη Βλάχου για το Τριφύλλι, σε μία περίοδο, στα μέσα της δεκαετίας του '80 που η κόντρα μεταξύ κιτρινόμαυρων και πράσινων άρχισε να κορυφώνεται.

Με αφορμή το ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ ο Λύσανδρος Γεωργαμλής θυμάται στο sportdog.gr εκείνα τα χρόνια και εξηγεί τι είχε συμβεί. Ευχαρίστησε τους ανθρώπους του Τριφυλλιού (όπου κατέκτησε τρία πρωταθλήματα, τέσσερα κύπελλα, ένα σούπερ καπ και συμμετείχε στην πορεία μέχρι τα προημιτελικά του Κυπέλλου UEFA το 1987-1988, έχοντας αποκλείσει τις Γιουβέντους, Οσέρ και Χόνβεντ) για την αντιμετώπιση που έχαιρε και εξέφρασε τον προβληματισμό του για τα θέματα που έχει αυτήν την περίοδο η ομάδα τους. Μιλώντας για το παιχνίδι της Λεωφόρου έδωσε μία πρόβλεψη για το τελικό αποτέλεσμα, ενώ στο τέλος αναφέρθηκε, με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, στο ζήτημα του γηπέδου του Δικέφαλου.

«Ποντάρω στο Χ2»

Η ΑΕΚ θα εμφανιστεί πληγωμένη στη Λεωφόρο. Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν υπολογίζει στους χειρουργημένους Μάνταλο-Γιόχανσον αλλά και τον τιμωρημένο Αραούχο. Παρ'όλα αυτά ο Λύσανδρος Γεωργαμλής προβλέπει ότι η Ένωση θα φύγει με θετικό αποτέλεσμα το βράδυ της Κυριακής. «Η ΑΕΚ είναι σε καλύτερη κατάσταση. Έχει ελαφρύ προβάδισμα αγωνιστικά, αλλά οι απουσίες μοιράζουν τις πιθανότητες. Σε αυτά τα ντέρμπι παίζει ρόλο αν θα βρεθεί μία ομάδα σε καλή μέρα και αν θα έχει ψυχολογία. Αυτά κρίνουν έναν θετικό αποτέλεσμα», σχολίασε αρχικά και προέβλεψε: «Εγώ θα πόνταρα στο... “Χ2”». 
Κληθείς να μαντέψει ποιος παίκτης του Δικεφάλου θα σκοράρει τόνισε ότι «σε αυτά τα ντέρμπι μπορούν να σκοράρουν παίκτες που δεν το περιμένει κανείς. Όλοι περιμένουν να βάλει γκολ ο Λιβάγια ή ο Χριστοδουλόπουλος, αλλά άλλος μπορεί να βρει δίχτυα».


Ο παλιός μέσος του ελληνικού ποδοσφαίρου που, εκτός από τα κιτρινόμαυρα και τα πράσινα, φόρεσε επίσης τις φανέλες των ΟΦΗ, Καλαμάτας, Ηρακλή και Εθνικού Πειραιώς, δεν μπορεί να πιστέψει πως έφτασαν τα πράγματα στον Παναθηναϊκό στο απροχώρητο. «Από τις λίγες ομάδες που δεν περίμενα να έχει τέτοια προβλήματα ήταν ο Παναθηναϊκός. Ήταν υπό την αιγίδα της οικογένειας Βαρδινογιάννη και τα πράγματα πήγαιναν καλά. Δεν ξέρω πολλά πράγματα από εκεί και ύστερα όμως, γι'αυτό και δεν μπορώ να πω πολλά. Παλαιότερα, οι υγιείς ομάδες ήταν λίγες. Μερικές από αυτές ήταν και ο Παναθηναϊκός. Το τι άλλαξε και τι κακοδιαχείριση έγινε σε μία τέτοια ομάδα σε αυτό το σημείο, έχω την εντύπωση, ότι έχουν γίνει πάρα πολλά λάθη και μεγάλα»., αναφέρει ο 55χρονος παλαίμαχος.

Λόγω της κατάστασης που έχει επέλθει ο Παναθηναϊκός ακούγονται διάφορα σενάρια για το μέλλον ορισμένων ποδοσφαιριστών του. Φημολογείται, ότι κάποιοι παίκτες ίσως μείνουν ελεύθεροι τον Γενάρη και καταλήξουν σε άλλους μεγάλους ελληνικούς συλλόγους. Μία από αυτές τις ομάδες που φέρεται να εποφθαλμιά για παίκτη των πρασίνων είναι και η ΑΕΚ. Ο Γεωργαμλής συμφωνεί, ότι το Τριφύλλι έχει παίκτες που αναμένεται να γίνουν πόλος έλξης. «Υπάρχουν δεδομένα παίκτες στον Παναθηναϊκό που σίγουρα, αν μείνουν ελεύθεροι, θα τους ζητήσουν αρκετές ομάδες στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό», σημειώνει.

«Με ώθησαν να πάω στον Παναθηναϊκό»

Μοιραία η συζήτηση πήγε στην εποχή που μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό, σε μία περίεργη διοικητικά περίοδο για την ΑΕΚ, η οποία είχε πάρει χρήματα για τη συγκεκριμένη μετακίνηση οι οπαδοί όμως, όπως ήταν φυσικό, ήταν αντίθετοι... Γι'αυτό υπήρξαν αντιδράσεις.

Στο μυαλό του Λύσανδρου Γεωργαμλή δεν ξυπνούν και οι καλύτερες μνήμες. «Η δική μου περίπτωση ήταν τελείως διαφορετική. Έπαιξαν πολλά πράγματα ρόλο, για να φύγω από την ΑΕΚ και να πάω στον Παναθηναϊκό. Δεν έπαιξε κανένα ρόλο όμως το οικονομικό. Έχω την εντύπωση, ότι η διοίκηση Ζαφειρόπουλου ήταν υπεύθυνη για το ότι έφυγα. Και κανείς άλλος. Με λίγα λόγια με ώθησαν να πάω εκεί και πήγα στον Παναθηναϊκό.

«Ένιωθα πιο άσχημα από τους ΑΕΚτζήδες»

Ερωτηθείς αν ένιωθε άσχημα, όταν αντιμετώπιζε ως αντίπαλος την ΑΕΚ και ερχόταν πρόσωπο με πρόσωπο με τους οπαδούς του Δικεφάλου έδωσε αφοπλιστική απάντηση. «Εγώ αισθανόμουν πιο άσχημα από τους Ενωσίτες. Δεν είχε όμως σημασία γιατί ήξεραν οι οπαδοί τι ήμουν.Και στον Παναθηναϊκό όταν έπαιζα όλοι γνώριζαν, ότι η ομάδα μου ήταν η ΑΕΚ. Από εκεί και πέρα ήμουν επαγγελματίας. Τίμησα και με το παραπάνω τον Παναθηναϊκό και τους ανθρώπους που μου συμπεριφέρθηκαν πάρα πολύ καλά. Είχα πολύ καλή αντιμετώπιση από αυτούς και τους ευχαριστώ πολύ. Ήταν πολύ δύσκολο για μένα να φύγω από την ΑΕΚ και να πάω στον Παναθηναϊκό.

Κανένα πρόβλημα με το γήπεδο – ατυχέστατος ο παραλληλισμός

Ο Λύσανδρος Γεωργαμλής είναι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και της «Ένωσης Δημοτών». Οπότε, δεν θα μπορούσαμε να μην τον ρωτήσουμε για τα νέα εμπόδια που αίρονται στην περιοχή σχετικά με το γήπεδο της ΑΕΚ και την υπογειοποίηση. Ως γνωστόν έχουν γίνει απανωτές προσφυγές και στην τελευταία 56 πολίτες ζητούν την ακύρωση της οικοδομικής άδειας της Αγιά Σοφιάς. «Υπάρχουν άνθρωποι που αντιδρούν. Τα πράγματα όμως έχουν ακολουθήσει νόμιμες διαδικασίες σε όλες τις περιπτώσεις και έχω την εντύπωση, ότι η ΑΕΚ θα δικαιωθεί ξανά. Πιστεύω, ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα για την ολοκλήρωση του έργου. Πρόσφατα, δε, λύθηκαν όλες οι απορίες του κόσμου για την κυκλοφοριακή ρύθμιση», υπογραμμίζει.

Κληθείς να σχολιάσει την περίφημη ανάρτηση του δήμαρχου, Άρη Βασιλόπουλου με αφορμή την τραγωδία που υπέστη η Δυτική Αττική λόγω των καταστροφών από τα φυσικά φαινόμενα, ο παλαίμαχος της ΑΕΚ θέλει να πιστεύει, ότι το μήνυμα του τοπικού... άρχοντα δεν είχε να κάνει με το γήπεδο της Ένωσης. «Ελπίζω να μην εννοούσε κάτι που αφορούσε το γήπεδο. Γιατί ο παραλληλισμός και μόνο είναι ατυχέστατος», κατέληξε ο Λύσανδρος Γεωργαμλής.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags