Facebook Pixel Sportdog.gr | «Έτσι θα μπορούσε να πάρει το ντέρμπι ο Oυζουνίδης - Γι’ αυτό... ξέφυγε ο Χιμένεθ»
| 2017-11-21 09:14:00

«Έτσι θα μπορούσε να πάρει το ντέρμπι ο Oυζουνίδης - Γι’ αυτό... ξέφυγε ο Χιμένεθ»

του Γιώργου Κτενά
«Έτσι θα μπορούσε να πάρει το ντέρμπι ο Oυζουνίδης - Γι’ αυτό... ξέφυγε ο Χιμένεθ»

 Ο Σάκης Τσιώλης παίρνει θέση στο Sportdog.


Την άποψη ότι ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα μπορούσε να είχε βάλει τρίτο στόπερ στο 85ο λεπτό ή να μετατόπιζε σε αυτή τη θέση τον Κουρμπέλη, προκειμένου να καθαρίσει το ντέρμπι με την ΑΕΚ, εξέφρασε με δηλώσεις του στο sportdog.gr ο Σάκης Τσιώλης.

Ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε ακόμα στη χειρονομία του Μανόλο Χιμένεθ, αλλά και στην πολύ καλή παρουσία του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου ενώ, τέλος, μίλησε για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

«Ήμουν στη Λεωφόρο χθες, το παιχνίδι που είδα ήταν γεμάτο πάθος και ένταση και από τις δύο ομάδες είχε άγρια ομορφιά και μου άρεσε πολύ. Δεν είχε, βέβαια, πολλά γκολ αλλά αυτό οφείλεται στη συγκέντρωση που υπήρχε και την πολύ καλή αμυντική συμπεριφορά που είχαν οι δύο ομάδες. Ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα με τον Μολέδο, κοντρόλαρε το ματς, θα μπορούσε να πετύχει ένα δεύτερο γκολ και να καθαρίσει με μία - δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες. Όπως είχε και η ΑΕΚ την ευκαιρία να κάνει νωρίτερα το 1-1. Το ότι πήγε στα τελευταία δευτερόλεπτα το παιχνίδι, προσθέτει ακόμα μεγαλύτερο σασπένς και δικαίωσε την ΑΕΚ που το πάλεψε μέχρι το τέλος», ήταν το αρχικό σχόλιο του πεπειραμένου προπονητή στο sportdog.gr και στη συνέχεια συμπλήρωσε για το γεγονός ότι η ΑΕΚ άλλαξε το σύστημά της στη διάρκεια του αγώνα και πίεσε ψηλά:

«Δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός ήταν μαζεμένος από τη στιγμή που έβαλε το γκολ και προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους Τακτικά ήταν πολύ καλό το παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός πήγε σε δύο-τρεις μεγάλες φάσεις, θα μπορούσε να είχε τελειώσει το παιχνίδι με τον Μόλινς. Η ΑΕΚ δεν είχε τίποτα άλλο να κάνει από το να γεμίσει την αντίπαλη περιοχή».

Ήταν η στιγμή που ο Μαρίνος Ουζουνίδης έπρεπε να βάλει τρίτο στόπερ στο παιχνίδι;

«Δεν χρειαζόταν να γίνει αλλαγή, ως τρίτος στόπερ θα μπορούσε να παίξει και ο Κουρμπέλης. Αλλά καμιά φορά, όταν μια ομάδα έχει τραβηχτεί ήδη πολύ πίσω, οδηγεί τον προπονητή στην απόφαση να μην βάλει άλλον στόπερ. Ίσως αυτό να έκανε και τον Ουζουνίδη να μείνει έτσι. Εκείνη την ώρα, στην εξέλιξη του παιχνιδιού, ίσως να μην μπόρεσε να το δει καλά. Ίσως δεν ήθελε να βάλει άλλον στην άμυνα, για να μην αδειάσει το κέντρο του. Είχε τραβηχτεί πίσω έτσι κι αλλιώς. Αλλά η ΑΕΚ άλλαξε το στύστημά της σε 4-4-2 και θεωρώ ότι μετά το 85ο λεπτό θα μπορούσε ο Ουζουνίδης να είχε βάλει ως τρίτο στόπερ τον Κουρμπέλη και να τελειώσει το ματς».

Ποιους παίκτες ξεχωρίσατε για την απόδοσή τους;

«Οι δύο κεντρικοί χαφ του Παναθηναϊκού ξεχώρισαν, όπως και οι Μπακασέτας - Λάζαρος από την ΑΕΚ. Ιδιαίτερα ο Λάζαρος από τη στιγμή που μπήκε ήταν καταπληκτικός. Πήρε πολλές επιθέσεις. Καλός ήταν και ο Κολοβέτσιος, απροσπέλαστος. Το παιχνίδι πάντως, σε γενικές γραμμές, με άφησε ικανοποιημένο, γιατί είχε πάθος και δύναμη».

Πώς σχολιάζετε τη χειρονομία του Μανόλο Χιμένεθ μετά τη λήξη του ματς

«Ξέρετε, κι εμείς οι προπονητές είμαστε άνθρωποι και λειτουργούμε παρορμητικά. Η ένταση κάποιες φορές μας κάνει να ξεφεύγουμε. Σε αυτό το πλαίσιο ήταν και η κίνηση του Χιμένεθ. Τελευταία πάντως ο προπονητής της ΑΕΚ έχει εκνευρισμό, δεν ξέρω από πού πηγάζει, αλλά είναι νευρικός. Τώρα για την κίνησή του, είναι μέσα σε έναν κανονισμό και με βάση αυτόν θα κριθεί».

Γενικά, ποια ήταν η εικόνα που σας άφησε η αγωνιστική που πέρασε;

«Ήταν γεμάτη αγωνιστική, με ένταση, μετά από τα παιχνίδια της Εθνικής ομάδας. Θεωρώ ότι εβδομάδα με την εβδομάδα θα καλυτερεύει το πρωτάθλημα. Αν εξαιρέσουμε τον Πλατανιά, που μετά τη νέα ήττα αρχίζει και ξεχωρίζει (αν και υπάρχουν πολλά παιχνίδια ακόμα), θεωρώ ότι στη συνέχεια θα δούμε ένα πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα τόσο στην κορυφή και τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη, όσο και στην ουρά».

Τέλος, θα ήθελα να μου πείτε δύο λόγια για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

«Αυτό που κάνει έναν προπονητή να χρησιμοποιεί μια τακτική, γιατί αυτό είναι το κύριο θέμα και όχι το σύστημα (για παράδειγμα μπορείς να παίξεις με δύο επιθετικούς και να τους έχεις πίσω από τη σέντρα), είναι ο τρόπος που θέλει να πάρει τη νίκη. Το ζήτημα είναι να φέρεις την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή. Η Σπόρτινγκ έδειξε ότι είναι ομάδα που εκμεταλλεύεται τον χώρο, με γρήγορες αντεπιθέσεις και θεωρώ ότι θα δούμε καλή τακτική σε αυτό το ματς. Αλλά πάντα με στόχο τη νίκη, καθώς αμφότερες οι ομάδες τη χρειάζονται. Θεωρώ ότι και οι δύο προπονητές στρατηγικά θα είναι τακτοποιημένοι από πριν για τον τρόπου θα προσπαθήσουν να κερδίσουν».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags