Facebook Pixel Αποκαλυπτικός Χιμένεθ για Κονέ
Ποδόσφαιρο
| 2017-11-22 17:26:00

Ατακάρες Χιμένεθ για την ιστορία της ΑΕΚ – Δήλωση για τον... αντι-Μάνταλο (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Ατακάρες Χιμένεθ για την ιστορία της ΑΕΚ – Δήλωση για τον... αντι-Μάνταλο (ΒΙΝΤΕΟ)

Τοποθετήσεις που θα συζητηθούν από τον Ισπανό για το ματς με Ριέκα

«Να προσθέσουμε ένα ακόμα λιθαράκι στην ιστορία της ΑΕΚ», αυτό ήταν το επιμύθιο της συνέντευξη Τύπου του Μανόλο Χιμένεθ για την αναμέτρηση της προτελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Europa League κόντρα στη Ριέκα. Σε αυτό το παιχνίδι η Ένωση μπορεί να εξασφαλίσει την πρόκρισή της με νίκη, ο Ισπανός όμως χαρακτήρισε ίσης σημασίας τον αγώνα με την Αούστρια. Ο προπονητής του Δικεφάλου ερωτήθηκε για τη χρησιμοποίηση του Τσόσιτς, η μεγάλη είδηση που έβγαλε όμως ηταν για τον Παναγιώτη Κονέ, για τον οποίο είπε ότι έχει μεγάλη διάθεση να τον ρίξει στη μάχη, μιας και δίνει τον καλύτερό του εαυτό. Σημειωτέον, ότι ο παίκτης που στην ΑΕΚ ως δανεικός από την Ουντινέζε, είναι από τους ποδοσφαιριστές που μπορούν να αναλάβουν τον ρόλο του χειρουργηθέντα Μάνταλου.

«Ένα σημαντικό ματς, ευκαιρία για να κάνουμε ένα ακόμα βήμα στην διοργάνωση του Γιουρόπα Λιγκ. Φυσικά δεν θα είναι καθόλου εύκολο γιατί και η Ριέκα θα έχει κάνει τους υπολογισμούς της. Κανένα παιχνίδι στην Ευρώπη δεν είναι εύκολο», τοποθετήθηκε αρχικά για το ματς και στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις.

Για τις διαφορές του πρώτου αγώνα με τον αυριανό: «Ήταν το πρώτο παιχνίδι που παίξαμε στην Κροατία. Στη συνέχεια η όρεξή μας μεγάλωσε και έχουμε την ίδια διάθεση. Μένουν δύο δύσκολα παιχνίδια που θέλουν πολλή δουλειά».

Για τις επιδόσεις των Αούστρια και Ριέκα εκτός έδρας: «Η Ριέκα είναι μία ομάδα με πολύ γρήγορους ποδοσφαιριστές. Προσπαθεί να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού. Αν βασιστώ στα αποτελέσματά τους εκτός έδρας είναι αλήθεια ότι μπορούν να πάρουν αποτέλεσμα εκτός. Αυτό πρέπει να μας αυξήσει τη συγκέντρωση και να προσπαθήσουμε περισσότερο αύριο».

Για τους παίκτες που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει μετά και τις επιλογές του στο ντέρμπι: «Δεν ξεκούρασα κανέναν κόντρα στον Παναθηναϊκό. Έπαιξαν αυτοί που ήταν στην καλύτερη κατάσταση. Ο Τσόσιτς και ο Τσιγκρίνσκι δεν ήταν στο 100%. Έχω πολλή διάθεση να αρχίσω να υπολογίζω τον Κονέ που δίνει τον καλύτερό του εαυτό. Πλέον, μπορεί να μας βοηθήσει. Είναι όμως σημαντικό να έχεις ρυθμό από τα παιχνίδια. Το σημαντικό είναι πως υπολογίζω σε όλους τους παίκτες. Για μία ομάδα απαιτητική και φιλόδοξη όπως η ΑΕΚ όλοι οι παίκτες είναι σημαντικοί και στις τρεις διοργανώσεις».

Για το αν υπάρχει άγχος στα αποδυτήρια επειδή η ΑΕΚ έχει δέκα χρόναι να προκριθεί από φάση ομίλων στην Ευρώπη: «Αυτό που συμβαίνει τώρα και πρέπει να ισχύει είναι να υπάρχει έξτρα κίνητρο για να προσθέσουμε ένα λιθαράκι στην ιστορία της ΑΕΚ. Να μην δημιουργεί έξτρα άγχος αλλά όρεξη για την συνέχεια. Στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζεις με την ιστορία και το σήμα, μόνο παίζοντας ποδόσφαιρο».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags