Facebook Pixel Πρόκριση στη Βιέννη για την ΑΕΚ ύστερα από επική ανατροπή
Ποδόσφαιρο
| 2017-11-23 23:57:00

ΑΕΚάρα για τους «32» με ψυχάρα - Στη Βιέννη με ένα βαθμό η χρυσή πρόκριση (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
ΑΕΚάρα για τους «32» με ψυχάρα - Στη Βιέννη με ένα βαθμό η χρυσή πρόκριση (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ένωση γύρισε το 0-2 από τη Ριέκα, σε 2-2 με... κοχόνες

Την τελευταία αγωνιστική θα διεκδικήσει την πρόκριση η ΑΕΚ. Η Ένωση ήρθε ισόπαλη με τη Ριέκα στην έδρα της, ύστερα από φοβερό παιχνίδι, στο οποίο ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ, αφού οι Κροάτες προηγήθηκαν με δύο γκολ. Έτσι θα προσπαθήσει να πάρει το εισιτήριο για τους “32” του Europa League την τελευταία αγωνιστική των ομίλων στη Βιέννη, κόντρα στην Αούστρια, η οποία ηττήθηκε στο Μιλάνο. Με τέτοια ψυχή που έδειξε, δεν χάνεται αυτή η πρόκριση.

Τα πράγματα δεν ξεκίνησαν καλά για την ΑΕΚ με τη Ριέκα. Η Ένωση δεν μπόρεσε να κυκλοφορήσει μπάλα, οι γραμμές της ήταν ασύνδετες, έχασε την ψυχραιμία της με αποτέλεσμα οι Κροάτες να εκμεταλλευτούν τα κενά της. Οι φιλοξενούμενοι έβγαιναν με ευκολία στην κόντρα και απείλησαν δύο φορές πριν προηγηθούν στο 8' με κεφαλιά του Γκόργκον ύστερα από κόρνερ (0-1).

Η ψυχρολουσία αντί να ξυπνήσει τους κιτρινόμαυρους, τους έκανε πιο ευάλωτους. Η ΑΕΚ αντί να παίξει με ηρεμία και να βάλει τη μπάλα κάτω, αδυνατούσε να φέρει το παιχνίδι ψηλά και να δημιουργήσει. Ο Μπακασέτας δεν μπορούσε, ο Λάζαρος κλείστηκε και ο Αραούχο δεν έπαιρνε μπαλιές. Τα μεσοαμυντικά της λάθη όμως της κόστισαν ξανά στο 26', όταν ο Βράνιες έκανε κεφαλιά προς τα πίσω, ο Γκόργκον που ήταν μόνιμος κίνδυνος, πήρε το δώρο και σούταρε εύστοχα τον Ανέστη, για το 0-2. Η είσοδος του Λιβάγια βοήθησε την Ένωση, η οποία μείωσε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με προβολή του Αραούχο, ύστερα από σέντρα του Μπακάκη.

Έχοντας ψυχολογία από το γκολ του Αργεντινού και με τη βοήθεια της κερκίδας, η ΑΕΚ μπήκε στο δεύτερο μέρος για την ανατροπή. Και τα κατάφερε, δείχνοντας... κοχόνες. Στο 55' ο Μπακασέτας εκτέλεσε ωραία το φάουλ ο Πρσαλκο δεν έδιωξε σωστά και ο Λάζαρος με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσια ξεσηκώνοντας το ΟΑΚΑ (2-2). Η Ενωση δημιούργησε και άλλες ευκαιρίες για να καταφέρει την ολική επαναφορά. Δεν της βγήκαν όμως οι φάσεις που δημιούργησε. Στο 89' δε ο Αραούχο είχε δοκάρι. Έτσι το παιχνίδι έληξε ισόπαλο και σε συνδυασμό με τη νίκη της Μίλαν, ο Δικέφαλος θα πρέπει να διεκδικήσει την πρόκρισή του στη Βιέννη, όπου χρειάζεται έναν βαθμό.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο Μάρκο Λιβάγια ήταν ο άνθρωπος της ΑΕΚ. Μπήκε στο 30' και αποτέλεσε τον κινητήριο μοχλό της Ένωσης στην επίθεση. Ο Κροάτης έδωσε ηρεμία στο παιχνίδι των κιτρινόμαυρων και θα μπορούσε να είχε χριστεί σκόρερ, αν τέλειωνε τη φάση μόνος του στο 63' όταν μοίρασε στον Αραούχο που υποδείχτηκε οφσάιντ.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Μπορεί ο Μάρκο Λιβάγια να ήταν ο πρωταγωνιστής της ΑΕΚ με το γκολ που σημείωσε στη Λεωφόρο, ο Μανόλο Χιμένεθ όμως επέλεξε να τον αφήσει εκτός αρχικού σχήματος στο κρίσιμο παιχνίδι με τη Ριέκα. Ο Ισπανός τεχνικός τοποθέτησε στην κορυφή της επίθεσης, στο 3-5-2, τον Αραούχο με τον Λάζαρο να αγωνίζεται από πίσω του ως περιφερειακός. Στο κέντρο της άμυνας επέστρεψε μετά από μήνες απουσίας ο Τσιγκρίνσκι με την τριάδα να συμπληρώνουν ο Βράνιες με τον Μπακάκη. Ρόλο μπακ-χαφ είχαν ο Γκάλο με τον Λόπες. Στον άξονα Σιμοες και Γαλανόπουλος ανέλαβαν ανασταλτικό ρόλο. Δεκάρι έπαιξε ο Μπακασέτας. Στο τέρμα ξεκίνησε ο Ανέστης.

Ο Χιμένεθ έκανε νωρίς τις κινήσεις του αφού η ομάδα του έμεινε νωρίς πίσω στο σκορ με δυο γκολ. Αρχικά μετατόπισε στον άξονα τον Λάζαρο για να οργανώσει παιχνίδι και στη συνέχεια έβαλε μέσα τον Λιβάγια, ο οποίος βοήθησε καταλυτικά την ομάδα του να αλλάξει εικόνα. Η παρουσία του Κονέ μετά το 70' λειτούργησε θετικά στο κέντρο. Ο Πατίτο έκανε μερικές καλές ενέργειες από αριστερά.

Από την πλευρά της Ριέκα, ο Ματίας Κεκ επέλεξε το 4-2-3-1 με τους Πρσκάλο κάτω από τα γκολπόστ και αμυντική τετράδα από δεξιά προς τα αριστερά τους Βέσοβιτς, Ζούπαριτς, Ελέζ και Ζούτα. Mπράνταριτς και Πάβιτσιτς ήταν το δίδυμο των ανασταλτικών χαφ. Στις πτέρυγες τοποθετήθηκαν ο Μαλέζ με τον Ακόστι, δημιουργικό ρόλο είχε ο Γκόργκον και μοναδικός προωθημένος ήταν ο Γκαβράνοβιτς.

ΑΕΚ: Ανέστης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γκάλο (30' Λιβάγια), Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος (68' Κονέ), Μπακασέτας, Χριστοδουλόπουλος (85' Πατίτο), Αραούχο

Ριέκα: Πρσκάλο, Βέσοβιτς, Ζούπαριτς, Ελέζ, Ζούτα, Μαλέζ, Μπράνταριτς, Πάβριτσιτς, Ακόστι (69' Κρζιτς), Γκόργκον, Γκαμπράνοβιτς (81' Πούλιτς)

Η ΦΑΣΗ Το δοκάρι του Αραούχο στο 89'. Ο «Κινέζος» με διπλή προσπάθεια και τσίμπημα της μπάλα έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο. Αυτό θα ήταν γκολ πρόκρισης.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Γκεστράνιους ξεσήκωσε φωνές στο ΟΑΚΑ. Ανέχτηκε κάποια σκληρά μαρκαρίσματα των Κροατών, δεν έβγαζε κάρτες και στο 37' δεν είδε πέναλτι, όταν ο Αραούχο ανατράπηκε απ' τον Έλεζ. Ο Φινλανδός σωστά ακύρωσε γκολ του Αργεντινού στο 62' που έκανε φάουλ στον Ζούτα. Εξίσου ορθή ήταν η υπόδειξη του Αραούχο ως οφσάιντ στο 62', αλλά και μη καταλόγιση πέναλτι στον Λιβάγια στο 63'.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Ο Χιμένεθ δεν πήρε ό,τι ήθελε από την ενδεκάδα που παρέταξε. Και έκανε λάθος που δεν έριξε εξ αρχής μέσα τον Λιβάγια. Ευτυχώς όμως το έσωσε γρήγορα και η ΑΕΚ έβγαλε αντίδραση, μείωσε, ισοφάρισε και θα μπορούσε να είχε πάρει το παιχνίδι αν ήταν συγκεντρωμένη στις τελικές της επιλογές.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ... Ένα ματς που φαινόταν χαμένο, η ΑΕΚ, η οποία έκανε σχεδόν το χειρότερό της ματς (ειδικά στο πρώτο μέρος), κατάφερε όχι μόνο να μην ηττηθεί αλλά και να διεκδικήσει τη νίκη. Αυτό το στοιχείο δείχνει πόσο μεγάλη ομάδα είναι φέτος. Μόνο οι μεγάλες ομάδες βγάζουν τέτοια αντιδραση. Και γιατί να μην το παραδεχτούμε; Η Ένωση είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και ας μην το αποδέχονται οι εγχώριοι αντίπαλοί της. Το παιχνίδι με τη Ριέκα μαρτυρά του λόγου το αληθές, αν και ο Δικέφαλος θα κληθεί να επανεπιβεβαιωσει την ανωτερότητά του και στη Βιέννη.

ΠΑΤΑ ΤΟ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags