Facebook Pixel Sportdog.gr | Αρειανάρα των ανατροπών!
| 2017-11-25 17:08:00

Αρειανάρα των ανατροπών!

Sportdog Team
Αρειανάρα των ανατροπών!

Ο Άρης νίκησε 2-1 την Παναχαϊκή ξανά με ανατροπή, όπως και στο Ηράκλειο.

Όπως και στο Παγκρήτιο έτσι και σήμερα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Άρης βρέθηκε να κυνηγάει από νωρίς το σκορ, όμως και πάλι οι «κίτρινοι» ανέτρεψαν της εις βάρος τους κατάσταση και έφτασαν στην 5η νίκη τους σε ισάριθμα παιχνίδια και βλέπουν… αφ΄ υψηλού όλους τους υπόλοιπους διεκδικητές της ανόδου!

Το παιχνίδι ξεκίνησε… εφιαλτικά για τον Άρη και «ονειρικά» για την Παναχαϊκή, αφού μόλις στο 7ο λεπτό ο Μωραϊτης άνοιξε το σκορ, αφού «άδειασε» με πολύ ωραίο τρόπο τον Βαλεριάνο. Οι «κίτρινοι» μάλλον δεν περίμεναν αυτή την εξέλιξη αφού η εικόνα τους ήταν… αποκαρδιωτική στη συνέχεια, σε αντίθεση με τους Πατρινούς που δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες να πετύχουν και δεύτερο γκολ, όπως αυτή με το σουτ του Αποστολόπουλου λίγο έξω από τη μικρή περιοχή που κατέληξε πάνω από τα δοκάρια του Καντιμοίρη!

Η Παναχαϊκή συνέχισε πάντως να παίζει σωστή άμυνα αλλά και με τον… χρόνο όποτε της δόθηκε η ευκαιρία, με το ημίχρονο να μην ολοκληρώνεται όμως με σκορ 0-1, αφού στην εκπνοή ο Μουμίν έβγαλε ωραία τον Πλατέλλα σε θέση βολής και αυτός με εξαιρετικό πλασέ έφερε ξανά το παιχνίδι στα ίσια!

Το γκολ αυτό ανέβασε κατακόρυφα την ψυχολογία παικτών και… φιλάθλων του Άρη και το «Κλεάνθης Βικελίδης» πήρε μία… κλίση προς την περιοχή της Παναχαϊκής, που γλίτωσαν τα… χειρότερα και στο 50΄ όπου ο Βρονταράς απόκρουσε το σουτ του Ντούνη και στη συνέχεια ο Λουμπαρδέας εξουδετέρωσε το σουτ του Καπνίδη αλλά και στο 55΄ όταν από γύρισμα του Ντούνη ο Καπνίδης σούταρε άουτ από πολύ πλεονεκτική θέση!

Η Παναχαϊκή εμφάνισε επιθετικό «σφυγμό» στο 65΄ όταν ο Γκίνο σούταρε από το ύψος του πέναλτι αλλά ο Σόουζα απομάκρυνε σωτήρια τη μπάλα λίγο έξω από την τελική γραμμή, με τον Άρη να παίρνει ξανά τα ηνία στη συνέχεια και να απειλεί ξανά τον Βρονταρά στο 74΄, με τον Κάσο να σουτάρει όμως πολύ ψηλά άουτ από το σημείο του πέναλτι! Τρία λεπτά αργότερα όμως, ο Δεληζήσης δεν αστόχησε και με κεφαλιά από… συστημένη εκτέλεση φάουλ του Πλατέλλα πέτυχε το 2-1, που ήταν και το τελικό σκορ αφού οι γηπεδούχοι δεν έδωσαν στην Παναχαϊκή το δικαίωμα στα επόμενα 18 λεπτά, συμπεριλαμβανομένων και αυτών των καθυστερήσεων, να απειλήσουν την εστία του Βρονταρά!
 

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με το… κλασικό του 4-2-3-1 παρέταξε τον Άρη ο Δημήτρης Σπανός. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Καντιμοίρης και οι Βαλεριάνος, Δεληζήσης, Σόουζα, Τζανακάκης ήταν οι τέσσερις της άμυνας των «κίτρινων». Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής ως «οχτάρια» αγωνίστηκαν οι Ιντζόγλου και Μουμίν, ενώ ως «δεκάρι» ο Πασάς, ενώ την επιθετική τριάδα αποτέλεσαν οι Ντούνης, Πλατέλλας και Καπνίδης.

Από την άλλη πλευρά, ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος επέλεξε ένα «σφιχτό» 4-3-3, με τον Βρονταρά στην εστία, τους Πολίμο, Λουμπαρδέα, Κακρυδημήτρη και Μουστακόπουλο στην άμυνα, τους Γκίνο, Φουρλάνο και Φωτάκη στο κέντρο και τους Αποστολόπουλο, Στεργίδη και Μωραϊτη στην επίθεση, με τον τελευταίο να είναι ουσιαστικά ο μοναδικός προωθημένος των Πατρινών.

Βλέποντας την ομάδα του να έχει «χάσει» πολλά μέτρα στο γήπεδο, ο προπονητής της Παναχαϊκής ενίσχυσε τη μεσαία γραμμή του βάζοντας τον Πολυχρόνη στη θέση του Αποστολόπουλου με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, όμως η εικόνα της ομάδας του δεν άλλαξε προς το καλύτερο, ενώ στο 64΄ αντικατέστησε τον σκόρερ Μωραϊτη με τον Γκέσιο, στην προσπάθειά του να «φρεσκάρει» την επίθεσή του. Ούτε αυτή η κίνησή του όμως «έδωσε» κάτι στην Παναχαϊκή, ενώ η παρουσία του Κυνηγόπουλου που πέρασε στον αγώνα στο 84΄, πέρασε απαρατήρητη.

Αντιθέτως, οι δύο πρώτες αλλαγές του Δημήτρη Σπανού (Παυλίδης και Κάσος) βοήθησαν ουσιαστικά τον Άρη, ενώ αυτή του Τζανακάκη (αποχώρησε από το γήπεδο με φορείο καθώς χτύπησε σοβαρά στο πόδι του) με τον Μπούρμπο, πέρασε απαρατήρητη από την άποψη πως στο διάστημα που αγωνίστηκε ο έμπειρος αμυντικός η Παναχαϊκή ήταν εντελώς ακίνδυνη! 

Ο ΩΡΑΙΟΣ: Θα μπορούσε να είναι ο Γιώργος Δεληζήσης που «λύτρωσε» τον Άρη στο 77΄, αλλά ο τίτλος μάλλον ανήκει στον Βαγγέλη Πλατέλλα, που ισοφάρισε σε 1-1 σε ένα πολύ κομβικό σημείο του αγώνα και έβγαλε μία σέντρα… διαβήτη στον σκόρερ του 2-1.

Η ΦΑΣΗ: Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το πώς θα κυλούσε ο αγώνας εάν ο Άρης δεν ισοφάριζε στην εκπνοή του πρώτου μέρους. Έτσι, το γκολ του Πλατέλλα μπορεί να χαρακτηριστεί ως η φάση του αγώνα, καθώς τόνωσε την αυτοπεποίθηση των παικτών του Άρη και «έκοψε» τα πόδια των Πατρινών.  

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Πολύ καλός σε γενικές γραμμές ο Φουκάκης από την ΕΠΣ Ηρακλείου, όπως και οι δύο βοηθοί του, δεν επηρέασε την εξέλιξη του αγώνα. Βέβαια, τα… άκουσε αρκετές φορές από τους οπαδούς του Άρη, που θεωρούσαν πως έπρεπε να είναι πιο αυστηρός με τους παίκτες της Παναχαϊκής.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ:  Σε έναν ακόμα αγώνα, ο Άρης δεν έπεισε με την απόδοσή του και «φλέρταρε» με την πρώτη του γκέλα στο φετινό πρωτάθλημα. Όπως και στο Παγκρήτιο όμως, οι «κίτρινοι» επέδειξαν τα απαραίτητα ψυχικά αποθέματα και έφτασαν στη νίκη, παραμένοντας φυσικά στην κορυφή της βαθμολογίας και συνεχίζοντας να είναι η μοναδική ομάδα στο πρωτάθλημα χωρίς την παραμικρή βαθμολογική απώλεια.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ...  Οι παίκτες του Άρη έδειξαν μεγαλύτερη επιθυμία για τη νίκη και αναδείχθηκαν δικαιότατα νικητές, ενώ η Παναχαϊκή μάλλον δεν άξιζε κάτι περισσότερο βάσει της τακτική που ακολούθησε ο Οφρυδόπουλος και το πρόσωπο των παικτών του στο δεύτερο ημίχρονο.

 

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Καντιμοίρης, Τζανακάκης (82΄ Μπούρμπος), Βαλεριάνος, Σόουζα. Δεληζήσης, Μουμίν, Ιντζόγλου, Ντούνης (73΄ Παυλίδης), Πασάς, Πλατέλλας, Καπνίδης (70΄ Κάσος)

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Βρονταράς, Πολίμος, Γκίνο, Στεργίδης, Φωτάκης, Αποστολόπουλος (46΄ Πολυχρόνης), Λουμπαρδέας, Μουστακόπουλος (84΄ Κυνηγόπουλος), Μακρυδημήτρης, Μωραϊτης (64΄ Γκέσιος), Φουρλάνος.

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags