Facebook Pixel Κέρκυρα - Ολυμπιακός 1-3
| 2017-11-26 21:21:00

Ο πρωταθλητής είναι εδώ - Πέρασε από την Κέρκυρα και πάτησε κορυφή ο Ολυμπιακός! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Ο πρωταθλητής είναι εδώ - Πέρασε από την Κέρκυρα και πάτησε κορυφή ο Ολυμπιακός! (ΒΙΝΤΕΟ)

Νίκη 3-1 με Σισέ και «χρυσές» αλλαγές Τζούρτζεβιτς και Μάριν.

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε κόντρα στη μαχητική Κέρκυρα, αφού βρέθηκε να χάνει στο ημίχρονο, όμως στο δεύτερο 45λεπτο ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και έφτασε στη νίκη με 3-1. To τρίποντο αυτό ανέβασε τους Πειραιώτες ξανά στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος με 23 βαθμούς. Ο δεύτερος ΠΑΟΚ έχει 22, ενώ η ΑΕΚ που είναι στους 21 πόντους, παίζει αύριο με τον Πλατανιά.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη ευκαιρία του ματς, πριν συμπληρωθεί ένα λεπτό αγώνα, με τον Φορτούνη να πιάνει καλό σουτ εκτός περιοχής, αναγκάζοντας τον Γιαννακόπουλο σε δύσκολη επέμβαση. Οι Ερυθρόλευκοι επιχείρησαν να πιέσουν στην αρχή του αγώνα, όμως μετά το πέρας του πρώτου πενταλέπτου οι γηπεδούχοι άρχισαν να ισορροπούν. Μάλιστα, ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη τους ευκαιρία στο παιχνίδι. Μετά από εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά, ο Ιωάννου πήρε την πρώτη κεφαλιά, η άμυνα του Ολυμπιακού «κοιμήθηκε» και ο Γρομητσάρης βρέθηκε ολομόναχος κι έκανε το 1-0 με σουτ στην κίνηση στο 16’!

Ο Ολυμπιακός επιχείρησε να πιέσει για να αντιδράσει άμεσα και έχασε μια τεράστια ευκαιρία στο 26’, όταν ο Φορτούνης έγινε αποδέκτης παράλληλου γυρίσματος του Ταχτσίδη, πλάσαρε από κοντά και ο Σπίνουλας απομάκρυνε πάνω στη γραμμή! Η «απάντηση» της Κέρκυρας ήρθε στο 37’. Από κακό σουτ του Αναστασίου που έγινε… ασίστ, ο Παμλίδης βρέθηκε ολομόναχος στην μικρή περιοχή, όμως το πλασέ του δεν ήταν καλό και ο Προτό απέκρουσε με τα πόδια.

Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα του αγώνα άλλαξε, με τον Ολυμπιακό να μπαίνει πολύ δυνατά και να ισοφαρίζει άμεσα. Ο Σισέ προειδοποίησε με μεγάλη ευκαιρία, αφού νικήθηκε από τον Γιαννακόπουλο σε κεφαλιά, όμως αμέσως μετά βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Από εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη, ο Μποτία πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι και να «στρώνεται» στον Σισέ, που σκόραρε σε κενή εστία για το 1-1.

Ο ρυθμός του ματς ανέβηκε, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω. Η Κέρκυρα είχε δυο μεγάλες φάσεις με τον Παμλίδη στο 48’ και τον Γεωργίου στο 51’, ενώ ο Ολυμπιακός απάντηση με «διπλή» ευκαιρία Σεμπά-Μάριν στο 56’ και δοκάρι του Ρομαό στο 58’.

Εν τέλει, οι Ερυθρόλευκοι βρήκαν τον τρόπο να γυρίσουν το παιχνίδι. Στο 65’ η «χρυσή» αλλαγή του Λεμονή, Τζούρτζεβιτς, έκανε το 2-1 με καταπληκτικό μονοκόμματο σουτ από κεφαλιά-πάσα του Σισέ, ενώ η έτερη αλλαγή, Μάριν, διαμόρφωσε το τελικό 3-1 πετυχαίνοντας ένα εξίσου όμορφο γκολ με φαλτσαριστό πλασέ στο 68’.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Παπ Αμπού Σισέ μπορεί να παίζει στόπερ, αλλά σήμερα ήταν η μεγαλύτερη… επιθετική απειλή για τον Ολυμπιακό! Ο Σενεγαλέζος έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 46’ και δευτερόλεπτα αργότερα σκόραρε για το 1-1, ενώ στο 65’ έδωσε ασίστ με κεφαλιά στον Τζούρτζεβιτς για το 2-1.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Αλέκος Βοσνιάδης εφάρμοσε σύστημα 4-1-4-1. Τερματοφύλακας ο Γιαννακόπουλος και στην άμυνα οι Σπίνουλας, Γρομητσάρης, Ιωάννου και Αναστασίου από δεξιά προς αριστερά. Ως αμυντικός χαφ αγωνίστηκε ο Σιόντης έχοντας μπροστά του τους Αρτυματά και Κρητικός. Αριστερά στη μεσαία γραμμή κινήθηκε ο Επστάιν, δεξιά ο Γεωργίου και στην κορυφή της επίθεσης ο Παμλίδης.

Ο Τάκης Λεμονής παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Προτό, με δίδυμο στόπερ τους Μποτία και Σισέ, δεξί μπακ τον Ελαμπντελαουί και αριστερό. Στον άξονα έπαιξαν ο Ρομαό με τον Ταχτσίδη και «δεκάρι» τον Φορτούνη, δεξιά ο Πάρντο και αριστερά ο Σεμπά, ενώ στην κορυφή της επίθεσης κινήθηκε ο Ανσαριφάρντ.

Ο Έλληνας τεχνικός αποφάσισε να ρισκάρει από την αρχή του δευτέρου μέρους για να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική κι έβγαλε… άσσους από το μανίκι του. Αμφότερες οι αλλαγές του, Τζούρτζεβιτς και Μάριν, σκόραραν και γύρισαν το παιχνίδι.

Η ΦΑΣΗ: Στο 65’ ο Ολυμπιακός πέτυχε την ανατροπή κάνοντας το 2-1. Ο νεοεισελθόντας Τζούρτζεβιτς σκόραρε με φοβερό σουτ στην κίνηση και έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: O Πραξιτέλης Ζαχαριάδης είχε καλή διαιτησία και πέρασε απαρατήρητος.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Ολυμπιακός επανήλθε στην κορυφή περνώντας από την έδρα της Κέρκυρας, αν και δυσκολεύτηκε.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ... Οι Ερυθρόλευκοι όχι μόνο έβγαλαν χαρακτήρα, πραγματοποιώντας ανατροπή, αλλά ταυτόχρονα «κέρδισαν» και τον Ούρος Τζούρτζεβιτς, το γκολ του οποίου μπορεί να βελτιώσει την ψυχολογία του, δίνοντάς ώθηση για τη συνέχεια.

Τηρουμένων των αναλογιών, η Κέρκυρα έκανε πολύ καλή εμφάνιση και ικανοποίησε τον κόσμο της με την προσπάθειά της.

ΠΑΤΑ ΤΟ: Δείτε ΕΔΩ τα highlights του αγώνα.

Οι συνθέσεις:

ΚΕΡΚΥΡΑ (Α. Βοσνιάδης): Γιαννακόπουλος, Αρτυματάς (82’ Ζορμπάς), Κρητικός (54’ Ντιόγκο), Γεωργίου (75’ Μπάουμαν), Παμλίδης, Σπίνουλας, Αναστασίου, Σιόντης, Ιωάννου, Επστάιν, Γρομητσάρης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τ. Λεμονής): Προτό, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σισέ, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης (46’ Τζούρτζεβιτς), Πάρντο (46’ Μάριν), Φορτούνης (69’ Ζιλέ), Σεμπά, Ανσαριφάρντ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags