Facebook Pixel Sportdog.gr | Πεντάρα με «Πρίγιο», Πέλκα και τώρα... Ξάνθη (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2017-11-29 16:50:00

Πεντάρα με «Πρίγιο», Πέλκα και τώρα... Ξάνθη (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Σκούφου
Πεντάρα με «Πρίγιο», Πέλκα και τώρα... Ξάνθη (ΒΙΝΤΕΟ)

Εύκολη νίκη (5-0) του ΠΑΟΚ επί του Αιγινιακού με Πέλκα, Λημνιό και Πρίγιοβιτς.

Ο ΠΑΟΚ δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και φιλοδώρησε με πέντε γκολ τον Αιγινιακό στο Καυτανζόγλειο, φτάνοντας στην τρίτη νίκη του στον όμιλο και φυσικά στην πρόκριση ως πρώτος.
 
Το παιχνίδι ξεχωρίζει για την εξαιρετική εμφάνιση του Πέλκα που είχε δύο ασίστ και φοβερές προσπάθειες, για τα δύο γκολ του Πρίγιοβιτς, που αγωνίστηκε βασικός και δείχνει να... ξεμπουκώνει, αλλά και το πρώτο γκολ του Λημνιού με την ασπρόμαυρη φανέλα.
 
Ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει για τον 16χρονο Γιώργο Βρακά, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στην ανδρική ομάδα και έγινε ο νεότερος παίκτης που φόρεσε την φανέλα του συλλόγου.
 
Το σκορ για τους Θεσσαλονικείς άνοιξε ο Λημνιός μόλις στο 5' και τα υπόλοιπα γκολ ήρθαν στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 53' και το 67' ο Πρίγιοβιτς πέτυχε το δεύτερο και τρίτο γκολ του ΠΑΟΚ, ο Ελ Καντουρί στο 71' έκανε το 0-4 και ο Σάκχοφ με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 0-5 στο 82.
 
ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Δημήτρης Πέλκας. Ο αρχηγός του Δικεφάλου ήταν εξαιρετικός. Δημιούργησε τα δύο πρώτα γκολ της ομάδας του και γενικά όλες οι προσπάθειες του ΠΑΟΚ πέρασαν από τα πόδια του.
 
ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με πολλές αλλαγές παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ξεκινώντας φορ τον Πρίγιοβιτς εν αντιθέσει με ό,τι είχε κάνει στα τελευταία ματς πρωταθλήματος, ενώ έριξε στο ματς και τον μικρό Γιώργο Βρακά, ο οποίος έκανε ντεμπούτο με την ανδρική ομάδα του ΠΑΟΚ και παράλληλα έγινε ο νεότερος παίκτης που φόρεσε ποτέ τη φανέλα του συλλόγου (σε ηλικία 16 ετών, 7 μηνών και 1 ημέρας).
 
Αναλυτικά η 11άδα του Δικεφάλου ήταν η εξής: Πασχαλάκης, Μαλεζάς, Σαμπράνο, Πούγγουρας, Δεληγιαννίδης, Μαουρίσιο, Σάχοφ, Πέλκας, Πρίγιοβιτς, Λημνιός, Βρακάς. 
 
Από πλευράς Αιγινιακού οι αρχικοί 11 ήταν οι:  Τόλιος, Τοπαλίδης, Λιόλιος, Γιαζιτζόγλου, Ανδρικόπουλος, Γκατζολάρι, Αντωνιάδης, Παπαδόπουλος, Ντόγος, Δωματάς και Καρακώστας.
 
Η ΦΑΣΗ: Το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ. Η προσπάθεια του Πέλκα ήταν όμορφη από το ξεκίνημα. Ο νεαρός άσος έφερε την μπάλα από το αριστερό στο δεξί και αφού "άδειασε" δύο παίκτες του Αιγινιακού, σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι στον Λημνιό και εκείνος με σουτ στην κίνηση σημείωσε ένα πανέμορφο γκολ.
 
ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Μπορεί το τρίτο γκολ στο 67' να ήταν οφσάιντ, όμως οι διαιτητές της αναμέτρησης δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα, ούτε υπέπεσαν σε ιδιαίτερα λάθη, σε μια ήσυχη γενικά μέρα για αυτούς.
 
ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Σε ένα αδιάφορο ματς ο ΠΑΟΚ ήταν σοβαρός και ο Ραζβάν Λουτσέσκου "τσέκαρε" παίκτες που δεν έχουν πολύ χρόνο, όπως οι Δεληγιαννίδης και Πούγγουρας, ενώ έριξε στο ματς και τον 16χρονο Γιώργο Βράκα, που κάνει εξαιρετικά πράγματα με την Κ-17 του Δικεφάλου. Παρότι το ματς δεν είχε ανταγωνισμό ο Ρουμάνος είδε τον Πρίγιοβιτς να σκοράρει δύο γκολ και να παίρνει αυτοπεποίθηση εν όψει της συνέχειας.
 
ΞΕΚΑΘΑΡΑ: Ο Αιγινιακός δεν μπορούσε να κοιτάξει στα μάτια τον ΠΑΟΚ και φυσιολογικά ηττήθηκε άνετα, επικεντρώνοντας πλέον το ενδιαφέρον του στη Football League. Από την μεριά τους οι "ασπρόμαυροι" ήταν σοβαροί και παρά το γεγονός πως είχαν προκριθεί, έπαιξαν σε υψηλούς ρυθμούς και ικανοποίησαν τον προπονητή τους.
 
ΠΑΤΑ ΤΟ:

Oι συνθέσεις των ομάδων:

Αιγινιακός: Τόλιος, Τοπαλίδης, Λιόλιος, Γιαζιτζόγλου, Ανδρικόπουλος, Αντωνιάδης,Γκατζολάρι (Ζούρκος 64΄), Δωματάς, Παπαδόπουλος, Ντόγος (Φουρτζίου 55’), Καρακώστας.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ζαμπράνο, Μαλεζάς, Πούγγουρας, Δεληγιαννίδης, Σάκχοφ, Μαουρίσιο (Κάτσε 56’ ), Λημνιός, Πέλκας (Πρίγιοβιτς 61΄), Βρακάς (Ελ Καντουρί 64΄), Πρίγιοβιτς.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags