Facebook Pixel Sportdog.gr | ΑΕΚ από το... μέλλον! Έκανε το απόλυτο με γκολάρες του 18χρονου Γιούση! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2017-11-30 21:26:00

ΑΕΚ από το... μέλλον! Έκανε το απόλυτο με γκολάρες του 18χρονου Γιούση! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
ΑΕΚ από το... μέλλον! Έκανε το απόλυτο με γκολάρες του 18χρονου Γιούση! (ΒΙΝΤΕΟ)

 Η Ένωση νίκησε 3-2 την Καλλιθέα, με τον μικρό να κλέβει την παράσταση!

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στους ομίλους του Κυπέλλου Ελλάδας με το απόλυτο των βαθμών, αφού έκανε το «3 στα 3» με τη νίκη 3-2 επί της Καλλιθέας. Απόλυτος πρωταγωνιστής ο 18χρονος, Χρήστος Γιούσης, που πέτυχε δυο πολύ ωραάι γκολ στο ντεμπούτο του!

Το ματς

Το παιχνίδι έκρυβε μπόλικες συγκινήσεις, παρά το γεγονός ότι ήταν αδιάφορο, αφού η ΑΕΚ είχε εξασφαλίσει την πρόκριση του Κυπέλλου και η Καλλιθέα είχε αποκλειστεί και μαθηματικά. Η Ένωση μπήκε μπροστά στο σκορ από νωρίς (8’) με κεφαλιά του Τζανετόπουλου από εκτέλεση κόρνερ και διπλασίασε τα τέρματά της στο 30’ με φοβερή ενέργεια και πλασέ του νεαρού Γιούση στο ντεμπούτο του. Ωστόσο, η Καλλιθέα απάντησε και ισοφάρισε μέσα σε επτά λεπτά. Στο 32’ η άμυνα της ΑΕΚ αδράνησε, ο Μήλιος βγήκε απέναντι από τον Μπάρκα και πλάσαρε στο δοκάρι, όμως ο Παπαγγελής πήρε το ριμπάουντ και μείωσε με πλασέ σε κενή εστία. Το 2-2 έγινε στο 38’, με τον Τζανετόπουλο να κάνει κακό κοντρόλ και εν συνεχεία να ανατρέπει τον Ταλέντο εντός περιοχής. Ο διαιτητής έδωσε πέναλτι, ο ίδιος ο Βραζιλιάνος το εκτέλεσε και σκόραρε.

Στα αξιοσημείωτα του πρώτου μέρους συμπεριλαμβάνεται ο τραυματισμός του Λαμπρόπουλου, που τρόμαξε τους ανθρώπους της ΑΕΚ. Ο Έλληνας στόπερ, που μόλις πρόσφατα επέστρεψε από ρήξη χιαστών, χτύπησε στο γόνατο στο 23’ και έγινε αλλαγή στο 36’.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς και προσπάθησε να βρει το τρίτο της γκολ με κύριο εκφραστή σχεδόν όλων των επιθετικών της ενεργειών τον Γιώργο Γιακουμάκη, ο οποίος είχε στηρίγματα τους δραστήριους Κλωναρίδη, Βλαχομήτρο και Γιούση και αργότερα τον Μπακασέτα, που μπήκε αλλαγή. Η Ένωση έφτασε κοντά στο 3-2 με δοκάρι του Γιακουμάκη από κοντά μετά από ωραία ενέργεια και ασίστ του Γιούση. Τελικά, το πέτυχε με τον Γιούση, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ από σουτ του Μπακασέτα και με πλασέ ακριβείας έδωσε το προβάδισμα στην Ένωση. Η ΑΕΚ παραλίγο να διευρύνει το σκορ στο 79, όμως ο Ντιακιτέ απομάκρυνε πάνω στη γραμμή το πλασέ του Κλωναρίδη.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Χρήστος Γιούσης σκόραρε δις στο ντεμπούτο του και έδειξε φοβερά στοιχεία, συνεπώς δεν θα μπορούσε παρά να είναι ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με 4-4-2 κατέβασε την Καλλιθέα ο Μαρσέλο Τροΐζι. Τερματοφύλακας ο Κορωνάκης, με την άμυνα να αποτελείται από τους Βαλμά, Ντιακιτέ, Συριόπουλο και Παπαγγελή, από δεξιά προς αριστερά. Στον άξονα έπαιξαν οι Καντέ και Μίγγος, με τον Ταλέντο Μασέδο δεξιά και τον Μήλιο αριστερά, ενώ το επιθετικό δίδυμο αποτέλεσμα οι Μάκο και Σμυρλής.
 

Ο Μανόλο Χιμένεθ ήταν τιμωρημένος, συνεπώς στον πάγκο της ΑΕΚ κάθισε οα βοηθός του, Φελίπε Ουφάνο. Η Ένωση παρατάχθηκε με 3-4-1-2. Ο Μπάρκας ήταν κάτω από τα δοκάρια και οι Λαμπρόπουλος, Γιαννούτσος, Τσιγκρίνσκι αποτέλεσαν την τριάδα της άμυνας. Τζανετόπουλος και Κονέ έπαιξαν στον άξονα, ο Βλαχομήτρος κάλυψε όλη τη δεξιά πλευρά και ο Βινίσιους την αριστερή. Ο Κλωναρίδης κινήθηκε πίσω από τους Γιούση (έκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα) και Γιακουμάκη, που συνέθεσαν το επιθετικό δίδυμο.

Η ΦΑΣΗ: O πιτσιρικάς, Χρήστος Γιούσης, τρέλανε τους συμπαίκτες του και το τεχνικό τιμ της ΑΕΚ. Με μια υπέροχη ενέργεια και δεξί πλασέ στο 77’, ο 18χρονος επιθετικός σκόραρε για δεύτερη φορά στο ντεμπούτο του και προκάλεσε... φρενίτιδα ενθουσιασμού στην Ένωση!

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Ανδρέας Γκάμαρης, τα πήγε καλά. Σωστά κατελόγισε πέναλτι υπέρ της Καλλιθέας σε ανατροπή του Ταλέντο από τον Τζανετόπουλο στο 37’.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Η ΑΕΚ έβγαλε την… υποχρέωση με αρκετά κέρδη και η Καλλιθέα είναι ευχαριστημένη από την σπουδαία προσπάθειά που κατέβαλλε και την πολύ καλή της εμφάνιση.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ... Μπορεί το ματς να ήταν αδιάφορο, όμως μόνο θετικά ήταν τα μηνύματα που έστειλαν οι πιτσιρικάδες Γιούσης και Βλαχομήτρος, οι οποίοι τα πήγαν εξαιρετικά. Παράλληλα, οι Κονέ, Μπάρκας και Τσιγκρίνσκι πήραν χρόνο συμμετοχής, προκειμένου να επανέλθουν σε αγωνιστικό ρυθμό το συντομότερο δυνατό. Επίσης, πολύ καλός ήταν και ο Γιακουμάκης, στον οποίο έλειψε μόνο το γκολ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Καλλιθέα (Μαρσέλο Τροϊζι): Κορωνάκης, Βαλμάς, Ντιακιτέ, Συριόπουλος, Μπραϊμα, Μίγγος, Ταλέντο (85' Γαρδικιώτης), Μήλιος (78' Κερασίδης), Σμυρλής, Μάκο (46΄Μαραθωνίτης), Παπαγγελής.

ΑΕΚ (Φελίπε Ουφάνο): Μπάρκας, Γιούσης, Λαμπρόπουλος (36' Αϊντάρεβιτς), Τσιγκρίνσκι, Γιαννούτσος, Βινίσιους, Κονέ (46' Γκάλο), Τζανετόπουλος, Κλωναρίδης, Γιακουμάκης, Βλαχομήτρος (69' Μπακασέτας).

ΠΑΤΑ ΤΟ:

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα σε λίγο...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags