Facebook Pixel Sportdog.gr | ΑΕΚάρα και στη Λιβαδειά – Διπλό τίτλου για τον Δικέφαλο (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2017-12-03 21:27:00

ΑΕΚάρα και στη Λιβαδειά – Διπλό τίτλου για τον Δικέφαλο (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
ΑΕΚάρα και στη Λιβαδειά – Διπλό τίτλου για τον Δικέφαλο (ΒΙΝΤΕΟ)

Αραούχο και Λιβάγια έκαναν μάγια με την Ένωση να επικρατεί 2-0.

Σημαντικό διπλό πέτυχε η ΑΕΚ στη Λιβαδειά, όπου η Ένωση έδωσε αγωνιστικές απαντήσεις, όπως και οι λιγοστοί οπαδοί της που έσπασαν το μπλόκο και βρέθηκαν κοντά της.

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και πίεσε ψηλά τον Λεβαδειακό, κλείνοντάς τον στα 3/4 του γηπέδου. Γι'αυτό και η ομάδα της Βοιωτίας έκανε αρκετά λεπτά να περάσει τη σέντρα. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν την κυριαρχία και με κινητήριο μοχλό τον Χριστοδουλόπουλο έβγαλαν σημαντικές ευκαιρίες. Ο Λάζαρος έχασε μεγάλη στιγμή στο ξεκίνημα, ενώ στο 12' λίγο έλειψε να χριστεί ξανά σκόρερ από εκτέλεση φάουλ. Ο Αράουχο έψαξε επίσης το γκολ στο 4' και στο 15' και από εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι βγήκαν από τη... φωλιά τους, ισορρόπησαν κάπως, χωρίς όμως να καταφέρουν να γίνουν επικίνδυνοι. Στη συνέχεια όμως η Ένωση δυσκολεύτηκε περισσότερο, αφού λόγω της απουσίας οργανωτή δεν μπόρεσε να δημιουργήσει. Ο Λιβάγια πήρε αυτόν τον ρόλο, ήταν όμως κλεισμένος.

Τα δεδομένα άλλαξαν στο δεύτερο μέρος όπου η ΑΕΚ μπήκε περισσότερο πονηρεμένη και με διάθεση να χτυπήσει με αντεπιθέσεις αλλά και από συνεργασίες. Σε μία από αυτές, μεταξύ Αραούχο και Λιβάγια, ο Κροάτης βγήκε τετ α τετ με τον Επασί στο 52' και άνοιξε το σκορ. Δύο λεπτά αργότερα βρέθηκε και ο Αργεντινός σε παρόμοια θέση, αλλά δεν κατάφερε να δώσει προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του, ενώ στο 60' ο Κροάτης σημάδεψε άουτ, ύστερα από γύρισμα του Γκάλο που τον έβγαλε σε θέση βολής. Στο 66' όμως ο Δικέφαλος πέτυχε και δεύτερο γκολ, με τον Αραούχο να γράφει το 0-2, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ, αφού στο 89' το πλασέ του Μπακασέτα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ το ίδιο συνέβη στο 92' στην προσπάθεια του Ιωαννίδη να μειώσει .

Έτσι η ΑΕΚ διατηρήθηκε μόνη στην κορυφή και τη 13η αγωνιστική με 27 βαθμούς, με τον Ολυμπιακό να την ακολουθεί με 26 και τον ΠΑΟΚ με 25.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο Μάρκο Λιβάγια ήταν σε ένα ακόμα παιχνίδι ο άνθρωπος της ΑΕΚ. Η συνεργασία του Κροάτη με τον Αραούχο στο πρώτο γκολ ήταν απίστευτη. Θα μπορούσε να είχε σκοράρει και άλλο τέρμα.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Ο Ζοσέ Ανιγκό παρέταξε την ομάδα του με τους Επασί κάτω από τα δοκάρια, στόπερ τους Λεονάρντο, Τριποτσέρη, Μεντί. Μπακ-χαφ έπαιξαν ο Τσαμπούρης με τον Ζαραδούκα. Μέσοι ήταν ο Μητρόπουλος με τον Νιασέ. Ο Μπελγαζουανί είχε οργανωτικό ρόλο, με τον Γιουσούφ και τον Ομπιόρα να εφορμούν από τις πτέρυγες, στο 3-4-3 του Γάλλου τεχνικού.

Μετά το προβάδισμα της ΑΕΚ ο Ανιγκό έβαλε Γιακουμάκη και Σουμπίνιο για να ενισχύσει επιθετικά την ομάδα του και γύρισε το σύστημα σε 4-2-3-1. Δεν κατάφεραν όμως να αλλάξουν την εικόνα της ομάδας τους, η οποία δέχτηκε και άλλο γκολ. Ο Ιωαννίδης που ήταν η τρίτη αλλαγή είχε δοκάρι στο 92'.

Ο Μανόλο Χιμένεθ επέλεξε σύστημα το 3-5-2 με τον Τσιντώτα να ξεκινά βασικός, αντί του Ανέστη, ο οποίος ήταν εκτός αποστολής. Την τριάδα των στόπερ αποτέλεσαν από αριστερά προς τα δεξιά οι Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες. Φουλ μπακ ήταν ο Λόπες με τον Γκάλο. Στη μεσαία γραμμή τοποθετήθηκαν ο Σιμόες με τον Γαλανόπουλο. Οργανωτικό ρόλο είχε ο Λιβάγια και επιθετικό δίδυμο αγωνίστηκε ο Αραούχο με τον Χριστοδουλόπουλο.

Ο Ισπανός έδωσε εντολή στον Ουφάνο μετά το γκολ του Λιβάγια να αλλάξει το σύστημα σε 4-4-1-1, μία κίνηση που βγήκε στην ΑΕΚ, αφου σκόραρε και δεύτερο τέρμα. Αλλαγή έγινε όμως μετά το 0-2 με τον Μανόλο να φρεσκάρει τη μεσοεπιθετική του γραμμή με την είσοδο του Μπακασέτα. Ο Κονέ μπήκε αναγκαστικά λόγω προβλήματος του Σιμόες. Έδειξε, ότι χρειάζεται ρυθμό. 

Λεβαδειακός: Επασί, Τσαμπούρης, Μεντί, Ζαραδούκας (58' Σουμπίνιο), Λεονάρντο, Τριποτσέρης, Μπελκαζουανί (87' Ιωαννίδης), Γιουσούφ, Μητρόπουλος, Ομπιόρα, Νιάσε (55' Γιακουμάκης)

AEK: Τσιντώτας, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γκάλο, Λόπες, Γαλανόπουλος, Σιμόες (77' Κονέ), Λιβάγια (Αϊντάρεβιτς),Χριστοδουλόπουλος (73' Μπακασέτας), Αραούχο

Η ΦΑΣΗ Το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ ήταν όλα τα λεφτά. Και αυτό γιατί πιστώνεται στον τερματοφύλακά της. Ο Τσιντώτας έβγαλε την ομάδα του στην κόντρα με βολέ ο Λιβάγια αστόχησε σε τετ α τετ, αλλά ο Αραούχο που είχε ακολουθήσει τη φάση δεν ήταν άστοχος.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Κομίνης ήταν σωστός στις αποφάσεις του και διαχειρίστηκε καλά το παιχνίδι. Οι βοηθοί του Κωσταράς και Μπαλτάς δεν είχαν προβλήματα.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Η ΑΕΚ ήθελε νίκη στη Λιβαδειά για να κρατηθεί για μία ακόμα αγωνιστική πρώτη. Η Ένωση ήταν ανώτερη σε όλα τα επίπεδα και παρότι δυσκολεύτηκε να σκοράρει, έσβησε τον Λεβαδειακό, ο οποίος περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ Σε ένα πρωτάθλημα, στο οποίο, ο κόσμος το έχει... τούμπανο, ότι η κυβέρνηση προωθεί επικοινωνιακά για την κατάκτησή του, τον ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ δείχνει πολύ σκληρή για να το χάσει. Ο Λεβαδειακός ήταν ικανός να της βάλει εμπόδια, αλλά η ποιότητα και η ανωτερότητα της Ένωσης στις τέσσερις γραμμές ήταν πασιφανής. Έπαιξε με σχέδιο και κατάφερε να πάρει ένα διπλό... τίτλου, δίνοντας πολλές απαντήσεις προς τους αμφισβητές της. Εξάλλου όλες τις νίκες της φέτος, τις έχει πάρει με... αίμα. Μόνο μία άνετη επικράτηση έχει και αυτή κόντρα στην ΑΕΛ στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ.

ΠΑΤΑ ΤΟ

Δείτε τα γκολ της ΑΕΚ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags