Facebook Pixel Sportdog.gr | Ανατροπή... τίτλου για Ατρόμητο - «Τορπίλισε» τον Πλατανιά ο Βασιλακάκης!
| 2017-12-04 21:25:00

Ανατροπή... τίτλου για Ατρόμητο - «Τορπίλισε» τον Πλατανιά ο Βασιλακάκης!

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Ανατροπή... τίτλου για Ατρόμητο - «Τορπίλισε» τον Πλατανιά ο Βασιλακάκης!

Σπουδαία νίκη (3-1) για τους Περιστεριώτες επί του Πλατανιά με δυο γκολάρες από τον Έλληνα μέσο!

O Ατρόμητος επέστρεψε στις νίκες με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο. Παρ΄ ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον –αισθητά βελτιωμένο- Πλατανιά, ο Γιαννιώτης τον κράτησε όρθιο με απόκρουση σε πέναλτι και εν συνεχεία ο Βασιλακάκης με δυο καταπληκτικά γκολ και ο Ουάρντα, που πρόσθεσε ακόμα ένα, του έδωσαν το τρίποντο με 3-1 μέσα στην Κρήτη!

Με τη νίκη αυτή ο Ατρόμητος παρέμεινε στο… κόλπο του τίτλου, αφού βρίσκεται στην 4η θέση με 24 βαθμούς, μόλις 3 μακριά από την πρωτοπόρο ΑΕΚ!

Αντίθετα, για τον Πλατανιά, που παραμένει ουραγός με 6 βαθμούς, αυτή ήταν η 8η σερί ήττα και τα περιθώρια για παραμονή στην κατηγορία στενεύουν.

To ματς

Ο Πλατανιάς ήταν η καλύτερη ομάδα στο πρώτο ημίχρονο. Οι παίκτες του Μανουέλ Ρόκα έβγαιναν με ταχύτητα στην επίθεση και έφτιαξαν ουκ ολίγες ευκαιρίες εκμεταλλευόμενοι την ασταθή άμυνα του Ατρομήτου. Οι Κρητικοί ευτύχησαν να προηγηθούν στο 22’, όταν ο Δημούτσος έκλεψε την μπάλα στο χώρο του κέντρου και έδωσε την ασίστ στον Ενσικουλού, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα τον Γιαννιώτη σε τετ α τετ. Μάλιστα, ο Πλατανιάς είχε άλλες δυο μεγάλες ευκαιρίες να διευρύνει το προβάδισμά του με Ντεβέσα (33’) και Ενσικουλού (34’), οι οποίοι όμως νικήθηκαν από τον Γιαννιώτη.

Ο Έλληνας γκολκίπερ ήταν με διαφορά ο κορυφαίος παίκτης του Ατρομήτου και αυτός που κράτησε όρθια την ομάδα του με το… καλησπέρα στο δεύτερο ημίχρονο. Μόλις στο 46’ ο Ενσικουλού «χόρεψε» εντός περιοχής τον Ρισβάνης, ο οποίος επιχείρησε αποτυχημένο τάκλιν και του έκανε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπούντνικ, όμως ο Γιαννιώτης πραγματοποίησε καταπληκτική επέμβαση, αποτρέποντας το 2-0!

Ο Πλατανιάς είχε ακόμα μια ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του και πάλι με τον Μπούντνικ στο 58’, όμως αντί να πετύχει γκολ, το δέχθηκε. Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Ατρόμητος ισοφάρισε στο 61’ χάρη στην κλάση του Θοδωρή Βασιλακάκη. Ο Έλληνας μέσος έκανε κίνηση στην αντίπαλη περιοχή, ο Ντάουντα τον βρήκε με σέντρα από τα δεξιά και ο Βασιλακάκης έπιασε ένα εκπληκτικό ανάποδο «ψαλίδι», με το οποίο «κεραυνοβόλησε» τον Κοκκαλά και έκανε το 1-1!

Το γκολ άλλαξε τα δεδομένα της αναμέτρησης, με τον Ατρόμητο να ανεβαίνει ψυχολογικά και να πετυχαίνει την ανατροπή δέκα λεπτά αργότερα. Στο 71’ ο Βάντερσον έκανε κακή εκτίμηση, με αποτέλεσμα να βγάλει άθελά του… ασίστ στον Ουάρντα, ο οποίος πλάσαρε άψογα τον Κοκκαλά για το 2-1. Όχι μόνο αυτό, αλλά στο 76’ έγινε το 3-1, αφού ο Βασιλακάκης είχε κέφια. Ο πρώην άσος της Ξάνθης κοντρόλαρε την μπάλα και έπιασε ένα ασύλληπτο εναέριο βολέ από μακρινή απόσταση, πετυχαίνοντας ακόμα ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς!

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Φυσικά, ο Θοδωρής Βασιλακάκης. Ισοφάρισε από… το πουθενά στο 61’ και στο 76’ «κλείδωσε» το ματς για τον Ατρόμητο κάνοντας το 3-1. Και όλα αυτά με δυο γκολ που αμφότερα είναι υποψήφια για το καλύτερα της σεζόν! Μην ξεχνάμε και τον Ανδρέα Γιαννιώτη, που απέκρουσε το πέναλτι του Μπούντνικ και κράτησε την ομάδα του στη διεκδίκηση του αποτελέσματος.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Πλατανιά ο Μανουέλ Ρόκα. Τερματοφύλακας ο Κοκκαλάς, δίδυμο στόπερ οι Στάμου και Ντικαμονά, δεξί μπακ ο Στάθης και αριστερό ο Βάντερσον. Δημούτσος και Αγγελόπουλος κινήθηκαν στον άξονα, με τον Κοροβέση να παίζει δεξιά στα χαφ, τον Ενσικουλού αριστερά, τον Ντεβέσα «δεκάρι» και τον Μπούντνικ στην κορυφή της επίθεσης.

Το ίδιο σύστημα (4-2-3-1) επέλεξε και ο Νταμίρ Κάναντι για τον Ατρόμητο. Κάτω από τα δοκάρια ο Γιαννιώτης, κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Χατζηισαΐας-Ρισβάνης, δεξί μπακ ο Κιβρακίδης και αριστερό ο Γιαννούλης. Στο κέντρο έπαιξαν ως δίδυμο ο Μάντσον με τον Ούμπιδες, μπροστά τους ο Βασιλακάκης, δεξιά ο Ντιγκινή και αριστερά ο Ουάρντα. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Ντάουντα.

Η ΦΑΣΗ: Η γκολάρα του Βασιλακάκη που έκανε το 1-1 με ανάποδο «ψαλίδι» είναι η φάση του αγώνα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η απόκρουση του Γιαννιώτη στο πέναλτι του Μπούντνικ δεν ήταν εξίσου καθοριστική για την εξέλιξη της αναμέτρησης!

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Καλή ήταν σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Τάσου Σιδηρόπουλου, που πέρασε απαρατήρητος. Οι άνθρωποι του Ατρομήτου φώναξαν για πέναλτι στο 10’ σε μαρκάρισμα του Στάθη στον Ουάρντα, σε μια φάση περίεργη και σίγουρα δύσκολη για τον διαιτητή. Αντίθετα, ο Σιδηρόπουλος σφύριξε σωστά το καθαρό πέναλτι που έκανε ο Ρισβάνης στον Ενσικουλού στο 46’.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Μετά από δυο σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα κόντρα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, ο Ατρόμητος έβγαλε χαρακτήρα απέναντι σε έναν αντίπαλο που «καιγόταν» και διατηρήθηκε σε απόσταση βολής από την κορυφή!

ΞΕΚΑΘΑΡΑ... Νίκη με πολύ μεγάλη σημασία, ειδικά με τον τρόπο που ήρθε, για τον Ατρόμητο.
Από την άλλη, δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε το γεγονός ότι ο Πλατανιάς έδειξε επιτέλους να είναι πραγματική ομάδα, όντας εμφανώς βελτιωμένος με τον Μανουέλ Ρόκα στον πάγκο. Σήμερα ηττήθηκε εξαιτίας της κλάσης των μονάδων του Ατρομήτου (Βασιλακάκης, Γιαννιώτης) και ένα δικό του λάθος (Βάντερσον στο 2-1), όμως με τέτοιες εμφανίσεις στη συνέχεια, μπορεί να επανέλθει!

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Μανουέλ Ρόκα): Κοκκαλάς, Βάντερσον, Αγγελόπουλος, Κοροβέσης, Στάθης, Ντεβέσα (59’ Στανισάβλεβιτς), Δημούτσος (75’ Παπανικολάου), Μπούντνικ, Ενσικουλού, Ντικαμονά (87’ Ουές), Στάμου.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης, Μάντσον (83’ Καρασαλίδης), Βασιλακάκης, Ούμπιδες, Ουάρντα, Ντιγκινί, Ντάουντα.

ΠΑΤΑ ΤΟ

To 1-0 Ενσικουλού

Το χαμένο πέναλτι του Μπούντνικ

Το 1-1 του Βασιλακάκη

Το 1-2 του Ουάρντα

Το 1-3 του Βασιλακάκη

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags