Facebook Pixel Βρήκε σωσίβιο ο Παναθηναϊκός με τους παίκτες που χρωστάει με... βοήθεια Μπεργκ!
| 2017-12-08 19:53:00

Βρήκε σωσίβιο ο Παναθηναϊκός με τους παίκτες που χρωστάει - Η λύση και ο πιθανός κίνδυνος!

Sportdog Team
Βρήκε σωσίβιο ο Παναθηναϊκός με τους παίκτες που χρωστάει - Η λύση και ο πιθανός κίνδυνος!

Πράσινο... κόλπο γκρόσο για να σωθεί η χρονιά!

Το μέλλον του Παναθηναϊκού εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα χρήματα που θα λάβει από την Αλ Αΐν για την πώληση του Μπεργκ. Κάτι απόλυτα λογικό, από τη στιγμή που το Τριφύλλι έχει προτείνει στους παίκτες του διακανονισμό, ο οποίος προβλέπει την εξόφληση μέρους των οφειλομένων τους και μπορεί να προχωρήσει μόνο με το ποσό που περιμένει από την δόση Ιανουαρίου, ύψους 750.000 ευρώ, που καλείται να πληρώσει η ασιατική ομάδα.

Συνολικά, στον Παναθηναϊκό οφείλονται δυο δόσεις για τον Μπεργκ, η προαναφερθείσα του Ιανουαρίου και άλλη μια για τον Φεβρουάριο, που ανέρχεται στις 800.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διοικούντες του Τριφυλλιού έκαναν προσπάθεια να διαπραγματευτούν με την Αλ Αΐν προκειμένου να τους καταβληθεί όλο το ποσό νωρίτερα από το συμφωνηθέν, επικαλούμενοι τη δύσκολη οικονομική κατάσταση του συλλόγου.

Η πρώτη προσπάθεια δεν τελεσφόρησε, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι η κουβέντα συνεχίζεται, έστω και με σημαντικά «διαλείμματα», κάτι που σημαίνει ότι ακόμα υφίσταται η πιθανότητα ο Παναθηναϊκός να κατορθώσει να λάβει τα χρήματα νωρίτερα και μαζί μια πολύ σημαντική οικονομική ανάσα για να καλυφθούν οι άμεσες υποχρεώσεις της ομάδας.


Το πρόβλημα με Αμβούργο

Φυσικά, δεν είναι όλα «ρόδινα», αφού πρόσφατα ρεπορτάζ κάνουν λόγο για εμπλοκή του Αμβούργου στην υπόθεση με τη μορφή καταγγελίας στη FIFA. Η γερμανική ομάδα φέρεται να διεκδικεί από τον Παναθηναϊκό 350.000 ευρώ προκειμένου να διασφαλίσει το ποσό που ισχυρίζεται ότι δικαιούται η ίδια από τη μεταγραφή του Μπεργκ στην Αλ Αΐν (υποστηρίζει ότι διατηρούσε ποσοστό 20% επί των δικαιωμάτων του παίκτη).

Εάν το Αμβούργο δικαιωθεί, τα πράγματα για τους Πράσινους θα γίνουν ακόμα πιο περίπλοκα. Και αυτό γιατί η γερμανική ομάδα μπορεί να μην έχει τη δυνατότητα να μπλοκάρει την καταβολή ολόκληρου του ποσού από την Αλ Αΐν, όμως μπορεί να δεσμεύσει το ποσό που θα της επιδικαστεί.

Αυτό σημαίνει ότι ένα σημαντικό κομμάτι από τα χρήματα που υπολογίζουν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού ως εγγύηση στον διακανονισμό προτείνουν στους παίκτες θα χαθεί, εξέλιξη που μπορεί να έχει καταστροφικές επιπτώσεις. Αφενός η αντίδραση των ποδοσφαιριστών μπορεί να είναι έντονη, βλέποντας την διοίκηση να αδυνατεί να πραγματοποιήσει ακόμα μια υπόσχεσή της και αφετέρου οι διοικούντες θα κληθούν να αναπροσαρμόσουν τα πλάνα τους, ψάχνοντας άμεσα πόρους από το… πουθενά!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags