Facebook Pixel Απίθανα πράγματα στην ΑΕΚ: «Κόντρα» Λυμπερόπουλου-Χιμένεθ! - Sportdog.gr
| 2017-12-09 13:22:00

Απίθανα πράγματα στην ΑΕΚ: Τι κάνει ο Λύμπε, ποιοι «κόβονται» - «Κόντρα» με Μανόλο!

Sportdog Team
Απίθανα πράγματα στην ΑΕΚ: Τι κάνει ο Λύμπε, ποιοι «κόβονται» - «Κόντρα» με Μανόλο!

Ποιος είναι το απόλυτο αφεντικό στα μεταγραφικά.

Είναι δεδομένο και αποφασισμένο από τη διοίκηση της ΑΕΚ ότι θα γίνουν τον Γενάρη μεταγραφές και μάλιστα μετά την πρόκριση επί της Αούστρια υπάρχει η εκτίμηση πως οι Κιτρινόμαυροι θα κινηθούν για παίκτες από το πάνω ράφι.

Όπως φαίνεται, λοιπόν, στην Ένωση θα κοιτάξουν στο εξωτερικό για ποδοσφαιριστές, μιας και υπάρχει η πεποίθηση στα υψηλά κλιμάκια της ΠΑΕ πως στην Ελλάδα οι λύσεις είναι περιορισμένες και -πέρα από κάποιες ελπιδοφόρες επιλογές- δεν υπάρχουν παίκτες έτοιμοι που μπορούν να μπουν άμεσα στην 11άδα και να κάνουν τη διαφορά.

Πάντως, την ίδια στιγμή το... περίεργο είναι ότι ο Νίκος Λυμπερόπουλος αναζητά στόχους εντός συνόρων και όπως αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα στη λίστα του βρίσκονται οι Μασούρας, Ρότσα, Μασούντ και Βάντερσον. Βέβαια, δεν αποκλείεται στην ΑΕΚ να κοιτάξουν να «ψωνίσουν» και από τη Super League, ωστόσο όποιες και να είναι οι εισηγήσεις του τεχνικού διευθυντή, η τελική απόφαση θα ανήκει στα υψηλόβαθμα στελέχη της ΠΑΕ.

Όσον αφορά τον Μασούντ, για παράδειγμα, που αρέσει στον Λυμπερόπουλο και από τον Τύπο παρουσιάζεται ως βασικός στόχος της Ένωσης, δεν φαίνεται να... τρελαίνει τους ανθρώπους της διοίκησης, ενώ σοβαρές εντάσεις για την περίπτωσή του φαίνεται να έχει και ο Μανόλο Χιμένεθ λόγω του οξύθυμου χαρακτήρα του Ιρανού.

Την ίδια στιγμή, λίγες πιθανότητες υπάρχουν και για τον Ρότσα, μιας και εμπόδιο αποτελεί τόσο το υψηλό κασέ του παίκτη, όσο και η ρήτρα αποδέσμευσης που διατηρεί ο Παναιτωλικός. Στην ΑΕΚ, δηλαδή, δε θα ήθελαν να πληρώσουν ένα συμβόλαιο που κυμαίνεται 10-15% κάτω από τα χρήματα που λαμβάνει ο βασικός αριστερός μπακ, Έλντερ Λόπεζ, δηλαδή, 250-270 χιλιάδες.

Μπορεί επομένως ο Νίκος Λυμπερόπουλος να δουλεύει κάποιες περιπτώσεις από την ελληνική αγορά, αλλά στη διοίκηση βλέπουν περισσότερο εξωτερικό ενόψει Γενάρη, χωρίς, βεβαίως, αυτό να σημαίνει ότι οι Κιτρινόμαυροι δεν μελετούν τους καλούς εγχώριους στόχους.

Από την άλλη, όμως, οι εισηγήσεις του τεχνικού διευθυντή θα «φιλτραριστούν», όπως συνέβαινε με τον προκάτοχό του, Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς, ενώ δεν αποκλείεται λόγο στις κινήσεις που θα γίνουν να έχει, πλέον, και ο Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος μετά τη μεγάλη πρόκριση νιώθει πιο δυνατός από ποτέ στην ΑΕΚ. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags