Facebook Pixel «Γι’ αυτό βγήκε μπροστά ο Θεοδωρόπουλος, ποιος θα τρέξει τον Παναθηναϊκό» - Sportdog.gr
| 2017-12-11 11:43:00

Aτάκες-φωτιά για τον «σωτήρα» του ΠΑΟ: «Γι’ αυτό βγήκε μπροστά, ποιος θα τρέξει την ΠΑΕ»

του Γιώργου Κτενά
Aτάκες-φωτιά για τον «σωτήρα» του ΠΑΟ: «Γι’ αυτό βγήκε μπροστά, ποιος θα τρέξει την ΠΑΕ»

«Στους 10 ισχυρότερους επιχειρηματίες στην Ελλάδα».

To όνομα του Σπύρου Θεοδωρόπουλου βρίσκεται, ξανά, στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού το τελευταίο διάστημα, αλλά αυτή τη φορά φαίνεται ότι αποτελεί τη μοναδική σανίδα σωτηρίας για τους Πράσινους.

Το sportdog.gr επικοινώνησε με ανθρώπους που γνωρίζουν άριστα το οικονομικό ρεπορτάζ, προκειμένου να μάθουμε περισσότερα στοιχεία για τον επιχειρηματία.

«Έχει αγοράσει τη Νίκας και, ουσιαστικά, την έσωσε γιατί ήταν σε διαδικασία χρεωκοπίας. Είναι επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται από τις αρχές της δεκαετίας του '90, πολύ πετυχημένος και από τους πρώτους Έλληνες που βγήκαν στα Βαλκάνια. Σήμερα έχει επιχειρήσεις στην Αίγυπτο, στην Ινδία, στη Μόσχα. Με ό,τι κι αν ασχολήθηκε, ήταν επιτυχημένος», ήταν το αρχικό σχόλιο από τους σοβαρούς και άκρως καταρτισμένους οικονομικούς κύκλους στους οποίους απευθύνθηκε το sportdog.gr για να μάθει περισσότερα για τον Σ. Θεοδωρόπουλο.

«Είναι κρυφός χρηματοδότης του Παναθηναϊκού όλα αυτά τα χρόνια, αλλά δεν ήθελε ποτέ να φανεί το όνομά του. Είναι φίλαθλος του Παναθηναϊκού, αλλά επιχειρηματίες αυτού του επιπέδου έχουν ελάχιστο χρόνο ελεύθερο. Τις μισές μέρες του χρόνου τις περνάνε μέσα σε ένα αεροπλάνο. Θεωρώ ότι είναι κίνηση σωτηρίας για τον Παναθηναϊκό, καθώς πρόκειται για έναν από τους πιο σοβαρούς Έλληνες επιχειρηματίες. Ποτέ δεν έχει κατηγορηθεί για τίποτα, πάντα αναπτυσσόταν στο εξωτερικό και δεν είχε δουλειές με το ελληνικό Δημόσιο. Έχει διάφορες βραβεύσεις στο ενεργητικό του, ενώ είναι και οικονομικός χορηγός της Euroleague, με τη 7Days», όπως μας ενημέρωσαν οι ίδιοι κύκλοι.

«Στους 10 ισχυρότερους Έλληνες επιχειρηματίες»

Ερώτημα που χρειάζεται απάντηση, καθώς οι περισσότεροι δεν έχουν εικόνα των οικονομικών δυνατοτήτων του Σ. Θεοδωρόπουλου, αφορά την οικονομική του επιφάνεια μετά από τόσα χρόνια που βρίσκεται στον επιχειρηματικό κόσμο. Διαβάστε τι μάθαμε:  «Είναι πολύ ισχυρός, σοβαρός, με μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Τηρεί όλες τις υποχρεώσεις του προς το Δημόσιο, με εισφορές κ.λπ. Ποτέ δεν έχει ακουστεί κάτι άσχημο για εκείνον, σε επίπεδο εταιρειών ή σε προσωπικό. Αυτή τη στιγμή είναι στους 10 ισχυρότερους Έλληνες επιχειρηματίες στην Ελλάδα, αλλά αυτοί οι άνθρωποι έχουν συγκεκριμένη φιλοσοφία: Δεν θέλουν να υπάρχει το όνομά τους στον Τύπο. Δεν έχουν κόπλεξ, αλλά η δουλειά τους είναι στο επιχειρείν και για αυτό δρουν χωρίς να είναι τα φώτα πάνω τους. Θεωρώ ότι αποφάσισε να βγει μπροστά γιατί δεν έβλεπε άλλη προοπτική για την ομάδα, αλλά όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση οικονομικά στον Παναθηναϊκό, θα αφήσει κάποιον άλλον συνεργάτη του για να τρέξει το πρότζεκτ».

Στα χείλη των οπαδών του Παναθηναϊκού υπάρχει, ήδη, το ερώτημα αν θα μπορούσε ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος να αναλάβει την ΠΑΕ μόνος του. «Το θεωρώ απίθανο. Σε τέτοιου επιπέδου επιχειρηματίες τούς λείπει ο χρόνος. Ενώ δεν γνωρίζει και το αντικείμενο όσο καλά χρειάζεται. Το θέμα είναι να βρει στελέχη που θα ασχοληθούν. Χρειάζεται ανθρώπους που να γνωρίζουν καλά τι συμβαίνει. Η κίνηση Θεοδωρόπουλου είναι κίνηση σωτηρίας για τον Παναθηναϊκό. Θεωρώ ότι θέλει να δημιουργήσει ομάδα επιχειρηματιών για να περάσει τον δύσκολο κάβο ο Παναθηναϊκός και να μπορέσει να πάει στην επόμενη μέρα. Είναι φίλαθλος, αγαπάει την ομάδα, αλλά δεν έχει τον χρόνο για να ασχοληθεί τόσο έντονα», ήταν η απάντηση που λάβαμε.

«Ανακούφιση για τους οπαδούς η παρουσία του στην ομάδα»

Τέλος, στην προοπτική για τους επιχειρηματίες που θα μπορούσε να συσπειρώσει γύρω του, στην προσπάθεια που ετοιμάζεται να κάνει για τον Παναθηναϊκό, ξεκαθαρίστηκε ότι... «Οι επαφές και ο κύκλος του είναι μεγάλος, τόσο στον χώρο των επιχειρηματιών όσο και της ναυτιλίας και αλλού. Ξέρει να κερδίζει, αλλά δεν ξέρω αν οι ποδοσφαιρικές του γνώσεις επαρκούν για να ασχοληθεί με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Που τα τελευταία χρόνια δεν είναι σε καλή κατάσταση, οπότε είναι δύσκολο να βγεις κερδισμένος αν δεν ξέρεις τον χώρο. Είναι ο άνθρωπος, πάντως, που άρχισε την Chipita ως μικρή επιχείρηση στις αρχές της δεκαετίας τουτ '90, την ανέπτυξε, έφτασε σε μεγάλες συμφωνίες, δημιούργησε κι άλλα πρότζεκτ και έχει πολύ καλή εικόνα στο ελληνικό και ξένο επιχειρείν. Η παρουσία του στην ομάδα αποτελεί ανακούφιση για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού».  
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags