Facebook Pixel Sportdog.gr | Ισοπαλία... μαχαιριά για την ΑΕΚ - Κλώτσησε την ευκαιρία κόντρα στην Ταξιαρχία
| 2017-12-16 19:08:00

Ισοπαλία... μαχαιριά για την ΑΕΚ - Κλώτσησε την ευκαιρία κόντρα στην Ταξιαρχία

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ισοπαλία... μαχαιριά για την ΑΕΚ - Κλώτσησε την ευκαιρία κόντρα στην Ταξιαρχία

Απίστευτη γκέλα για την Ένωση, 0-0 με τον Απόλλωνα.

Με απώλεια έκλεισε η ΑΕΚ τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Η Ένωση τα βρήκε σκούρα με τον Απόλλωνα Σμύρνης, ήρθε ισόπαλη και περιμένει τους ανταγωνιστές της για να δει πως θα κλείσει η κατάταξη σε 15 αγωνιστικές.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για την ΑΕΚ, σε ένα παιχνίδι, το οποίο πραγματοποιήθηκε υπό βροχή από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Οι κιτρινόμαυροι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και δεν άφησαν τον Απόλλωνα να πλησιάσει την εστία του Τσιντώτα. Οι παίκτες του Χιμένεθ έπαιξαν με κάτω τη μπάλα, κυρίως από τα άκρα, αλλά δεν κατάφεραν να βρούνε διαδρόμους προς την εστία του Τσόβιτς, ο οποίος λειτούργησε θετικά σε κάθε προσπάθεια των γηπεδούχων με σουτ (ιδιαίτερα του Μπακασέτα) ή ύστερα από γεμίσματα. Οι χαρακτηριστικότερές στιγμές για τους κιτρινόμαυρους, ήταν η κεφαλιά του Τσιγκρίνσκι στο 11' και η ευκαιρία του Λόπες στο 38' όταν ο Λιβάγια τον έβγαλε μόνο με τον τερματοφύλακα, αλλά πλάσαρε άουτ.

Στο δεύτερο μέρος ο Απόλλων ανέβηκε και πίεσε την ΑΕΚ, η οποία όμως λειτούργησε άψογα αμυντικά, αλλά επιθετικά δυσκολεύτηκε να μετουσιώσει σε γκολ την υπεροχή της. Όσο περνούσαν τα λεπτά τόσο αυξανόταν ο εκνευρισμός στο παιχνίδι της Ένωσης. Αυτό μαρτυρούσαν τα πολλά γεμίσματα που έγιναν προς την περιοχή του Τσόβιτς, ο οποίος τη μόνη στιγμή που επενέβη ήταν στην κεφαλιά του Μπακασέτα στο 50' . Από εκεί και πέρα οι κιτρινόμαυροι κόλλησαν με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να πάρουν τη νίκη. Η ΑΕΚ έχεi 31 βαθμούς, είναι πρώτη μέχρι στιγμής, αλλά περιμένει τα ματς του ΠΑΟΚ (με Πλατανιά) και του Ολυμπιακού (με ΠΑΣ), για να δει αν θα τερματίσει στην κορυφή, στον πρώτο γύρο.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ Ο Μάρκο Λιβάγια ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της ΑΕΚ στα προηγούμενα παιχνίδια. Και στο ματς με τον Απόλλωνα ήταν επίσης ο καλύτερος, ενώ στο 38' έβγαλε φοβερή πάσα για τον Λόπες που την έριξε στα σκουπίδα. Ο Κροάτης μπλοκαρίστηκε, αφού οι αμυντικοί της Ελαφράς Ταξιαρχίας τον έπαιξαν με αντιαθλητικό τρόπο και προσπάθησαν να τον εκνευρίσουν.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Ο Μανόλο Χιμένεθ επεφύλαξε εκπλήξεις στο στήσιμο της ΑΕΚ καθώς άφησε εκτός αρχικής ενδεκάδας τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο και τον Παναγιώτη Κονέ που έβγαλαν μάτια την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στην Κέρκυρα. Ο Τσιντώτας παρέμεινε κάτω από τα γκολπόστ, την αμυντική τετράδα αποτέλεσαν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης. Ο Σιμόες με τον Γαλανόπουλο αποτέλεσαν το δίδυμο των ανασταλτικών χαφ, ο Λόπες τοποθετήθηκε αριστερό εξτρέμ, ο Μπακασέτας ως δεξί, ο Λιβάγια είχε οργανωτικό ρόλο και ο Αραούχο στην κορυφή συμπλήρωνε το 4-2-3-1 του Ισπανού τεχνικού.

Στο δεύτερο μέρος ο Χιμένεθ έβαλε τον Κονέ αντί του Μπακασέτα που αντιμετώπισε πρόβλημα και λίγο αργότερα τον Χριστοδουλόπουλο, με το σύστημα να αλλάζει σε 3-5-2 με τον Μπακάκη τρίτο στόπερ. Με την είσοδο του Κλωναρίδη και την έξοδο του Γαλανόπουλου, ο Ισπανός ρίσκαρε επαναφέροντας το 4-2-3-1. Η ΑΕΚ δεν έγινε περισσότερο αποτελεσματική...

ΑΕΚ (Χιμένεθ:) Τσιντώτας, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Σιμόες, Γαλανόπουλος (66' Κλωναρίδης), Λόπες (56' Χριστοδουλόπουλος), Λιβάγια, Μπακασέτας (51' Κονέ), Αραούχο.

Απόλλων (Γιώργος Παράσχος): Τσόβιτς, Ντάσιος, Κύργιας, Παπάζογλου, Μπαρτολίνι, Κούρος, Κοντοές, Χουάρες, Ανιέτε (72' Μενδρινός), Αλμπάνης, Ελμπάζ (58' Καστιγέχος)

Η ΦΑΣΗ Η ευκαιρία του Λόπες στο 38'. Ο Λιβάγια τον έβγαλε... φάτσα κάρτα με το τέρμα, χωρίς να είναι οφσάιντ και ο Πορτογάλος σπατάλησε τη φοβερή προσπάθεια του συμπαίκτη του.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο διαιτητής Κουμπαράκης ξεσήκωσε φωνές στο ΟΑΚΑ με τον τρόπο που διαχειρίστηκε το ματς. Ο ρέφερι του συνδέσμου Θράκης ήταν πολύ ανεκτικός στις καθυστερήσεις που έκαναν από το πρώτο κιόλας λεπτό οι παίκτες του Απόλλωνα (για το οποίο τους έγινε παρατήρηση από τον προπονητή τους) και στα τραβήγματα που έκαναν ιδιαίτερα εις βάρος του Λιβάγια. Στο 23', δε, ξεσηκώθηκαν διαμαρτυρίες όταν δεν έδειξε την άσπρη βούλα για κράτημα του Λαμπρόπουλου από τον Παπάζογλου. Στο 57' σωστά δεν έδωσε πέναλτι υπέρ του Αραούχο. Λάθη έκανε και ο βοηθός, Χασάν Κούλα, στον οποίο όμως πιστώνεται, η σωστή απόφαση, ότι δεν έδειξε οφσάιντ τον Λόπες, στο 38' σε μία πολύ δύσκολη φάση για τον ίδιο.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Η ΑΕΚ ήταν ανώτερη στο παιχνίδι, είχε τον έλεγχο, κυκλοφόρησε ωραία τη μπάλα, αλλά δεν κατάφερε να ξεκλειδώσει την καλά στημένη άμυνα των φιλοξενούμενων. Χαρακτηριστικό είναι, ότι οι περισσότερες φάσεις της Ένωσης δεν προήλθαν από οργανωμένες ενέργειες αλλά από σουτ ή κεφαλιές ύστερα από σέντρα. Έτσι ο Δικέφαλος απέτυχε να κλείσει νικηφόρα τον πρώτο γύρο... Με την εμφάνισή του όμως έστειλε ένα μήνυμα προς τη διοίκηση, ότι η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση. Μόνο έτσι θα παραμείνουν οι κιτρινόμαυροι σε τροχιά διεκδίκησης του τίτλου.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ Η αλλαγή του προπονητή και το... πριμ της διοίκησης βοήθησαν πολύ τον Απόλλωνα, ο οποίος ήρθε στο ΟΑΚΑ για να αποσπάσει την ισοπαλία, να κάνει ζημιά στην ΑΕΚ. Και το κατάφερε...

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags