Ανεπηρέαστη από το στραβοπάτημα στο πρωτάθλημα εμφανίστηκε η ΑΕΚ στο Αγρίνιο. Η Ένωση εξασφάλισε από το πρώτο παιχνίδι κόντρα στον Παναιτωλικό την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Η ΑΕΚ είχε τον πρώτο λόγο στο παιχνίδι και προσπάθησε να γίνει απειλητική από τον άξονα, αντιμετώπισε όμως κάποια εμπόδια απέναντι στον Παναιτωλικό. Η Ένωση απείλησε δύο φορές με τον Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος όμως νικήθηκε από τον Κυριακίδη σε τετ α τετ. Οι Αγρινιώτες έχασαν μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν στο 40' με το Κλέσιο κάτι που πλήρωσαν στο 44' όταν ο Κονέ κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Λάζαρος που πανηγύρισε με έντονο τρόπο προς τους οπαδούς του Δικεφάλου αφιερώνοντάς τους το γκολ.

Το γκολ απελευθέρωσε την ΑΕΚ. Στο δεύτερο μέρος η Ένωση πέτυχε γρήγορα δύο γκολ με τον Μπασέτα στο 46' και τον Γκάλο στο 65', καθάρισε τη νίκη και ουσιαστικά την πρόκριση, αφού το σκορ δεν έδινε περιθώρια στον Παναιτωλικό να ελπίζει για τη ρεβάνς. Το τέρμα του Γιακουμάκη, το παρθενικό του με την κιτρινόμαυρη φανέλα, ήταν το κερασάκι στην τούρτα για το τελικό 0-4.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο Σέρχιο Αραούχο ήταν εκ των κορυφαών, κόντρα στα ισπανικά δημοσιεύματα που τον θέλουν τον Γενάρη να φεύγει από την ΑΕΚ. Ο Αργεντινός ήταν κινητικός, δεν σκόραρε, δημιούργησε φάσεις όμως. Σε μία από αυτές προήλθε το δεύτερο γκολ του Δικεφάλου.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Ο Μανόλο Χιμένεθ είχε να αντιμετωπίσει τις απουσίες των τραυματιών Βράνιες, Τσόσιτς, Σιμόες αλλά και του Λιβάγια που έμεινε εκτός για λόγους αποφόρτισης. Ο Μπάρκας επέστρεψε κάτω από τα γκολπόστ έχοντας για αμυντική τριάδα πίσω του τους Λαμπρόπουλο, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκη. Μπακ χαφ έπαιξαν ο Γκάλο με τον Λόπες. Στη μεσαία γραμμή δίπλα στον Γαλανόπουλο τοποθετήθηκε ο Κονέ. Οργανωτής ήταν ο Μπακασετας, ο Χριστοδουλόπουλος περιφερειακός και μοναδικός προωθημένος ο Αραούχο, ο οποίος συμπλήρωνε το 3-4-2-1 του Ισπανού τεχνικού.

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μιχάι, Ρότσα, Μοράρ, Μάρκος Πάουλο, Μάζουρεκ, Τσοκάνης, Ντίας, Κλέσιο (74' Μαρινάκης), Μόρας, Χαντάκιας (52' Ροντρίγκες)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γαλανόπουλος, Κονέ, Μπακασέτας, Λόπες (Κλωναρίδης), Λάζαρος (70' Γιακουμάκης), Αραούχο (85' Αϊντάρεβιτς)

Η ΦΑΣΗ Το γκολ του Μπακασέτα στο 46'. Ο Αραούχο έβγαλε φοβερή πάσα στον Λόπες, που μοίρασε στον Έλληνα μεσοεπιθετικό για το 0-2.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ Ο Ζαχαριάδης με τους βοηθούς του δεν έδειξαν καλή εικόνα στο Αγρίνιο. Υπήρξαν πολλές άτυχες στιγμές και λάθη. Σωστά πάντως έδειξε πέναλτι στην ανατροπή του Κονέ από τον Μιχάι.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Η ΑΕΚ μπορεί να μην αναδείχτηκε πρωταθλήτρια χειμώνα έχει βγει κερδισμένη όμως. Είναι μέσα και στους τρεις στόχους και κατάφερε να καλύψει τα κενά των τραυματισμών. Γι'αυτό όμως χρειάζεται ειδική διαχείριση κάτι που εφήρμοσε και ο Χιμένεθ στο Αγρίνιο. Εκεί μπλόκαρε λιγάκι επιθετικά στο πρώτο ημίχρονο, κατάφερε όμως να καθαρίσει γρήγορα τη νίκη στο δεύτερο. Καταλυτική ήταν η συνεισφορά του Αραούχο στο δημιουργικό παιχνίδι. Φοβερή ήταν η εκτέλεση φάουλ του Γκάλο αλλά και η μακρινή μπαλιά του Αϊντάρεβιτς στον Κλωναριδη πριν την ασίστ στον Γιακουμάκη.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ Ο Παναιτωλικός στάθηκε καλά απέναντι στην Ένωση. Για αρκετά λεπτά κατάφερε να την περιορίσει, αλλά όταν έκανε την ευκαιρία για γκολ, ο Κλέσιο την πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων. Ήταν καταλυτική η συγκεκριμένη φάση, αφού μετά από τέσσερα λεπτά προηγήθηκε η ΑΕΚ, η οποία όμως έδειξε την ανωτερότητά της χωρίς να αγχωθεί.

ΠΑΤΑ ΤΟ