Facebook Pixel Sportdog.gr | Ξεφτίλα στα χιόνια της Λαμίας για τον Παναθηναϊκό που έφυγε με τεσσάρα! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2017-12-21 19:19:00

Ξεφτίλα στα χιόνια της Λαμίας για τον Παναθηναϊκό που έφυγε με τεσσάρα! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Βαγγέλη Καράμαλη
Ξεφτίλα στα χιόνια της Λαμίας για τον Παναθηναϊκό που έφυγε με τεσσάρα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ήττα 4-1 για το κύπελλο, του ακύρωσαν γκολ.

Τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε η Λαμία, που νίκησε μέσα στα χιόνια τον Παναθηναϊκό με 4-1! Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 3-0 στο ημίχρονο με δύο γκολ του Πίτι και ένα του Παντελιάδη, ο Μολίνς μείωσε στο 82’, όμως ο Μπλάζιτς έβαλε… το κερασάκι στο 90’.

Πλέον τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα για το Τριφύλλι, που ψάχνει ένα θαύμα στη ρεβάνς στη Λεωφόρο για να πάρει την πρόκριση.

Παρά τον λευκό αγωνιστικό χώρο και την δυνατή χιονόπτωση, ο διαιτητής Αρετόπουλος αποφάσισε να ξεκινήσει το παιχνίδι, γεγονός που αποδείχθηκε ότι βρήκε απροετοίμαστο τον Παναθηναϊκό. Η Λαμία ξεκίνησε εντυπωσιακά καθώς μόλις στο 5’ έγραψε το 1-0, όταν ο Βασιλαντωνόπουλος έκανε την σέντρα και ο Πίτι με κεφαλιά από κοντά νίκησε τον Διούδη.

Μετά το γκολ ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει, έκλεισε τους γηπεδούχους στο μισό γήπεδο, ωστόσο δεν γινόταν να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα λόγω του χιονιού και της κατάστασης του αγωνιστικού χώρου. Οι Πράσινοι προσπαθούσαν να πατήσουν στην αντίπαλη περιοχή και τη μεγαλύτερη τους ευκαιρία την έχασαν στο 38’, όταν το σουτ του Λουντ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Πριν ολοκληρωθεί όμως το ημίχρονο, η Λαμία κατάφερε να χτυπήσει δύο φορές!

Στο 42’ ο Παντελιάδης με δυνατό σουτ, το οποίο κόντραρε και στον Αυλωνίτη, έγραψε το 2-0, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Tσούκαλος έκανε την σέντρα, ο Καραγιάννης την κεφαλιά-πάσα προς τον Πίτι και αυτός με προβολή διαμόρφωσε το 3-0!

Στο δεύτερο ημίχρονο Παναθηναϊκός, με την είσοδο των Μολίνς και Δώνη, βελτίωσε την εικόνα του και στο 54’ έφτασε και στο γκολ με τον Κουρμπέλη, το οποίο όμως κακώς ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Οι Πράσινοι συνέχισαν να πιέζουν, στο 60’ απείλησαν ξανά με σουτ του Άλτμαν, ενώ το πολυπόθητο γκολ ήρθε στο 82’. Ο Μολίνς, που ήταν από τους πιο δραστήριους παίκτες του Τριφυλλιού, με εξαιρετική λόμπα πέρασε την μπάλα πάνω από τον Μελίσσα και έγραψε το 3-1. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να κρατήσει ούτε αυτό το σκορ, καθώς στα τελευταία λεπτά ανέβηκε ψηλά και το πλήρωσε. Στο 90’ ο Μπλάζιτς με ατομική προσπάθεια, μετά από λάθος του Βιγιαφάνιες, ντρίπλαρε ωραία τον Κουλιμπαλί και με δυνατό πλασέ νίκησε τον Διούδη για το τελικό 4-1.  

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Πίτι ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης με τα δύο γκολ που πέτυχε. Ο φορ της Λαμίας κατάλαβε πολύ γρήγορα πως πρέπει να παίζει στο χιόνι και πλήγωσε το Τριφύλλι.

Η ΦΑΣΗ: Το γκολ της Λαμίας μόλις στο 5ο λεπτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την εξέλιξη της αναμέτρησης. Οι Πράσινοι προσπαθούσαν να καταλάβουν γιατί και πώς παίζουν μέσα στο χιόνι και οι γηπεδούχοι ήδη προηγούνταν 1-0.


ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Ο Αρετόπουλος «χρεώνεται» την απόφαση να παίξουν οι ομάδες ποδόσφαιρο σε έναν λευκό αγωνιστικό χώρο και σε ένα γήπεδο που δεν βλέπαμε τις γραμμές. Ο επόπτης Γιώργος Πασχάλης χρεώνεται την λάθος απόφαση να σηκώσει τη σημαία για οφσάιντ στο κανονικό γκολ του Κουρμπέλη, όταν το σκορ ήταν στο 3-0. Η φάση που ο Δώνης ζήτησε πέναλτι στο 74’, ήταν δύσκολη.


ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Παναθηναϊκός, ασχέτως του χιονιού και των λάθος διαιτητικών αποφάσεων, έχασε με το βαρύ 4-1 και πλέον θέλει ένα θαύμα για να γυρίσει την κατάσταση και να πάρει την πρόκριση στη Λεωφόρο.
 

ΞΕΚΑΘΑΡΑ: Το παιχνίδι δεν έπρεπε να ξεκινήσει κάτω από αυτές τις συνθήκες. Από τη στιγμή όμως που ο Αρετόπουλος έκρινε ότι πρέπει να γίνει σέντρα, ο Παναθηναϊκός ήταν απροετοίμαστος και το πλήρωσε ακριβά. Οι Πράσινοι μόνο στο δεύτερο ημίχρονο κατάλαβαν πως έπρεπε να παίξουν στο χιόνι, ωστόσο ήταν πολύ αργά. Το γκολ του Μολίνς τους έδωσε κάποιες ελπίδες, όμως ο Μπλάζιτς μάλλον τις πήρε πίσω.

ΠΑΤΟ: Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης

 




Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος, Κουκόλης, Παντελιάδης, Αναστασόπουλος (70’ Μπλάζιτς), Ασίγκμπα, Ομο, Καραγιάννης (56’ Μπουλούλης), Τσούκαλος, Πίτι, Βουό (87’ Πατσαρούχας).

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Αυλωνίτης (46’ Δώνης), Ινσούα, Κουρμπέλης, Τζανδάρης, Λουντ, Βιγιαφάνιες, Άλτμαν (70’ Μουνιέ), Πίσπας (46’ Μολίνς).

Γήπεδο: ΔΑΚ Λαμίας

Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Βοηθοί: Ανδρέας Μεϊντάνας (Αχαΐας), Γιώργος Πασχάλης (Ηπείρου)
Τέταρτος: Ευάγγελος Γρατσάνης (Τρικάλων)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags