Facebook Pixel Θέμα χρόνου να «τελειώσουν» Οφόε και Εμενίκε από τον Ολυμπιακό - Sportdog.gr
| 2017-12-22 13:04:00

Θέμα χρόνου να «τελειώσουν», βαριά ονόματα στο σφυρί - Ο «παγωμένος» και ο «ζόρικος»...

Sportdog Team
Θέμα χρόνου να «τελειώσουν», βαριά ονόματα στο σφυρί - Ο «παγωμένος» και ο «ζόρικος»...

Χοντρό παιχνίδι με τις αποχωρήσεις στον Ολυμπιακό. 

Ο Ολυμπιακός κοιτάζει αυτό το διάστημα πώς θα ενισχυθεί ενόψει Γενάρη, ωστόσο στο μυαλό της διοίκησης και του Τάκη Λεμονή υπάρχουν πάντα και οι αποχωρήσεις.

Μάλιστα, ο Έλληνας τεχνικός δήλωσε δημόσια πως προτιμάει στον δεύτερο γύρο, όπου οι Ερυθρόλευκοι θα δώσουν τα πάντα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, να έχει στη διάθεσή του ένα μικρό κι ευέλικτο ρόστερ.

Στο Λιμάνι, λοιπόν, αναμένονται νέα διαζύγια, με τα ονόματα των Οτζίτζα Οφόε και Εμάνουελ Εμενίκε να θεωρούνται πάντα ως βασικοί υποψήφιοι προς αποχώρηση.

Όσον αφορά τον Βέλγο μέσο, υπολογίζεται κανονικά από τον προπονητή του, αλλά από τη στιγμή που έχει προκύψει ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού, οι πρωταθλητές είναι θετικοί για να τον πωλήσουν, με το ανάλογο αντίτιμο πάντα (αρχική τιμή 5 εκατ. ευρώ). Εξάλλου και ο παίκτης έχει εκφράσει δημόσια την επιθυμία του να πάει σε πιο ασφαλή χώρα μετά τη ληστεία που έγινε στο σπίτι του.

Πάντως, ακόμα δεν έχει υπάρξει κάποια ουσιαστική εξέλιξη σχετικά με το ενδιαφέρον της Σπόρτινγκ Λισσαβόνς και σε αντίθεση με όσα έχουν γραφτεί τις τελευταίες ώρες, δεν υπάρχει επίσημη πρόταση των Πορτογάλων προς τον Ολυμπιακό.

Αντίθετα, το ενδιαφέρον παραμένει «παγωμένο», χωρίς, βέβαια, αυτό να σημαίνει ότι τα «λιοντάρια» δε θα κινηθούν για τον παίκτη. Όπως, άλλωστε, σας έχουμε ξαναγράψει οι Πορτογάλοι θέλουν πρώτα να πουλήσουν για να βάλουν χρήματα στα ταμεία τους και μετά να κάνουν μεταγραφές.

Την ίδια στιγμή, δεν υπάρχει εξέλιξη ούτε στην περίπτωση του Εμάνουελ Εμενίκε, καθώς οι ομάδες που ακούγονται ότι θέλουν τον παίκτη από την Τουρκία δε φαίνεται να μπορούν να προχωρήσουν στην απόκτησή του, για διαφορετικούς λόγους.

Η Μπασάκσεχίρ, για παράδειγμα, διαθέτει ήδη τέσσερις φορ στο ρόστερ της (Αντεμπαγιόρ, Ερντίντς, Ναπολεόνι, Μπαντάλ) και ο προπονητής της παίζει σύστημα με ένα καθαρό επιθετικό. Οπότε θεωρείται απίθανο να πληρώσει για έναν ακόμα παίκτη στη γραμμή κρούσης.

Από την άλλη, η Οσμανλίσπορ, που επίσης έχει ακουστεί για τον Νιγηριανό, δε διαθέτει το μπάτζετ για να καλύψει το υψηλό συμβόλαιό του, το οποίο για φέτος καλύπτουν, όπως σας έχουμε ξαναγράψει, από κοινού η Φενέρμπαχσέ και ο Ολυμπιακός.

Πάντως, υπάρχει η εκτίμηση στην πιάτσα πως θα βρεθεί ομάδα για τον Εμάνουελ Εμενίκε και ότι μέσα στον Γενάρη θα αποχαιρετήσει τους Ερυθρολεύκους, αν και η περίπτωσή του είναι αρκετά ζόρικη λόγω του ιδιοκτησιακού καθεστώτος αλλά και του γεγονότος ότι μέχρι στιγμής δεν έχει παίξει παιχνίδια στους πρωταθλητές.

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags