17/01/11 - 15:40

«Χούλιγκαν ο κ. Βαρδινογιάννης!»

Με ανακοίνωσή του ο ΠΣΑΤ καταδικάζει το «ντου» του Γιώργου Βαρδινογιάννη το οποίο το παρομοιάζει με τις ενέργειες των χούλιγκαν. «Προκαλεί σοκ η εισβολή του». 

«Χούλιγκαν ο κ. Βαρδινογιάννης!»
57.097views 0shares

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΤ:

"Η «εισβολή» του πρώην προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, κ. Γιώργου Βαρδινογιάννη στην δημοσιογραφική καμπίνα, η φραστική επίθεση και συγχρόνως η αφαίρεση της κάσκας μετάδοσης του συναδέλφου Άγγελου Στυλιάδη, που περιέγραφε τον αγώνα σε απευθείας σύνδεση για λογαριασμό της NOVA, είναι γεγονότα που μας γυρίζουν σε εποχές που πιστεύαμε ότι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Το θλιβερό γεγονός προκάλεσε σοκ στη φίλαθλη κοινή γνώμη και στη δημοσιογραφική οικογένεια.

Αλήθεια, σε τι διαφέρει η ενέργεια του κ. Βαρδινογιάννη, που έχει διατελέσει πρόεδρος επί σειρά ετών σε αυτό το ιστορικό σωματείο, από ανάλογες συμπεριφορές χουλιγκανισμού οπαδών που επιχειρούν να επιτεθούν σε δημοσιογράφους γιατί δεν συμφωνούν με την κρίση τους;

Καλούμε την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, να πάρει θέση και να καταδικάσει άμεσα την ενέργεια του πρώην προέδρου της, που ωστόσο εξακολουθεί να κατέχει μετοχές της ΠΑΕ και άρα έχει άμεση σχέση και ευθύνη, διαφορετικά είμαστε υποχρεωμένοι να την καταγγείλουμε στην Αθλητική Δικαιοσύνη, προασπίζοντας την ελευθεροτυπία και την αξιοπρέπεια των αθλητικών δημοσιογράφων.

Καλούμε, τέλος, τη Διοίκηση της Superleague, αλλά και της Ένωσης Ποδοσφαίρου Β και Γ εθνικής κατηγορίας, να πάρουν μέτρα προστασίας των δημοσιογραφικών θεωρείων έτσι ώστε να μη μπορεί να εισβάλει σε αυτά ο οποιοσδήποτε, είτε αυτός είναι παράγοντας, νυν και τέως, είτε οπαδός και να επιτίθεται στους δημοσιογράφους. Τούς λειτουργούς της ενημέρωσης που κάτω από αντίξοες συνθήκες κάνουν απλώς την δουλειά τους. Πρέπει επιτέλους να ληφθούν άμεσα και δραστικά μέτρα πεφρούρησης της ελευθεροτπίας και της σωματικής ακεραιότητας των αθλητικών συντακτών και πρός τούτο καλούμε να παρέμβουν τόσοη ΕΣΗΕΑ όσο και η ΠΟΕΣΥ.

Το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ θα συνεδριάσει εκτάκτως αύριο για να καθορίσει την περαιτέρω στάση του αφού ενημερωθεί για όλες τις λεπτομέρειες απαράδεκτης αυτής πράξης, που ελπίζουμε να είναι η τελευταία σε βάρος των δημοσιογράφων και της ενημέρωσης".


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ