Facebook Pixel Sportdog.gr | Ατακάρες για Αζεβέδο - Ποιον θυμίζει ο Βραζιλιάνος - «Είναι μπακ, αλλά...»
| 2018-01-02 17:00:00

Ατακάρες για Αζεβέδο - Ποιον θυμίζει ο Βραζιλιάνος - «Είναι μπακ, αλλά...»

του Γιώργου Κτενά
Ατακάρες για Αζεβέδο - Ποιον θυμίζει ο Βραζιλιάνος - «Είναι μπακ, αλλά...»

Ακτινογραφία του κλεισμένου από τον ΠΑΟΚ ποδοσφαιριστή.

Κλασσικός Βραζιλιάνος αριστερός μπακ, που προωθείται συνεχώς δηλαδή, και στην Ελλάδα θα μπορούσε άνετα να παίξει ως εξτρέμ, είναι σύμφωνα με τον Λευτέρη Ντανοβασίλη ο Μάρσιο Αζεβέδο του ΠΑΟΚ.

Πολύ καλός γνώστης τού ουκρανικού ποδοσφαίρου ο δημοσιογράφος τού gazzetta και της εφημερίδας Kingbet, σχολίασε ακόμα ότι ο λόγος που δεν είχε πολύ χρόνο συμμετοχής στη Σαχτάρ δεν ήταν ο τραυματισμός του, αλλά το γεγονός ότι υπήρχε στο ρόστερ καλύτερος αριστερός μπακ.

Αναφέρθηκε στην προσαρμογή του στον Δικέφαλο, τον χαρακτήρισε δουλευταρά και παρομοίασε την περίπτωσή του με εκείνη του Αρτούρ Μαζουακού, που γνωρίσαμε από τη θητεία του στον Ολυμπιακό.  

«Πρόκειται για έναν κλασσικό Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή, που είναι συνεχώς πάνω-κάτω, πάνω-κάτω. Πολύ επιθετικός παίκτης, αλλά σε γενικές γραμμές δεν έπαιζε στη Σαχτάρ. Είχε ελάχιστες συμμετοχές, περισσότερο χρόνο συμμετοχής είχε ο άλλος αριστερός μπακ της ομάδας», ήταν το αρχικό σχόλιο του Λ. Ντανοβασίλη στο sportdog.gr και στη συνέχεια συμπλήρωσε για τον τραυματισμό του που έχει συζητηθεί πολύ τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα:

«Είχε έναν σοβαρό τραυματισμό το 2015, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι ιδιαίτερο καθώς ήταν τραυματισμός από εκείνους που συμβαίνουν στους ποδοσφαιριστές, Δεν έχει δηλαδή κάποια ευπάθεια στους τραυματισμούς. Το γεγονός της απουσίας του από τα παιχνίδια της Σαχτάρ έχει να κάνει με την παρουσία ενός καλύτερου αριστερού μπακ στο ρόστερ, όχι τόσο λόγω τραυματισμών».

Ο ΠΑΟΚ έχει συμφωνήσει μαζί του, τι περιμένεις να κάνει στην Ελλάδα με τη φανέλα του Δικέφαλου;

«Το πιθανότερο σενάριο είναι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής να καταλήξει αριστερός εξτρέμ στην Ελλάδα. Είναι τόσο επιθετικός παίκτης που θα του είναι πιο εύκολο να παίξει, τελικά, στη θέση του εξτρέμ».

Υπάρχει κάποιος αριστερός μπακ γνωστός στους Έλληνες φιλάθλους, που να μοιάζει το παιχνίδι του με εκείνο του Αζεβέδο; 

«Είναι τόσο επιθετικός όσο και ο Μαζουάκου. Ο οποίος έπαιζε στον Ολυμπιακό ως αριστερός μπακ, ενώ τώρα έχει παιχνίδια και ως εξτρέμ στην Αγγλία. Οι Βραζιλιάνοι της Σαχτάρ ήταν όλοι δουλευταράδες και ο Αζεβέδο έχει εκπαιδευτεί σωστά στην Ευρώπη. Δεν θα έχει κανένα πρόβλημα προσαρμογής στον ΠΑΟΚ και είναι σημαντικό που δεν γκρίνιαξε ποτέ στη Σαχτάρ που δεν έπαιζε. Δείχνει πολλά για τον χαρακτήρα του».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags