Facebook Pixel Η άφιξη Γκαρθιία βάζει στο... ψυγείο τον Μοντέστο - Τι ισχύει με Ολυμπιακό και Σιβού
| 2018-01-05 21:38:00

Τα πάνω-κάτω με Γκαρσία! Ποιος «μπαίνει στο ψυγείο», θα φέρει στο Λιμάνι τον νέο Μανιάτη;

Sportdog Team
Τα πάνω-κάτω με Γκαρσία! Ποιος «μπαίνει στο ψυγείο», θα φέρει στο Λιμάνι τον νέο Μανιάτη;

Οι πρώτες αλλαγές στον Ολυμπιακό με τον Ισπανό.

Ήταν γνωστό ότι ο Ολυμπιακός θα προχωρούσε ούτως ή άλλως σε προσθήκες παικτών τον Ιανουάριο, ωστόσο ειδικά τώρα που ανακοίνωσε νέο προπονητή, με τον Όσκαρ Γκαρθία να αντικαθιστά τον Τάκη Λεμονή, η μεταγραφική ενίσχυση θεωρείται δεδομένη.

Το πιο πρόσφατο σενάριο για τους Ερυθρόλευκους έρχεται από την Κύπρο και συνδέει τους πρωταθλητές Ελλάδας με τον Νιγηριανό αμυντικό της Ανόρθωσης, Αμπντουλάχ Σιβού.

Ο 26χρονος παίκτης αποτελεί έναν από τους κορυφαίους αμυντικούς στο κυπριακό πρωτάθλημα. Στα πλεονεκτήματα της περίπτωσής του συγκαταλέγεται το γεγονός ότι βρίσκεται στο τελευταίο εξάμηνο του συμβολαίου του, το οποίο εκπνέει το καλοκαίρι και αρνείται να ανανεώσει, ενώ πρόκειται για ιδιαιτέρως πολυσύνθετο ποδοσφαιριστή.

Κάνοντας έναν παραλληλισμό, θα λέγαμε ότι ο Σιβού θυμίζει πολύ τον πρώην αρχηγό του Ολυμπιακού, Γιάννη Μανιάτη, λόγω της ικανότητάς του να καλύπτει παραπάνω από μια θέσεις στο γήπεδο. Ο Νιγηριανός διεθνής είναι δεξιός μπακ, που έχει παράλληλα την ευχέρεια να αγωνιστεί τόσο ως αμυντικός χαφ όσο και ως στόπερ.

Με μια πρώτη ματιά ο Ολυμπιακός δεν δείχνει να έχει ανάγκη από δεξιό μπακ την δεδομένη χρονική στιγμή, ωστόσο η έφεση του Σιβού να αγωνίζεται σε τρεις θέσεις ίσως αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα στην εκτίμηση του Όσκαρ Γκαρθία, που θα έχει τον τελευταίο λόγο στην υπόθεση.

Ξανά στο «ψυγείο» ο Μοντεστό;

Η πρόσληψη του Ισπανού τεχνικού θα επαναφέρει τους Πειραιώτες στο «ισπανικό μοντέλο» που παραπέμπει σε εποχές Βαλβέρδε και Μίτσελ, κάτι που πιθανότατα θα φέρει και τις ανάλογες αλλαγές στη διοίκηση.

Με τις νέες συνθήκες, δεν θα προκαλέσει έκπληξη εάν μπει ξανά στο «ψυγείο» ο Φρανσουά Μοντεστό, ο οποίος ειδικεύεται στην γαλλική αγορά και είναι αμφίβολο το αν θα μπορέσει να προσφέρει στη νέα κατεύθυνση που χαράζει ο Ολυμπιακός.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags