Facebook Pixel ΑΕΛ - Ολυμπιακός 0-3
| 2018-01-07 21:21:00

Κόκκινη κορυφή! Τριάρα στην ΑΕΛ με… Γκαρσία στην εξέδρα και Μιραλάς στο αεροδρόμιο

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Κόκκινη κορυφή! Τριάρα στην ΑΕΛ με… Γκαρσία στην εξέδρα και Μιραλάς στο αεροδρόμιο

Εμφατική νίκη του Ολυμπιακού στη Λάρισα με 3-0!

Ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας ανέβηκε ο Ολυμπιακός, ο οποίος πέρασε από τη Λάρισα με «διπλό» επικρατώντας 3-0 της ΑΕΛ.

Υπό το βλέμμα του νέου τεχνικού τους, Όσκαρ Γκαρσία, οι Ερυθρόλευκοι πήραν την 7η σερί νίκη τους στο πρωτάθλημα χάρη στα γκολ των Μάριν, Ανσαριφάρντ και Τζούρτζεβιτς. Ανέβηκαν ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας και πλέον ετοιμάζονται να υποδεχθούν τον Κέβιν Μιραλάς, που καταφθάνει στην Ελλάδα!

Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης ήταν αρκετά νευρικό με μπόλικα φάουλ και λάθη, χωρίς οι δυο ομάδες να καταφέρουν να δημιουργήσουν πολλές ευκαιρίες. Ο Ολυμπιακός είχε μια «φλύαρη» υπεροχή, ωστόσο δεν μπορούσε να την κεφαλοποιήσει, αδυνατώντας να βρει διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή.

Οι Ερυθρόλευκοι έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς στο 5’ με κοντινή προβολή του Σισέ που πέρασε λίγο άουτ. Η ΑΕΛ είχε την δική μεγάλη στιγμή στο 25’, όταν ο Ναζλίδης έκανε καταπληκτική κάθετη για τον Μασούρα, οποίος δεν βρήκε την μπάλα, όμως αυτή τη πήρε τροχιά προς την εστία, αναγκάζοντας τον Προτό να προλάβει να την απομακρύνει την τελευταία στιγμή. Δευτερόλεπτα αργότερα, στο 26’, ο Ολυμπιακός «απάντησε», με τον Ομάρ να γυρίζει παράλληλα και τον Ρέντζα να… παίρνει την μπουκιά από το στόμα του Ανσαριφάρντ. Αυτή ήταν η τελευταία ευκαιρία του πρώτου μέρους, παρά την ξεκάθαρη υπεροχή των Ερυθρολεύκων.

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους δεν άλλαξε κάτι, με τον Ολυμπιακό να παίρνει από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων και την ΑΕΛ να οχυρώνεται στα μετόπισθεν. Στην πρώτη τους ευκαιρία οι Πειραιώτες ευτύχησαν να προηγηθούν. Στο 54’ ο Ταχτσίδης είχε την οξυδέρκεια να εκτελέσει γρήγορα ένα φάουλ που κέρδισε ο Ολυμπιακός βγάζοντας όμορφη κάθετη πάσα για τον Μάριν. Αυτός πλάσαρε με το αριστερό από διαγώνια θέση και άνοιξε το σκορ!

Στο 65’ ο Ανσαριφάρντ νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Μπόζοβιτς, όμως ο Ιρανός βρήκε το γκολ που έψαχνε στο 68’. Ο Μάριν ξεκίνησε ωραία αντεπίθεση με μπαλιά προς τον Φορτούνη, αυτός πέρασε με τη μια στον Ανσαριφάρντ και ο Ιρανός πλάσαρε εύστοχα με το αριστερό για το 2-0. Το τελικό 3-0 έγινε στο 89’ με τον Μάριν να ξεκινά ακόμα μια κόντρα, τον Φορτούνη να «σερβίρει» και τον Τζούρτζεβιτς να πλασάρει από κοντά.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Μάρκο Μάριν «καθάρισε» για τον Ολυμπιακό. Πέτυχε το πρώτο γκολ της ομάδας του με ωραίο πλασέ στο 54’, ενώ ήταν αυτός που ξεκίνησε τις αντεπιθέσεις των Ερυθρολεύκων στη φάση του 2-0 στο 68’, αλλά και στο 3-0 στο 89’.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Απόντος του τιμωρημένου Ηλία Φυντάνη, ο συνεργάτης, Ανδρέας Λαυδαριάς, παρέταξε την ΑΕΛ με 4-3-3. Τερματοφύλακας ο Μπόζοβιτς, με Ρέντζα, Γκόλια, Ζίζιτς και Γουάλας από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα. Η τριάδα του κέντρου αποτελούταν από τους Λαγό, Ντέλετιτς και Αγκάνοβιτς. Στην κορυφή της επίθεσης κινήθηκε ο Ναζλίδης, πλαισιωμένος από τον Κρίζμαν στα αριστερά και τον Μασούρα στα δεξιά.

Με 4-2-3-1 παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός, την τεχνική ηγεσία του οποίου ανέλαβε το υπηρεσιακό δίδυμο του Χρήστου Κόντη με τον Βασίλη Βούζα. Γκολκίπερ ο Προτό, τετράδα άμυνας με Ομάρ, Ένγκελς, Σισέ και Κούτρη από δεξιά προς τα αριστερά. Στο κέντρο έπαιξαν ο Ρομαό και Ταχτσίδη και επιτελικό τον Φορτούνη, στο δεξί «φτερό» ο Πάρντο, στο αριστερό ο Μάριν και φορ ο Ανσαριφάρντ.

Η ΦΑΣΗ: Η φοβερή επέμβαση του Προτό στο 25’. Εάν ο Βέλγος γκολκίπερ δεν είχε προλάβει την μπάλα πριν αυτή περάσει την γραμμή της εστίας του και η ΑΕΛ είχε ανοίξει το σκορ, η αναμέτρηση θα έπαιρνε εντελώς διαφορετική τροπή.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Ο διαιτητής Διαμαντόπουλος προκάλεσε τις διαμαρτυρίες του Ολυμπιακού με την απόφασή του να μην καταλογίσει πέναλτι στη σε δυο περιπτώσεις, όμως φαίνεται να έχει δίκιο. Η πρώτη για χέρι του Λαγού εντός περιοχής (φαίνεται να είναι ακούσιο) και για πτώση του Μάριν από μαρκάρισμα του Ζίζιτς, στην οποία όμως ο Γερμανός φαίνεται να έχει «βουτήξει».

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Η ΑΕΛ έπαιξε παθητικά στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και δεν άντεξε, ενώ ο Ολυμπιακός δικαιώθηκε για την υπομονή του στην κυκλοφορία και βρήκε τις λύσεις που έψαχνε κυρίως χάρη στην κλάση του Μάρκο Μάριν.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ: Ο Ολυμπιακός πήρε ένα σπουδαίο «διπλό» και ανέβηκε ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι Ερυθρόλευκοι απέφυγαν την «γκέλα» και με καλό κλίμα στις τάξεις τους ετοιμάζονται να υποδεχθούν τον διάδοχο του Τάκη Λεμονή, Όσκαρ Γκαρσία, αλλά και το νέο μεγάλο τους αστέρι, τον Κέβιν Μιραλάς.

ΠΑΤΑ ΤΟ: Δείτε ΕΔΩ τα highlights του αγώνα.

ΑΕΛ (Λαυδαριάς): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας, Λαγός (81’ Λεοζίνιο), Μασούρας (66’ Περόνε), Ντέλετιτς, Αγκάνοβιτς (64’ Μιλοσάβλιεβιτς), Ναζλίδης, Κρίζμαν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βούζας - Κόντης): Προτό, Ελαμπντελαουί, Ένχελς, Σισέ, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης, Φορτούνης (90' Ζιλέ), Πάρντο (61’ Σεμπά), Μάριν, Ανσαριφάρντ (78’ Τζούρτζεβιτς).

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags