Facebook Pixel Sportdog.gr | Xαλαρά ο Θρύλος, «φωτιά» Τζούρτζεβιτς και Μιραλάς - «Τρέλα» για τον Βέλγο παικταρά!
Ποδόσφαιρο
| 2018-01-10 16:52:00

Xαλαρά ο Θρύλος, «φωτιά» Τζούρτζεβιτς και Μιραλάς - «Τρέλα» για τον Βέλγο παικταρά!

Sportdog Team
Xαλαρά ο Θρύλος, «φωτιά» Τζούρτζεβιτς και Μιραλάς - «Τρέλα» για τον Βέλγο παικταρά!

Νίκησε 2-0 τον Πλατανιά και πέρασε στους 8 ο Ολυμπιακός.

Με τον Ολυμπιακό να έχει κερδίσει το πρώτο ματς με 2-0 αυτό που ένοιαζε περισσότερο τους οπαδούς του Ολυμπιακού ήταν να δουν ξανά τον λατρεμένο τους, Κέβιν Μιραλάς στην επιστροφή του στο λιμάνι, αλλά και τον Όσκαρ Γκαρσία στο ντεμπούτο του στον πάγκο της ομάδας.

Ο Βέλγος άσος που αγωνίστηκε ως βασικός, ήταν ορεξάτος καθ' όλη την διάρκεια του ματς και συνέθεσε εξαιρετικό δίδυμο με τον Ούρος Τζούρτζεβιτς στην επίθεση των Πειραιωτών. Ο Μιραλάς ήταν μέσα σε πολλές φάσεις, έχασε την πρώτη του Ολυμπιακού με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ είχε και τετ-α-τετ στο 51', αλλά δεν βρήκε στόχο.

Τελικά, οι Ερυθρόλευκοι δεν χρειάστηκαν κάποιο... μαγικό του Μιραλάς, αφού ήταν σε εξαιρετική μέρα και ο Τζούρτζεβιτς που με δύο δικά του γκολ στο 68' και στο 92' έδωσε τη νίκη με 2-0 στον Ολυμπιακό, που φυσικά πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. 

Τέλος, πολύ καλός στο ντεμπούτο του ήταν και ο Εχσάν Χατζισαφί, έχοντας καλές επεμβάσεις, αλλά και συνεχή ανεβάσματα από την αριστερή πλευρά.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Κέβιν Μιραλάς ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού, όμως ο ουσιαστικός ήταν ο Ούρος Τζούρτζεβιτς. Ο Σέρβος επιθετικός είχε εξαιρετική συνεργασία με τον Βέλγο και σημείωσε και τα δύο γκολ των Ερυθρόλευκων.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με βασικό τον Κέβιν Μιραλάς παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός, ενώ ντεμπούτο με την ερυθρόλευκη φανέλα έκανε και ο Εχσάν Χατζισαφί. Πιο συγκεκριμένα, ο νέος τεχνικός της ομάδας, Όσκαρ Γκαρσία επέλεξε τον Χουτεσιώτη στο τέρμα, τους Σισέ - Νικολάου στο κέντρο της άμυνας, τον Φιγκέιρας στο δεξί άκρο και τον Χατζισαφί στο αριστερό.

Στα χαφ πήραν θέση ο Μάρτινς με τον Ζιλέ, στα άκρα οι Ανδρούτσος και Σεμπά, ενώ στην επίθεση ήταν ο Μιραλάς με τον Τζούρτζεβιτς, σε διάταξη 4-4-2. Μετά το γκολ ο Όσκαρ Γκαρσία πέρασε στο ματς τον Μάριν, γυρνώντας το σύστημα σε 4-2-3-1, βάζοντας τον Γερμανό πίσω από τον Τζούρτζεβιτς και τον Μιραλάς στο αριστερό "φτερό" της επίθεσης.

Από την άλλη, στο 3-5-2 του Πλατανιά ο Κοκκαλάς ήταν κάτω από τα δοκάρια και οι Πριντέτα, Καρυπίδης και Αγγελόπουλος η αμυντική τριάδα. Ουές, Ζίκο, Μαλσά, Πατράλης και Κοροβέσης ήταν στο κέντρο και ο Στόιτσεφ με τον Πετρόπουλο πήραν θέση στην επίθεση.

Η ΦΑΣΗ: Άνετα μπορεί να βάλει κανείς σε αυτή την ενότητα όλες τις στιγμές του Κέβιν Μιραλάς, που αποθεωνόταν κάθε φορά που ακουμπούσε την μπάλα. Πάντως, το πρώτο, τυχερό γκολ του Ολυμπιακού ήταν αυτό που άνοιξε τον δρόμο για την νίκη των Πειραιωτών.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα ο διαιτητής Κουτσιαύτης. Στο δεύτερο ημίχρονο που το ματς έγινε λίγο πιο σκληρό από πλευράς Πλατανιά έδειξε σωστά τις κάρτες, ενώ ορθώς απέβαλε τον Μπούντνικ στο τέλος με δεύτερη κίτρινη.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Έτσι όπως κατέβηκε ο Ολυμπιακός στο ντεμπούτο του Όσκαρ Γκαρσία αυτό που ενδιέφερε ήταν η παρουσία του Μιραλάς και το 4-4-2 που χρησιμοποιήθηκε μέχρι το 68'. Οι Ερυθρόλευκοι ήταν κινητικοί με την συγκεκριμένη διάταξη, ενώ και ο Βέλγος ήταν εξαιρετικός τόσο δίπλα στον Τζούρτζεβιτς, όσο και μετά όταν μετακινήθηκε στο αριστερό άκρο της επίθεσης, με το σύστημα στο 4-2-3-1.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ: Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά οι φίλοι των Ερυθρόλευκων θα θυμούνται αυτό το ματς για την επιστροφή του Μιραλάς, ο οποίος άκουσε το όνομά του να γίνεται σύνθημα στα χείλη του κόσμου της ομάδας.

ΠΑΤΑ ΤΟ: Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Όσκαρ Γκαρσία): Χουτεσιώτης, Φιγκέιρας, Σισέ, Νικολάου, Χατζισαφί, Ζιλέ (79' Ταχτσίδης), Μαρτίνς, Ανδρούτσος (69' Μάριν), Σεμπά, Μιραλάς (85' Βρουσάι), Τζούρτζεβιτς.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Μανουέλ Ρόκα): Κοκκαλάς, Καρυπίδης (46' Βάντερσον), Πριντέτα, Αγγελόπουλος, Ουές, Μάλσα, Στόιτσεφ, Πατράλης, Κοροβέσης (46' Ντουάλα), Ζίκο (61' Μπούντνικ), Πετρόπουλος.

Θυμηθείτε ΕΔΩ το live της αναμέτρησης

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags