Facebook Pixel Sportdog.gr | Ούτε η Λεωφόρος τον έσωσε - Ξύπνησε αργά και δεν γλίτωσε τον αποκλεισμό-ντροπή ο ΠΑΟ (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2018-01-10 21:26:00

Ούτε η Λεωφόρος τον έσωσε - Ξύπνησε αργά και δεν γλίτωσε τον αποκλεισμό-ντροπή ο ΠΑΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Ούτε η Λεωφόρος τον έσωσε - Ξύπνησε αργά και δεν γλίτωσε τον αποκλεισμό-ντροπή ο ΠΑΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

Νίκη χωρίς αντίκρισμα (1-0) επί της Λαμίας για το Τριφύλλι.

Ο Παναθηναϊκός είχε ένα… βουνό να ανέβει μετά την ήττα του με 4-1 στο πρώτο ματς από τη Λαμία και δεν κατάφερε να ανατρέψει το σκορ στη ρεβάνς της Λεωφόρου. Η Λαμία γνώρισε «γλυκιά» ήττα, αφού παρά το τελικό 1-0 των Πρασίνων, πήρε την μεγαλύτερη πρόκριση στην ιστορία της και πέρασε στα προημιτελικά του Κυπέλλου!

Το ματς

Οι Πράσινοι μπήκαν φουριόζοι στο ματς προσπαθώντας να πιέσουν από νωρίς, ωστόσο ήταν εμφανές ότι παρά την συντριπτική υπέρ του κατοχή μπάλας, τους έλειπαν οι εμπνεύσεις στην επίθεση προκειμένου να προβληματίσουν ιδιαίτερα τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι είχαν εξαιρετικά καλή οργάνωση στα μετόπισθεν.

Ο Παναθηναϊκός έφτιαξε λίγες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, με κυριότερες ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο «ψαλίδι» του Άλτμαν που πέρασε λίγο άουτ στο 24’ και το τετ α τετ του Μολίνς, ο οποίος δεν κατάφερε να νικήσει τον Παπαδόπουλο στο 44’. Από την πλευρά της η Λαμία, είχε τη δική της μεγάλη ευκαιρία στο 28’, με τον Ακόστα να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση, αλλά να αστοχεί λίγο έξω από τη μικρή περιοχή.

Στο μεγαλύτερο κομμάτι του δευτέρου ημιχρόνου δεν άλλαξε τίποτα, με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί την μπάλα στα πόδια του, αλλά να εμφανίζεται πάρα πολύ προβλέψιμος και «φλύαρος» στον επιθετικό τομέα. Οι Πράσινοι ξόδεψαν σχεδόν όλο το δεύτερο μέρος έχοντας ως μοναδική μεγάλη ευκαιρία την φάση του του 71’, όταν το σουτ Μολίνς εντός περιοχής κόντραρε και δεν κατέληξε στα δίχτυα.

Ο Παναθηναϊκός «ξύπνησε» αργά, καθώς προηγήθηκε στο 74’. Από κόρνερ του Χίλιεμαρκ, ο Κουλιμπαλί πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Μουνιέ πετάχτηκε στο δεύτερο κάνοντας το 1-0 με προβολή. Το γκολ ανέβασε την ψυχολογία των Πρασίνων, οι οποίοι άρχισαν να πιέζουν, έχοντας περίπου 20 λεπτά για να πετύχουν δυο γκολ.

Δεν τα κατάφεραν, παρά το γεγονός ότι έχασαν ορισμένες καλές ευκαιρίες, με κυριότερη την κεφαλιά του Δώνη, ο οποίος αστόχησε από την μικρή περιοχή στο 80’.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ: Μέσα στη γενικότερη μετριότητα του Παναθηναϊκού, ο Όμρι Άλτμαν ήταν μάλλον ο χειρότερος. Ο Ισραηλινός πήρε πολλές φορές την μπάλα στα πόδια του, αλλά σπανίως είχε σωστές επιλογές. Δεν βρήκε ρυθμό και αντικαταστάθηκε στο 58’, με τον Χατζηγιοβάνη, που μπήκε στην θέση του, ναι είναι σαφώς καλύτερος.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Μαρίνος Ουζουνίδης κατέβασε τον Παναθηναϊκό με ιδιαίτερα επιθετικό σχήμα. Εφάρμοσε 4-4-1-1, με τερματοφύλακα τον Βλαχοδήμο και άμυνα με Κουλιμπαλί, Κουρμπέλη, Αυλωνίτη και Ινσούα από δεξιά προς αριστερά. Στον άξονα έπαιξαν οι Τζανδάρης και Χίλιεμαρκ, δεξιά ο Βιγιαφάνιες, αριστερά ο Μουνιέ, στην κορυφή της επίθεση ο Μολίνς και πίσω κινήθηκε σε ελεύθερο ρόλο ο Άλτμαν.

Ο Μπάμπης Τεννές παρέταξε την Λαμία με 3-5-2 και ρόμβο στο κέντρο. Τερματοφύλακας ο Παπαδόπουλος και άμυνα με, Ασίγκμπα, Αναστασιάδη και Όμο. Οι Αναστασόπουλος και Μπλάζιτς κινήθηκαν στον άξονα, με τον Βασιλαντωνόπουλο να καλύπτει όλη την δεξιά πλευρά και τον Παντελιάδη την αριστερή. Ως «δεκάρι» αγωνίστηκε ο Πίτι, πίσω από το επιθετικό δίδυμο των Βάντερσον και Ακόστα.

Η ΦΑΣΗ: Η μεγάλη ευκαιρία του Δώνη στο 80’. Ο Μουνιέ έκανε ωραία ενέργεια και «σέρβιρε» την μπάλα στον Έλληνα μέσο. Αυτός όμως αστόχησε με κεφαλιά από πολύ κοντινή απόσταση και έχασε την ευκαιρία να κάνει το 2-0, δίνοντας άλλη τροπή στην αναμέτρηση.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Ο Γιώργος Κομίνης «χάρισε» καθαρή δεύτερη κίτρινη στον Κουρμπέλη για φάουλ στον Μπλάζιτς στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Πέραν αυτού του σοβαρού λάθους, η διαιτησία του ήταν αρκετά καλή.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Παναθηναϊκός είχε τη διάθεση, αλλά δεν μπορούσε. Η Λαμία ήταν πολύ καλά οργανωμένη, άντεξε και έγραψε ιστορία, παρά την ήττα.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ... Τα μεγάλο πρόβλημα της αναποτελεσματικότητας έκανε ξανά την εμφάνισή του για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν μπόρεσε να πετύχει μια ούτως πολύ δύσκολη ανατροπή. Στην ουσία οι Πράσινοι πλήρωσαν την άθλια εμφάνιση του πρώτου ματς που έφερε την ήττα με 4-1 και δεν μπόρεσαν να κάνουν το… θαύμα στην έδρα τους.

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Ινσούα, Αυλωνίτης (77’ Πίσπας), Κουρμπέλης, Κουλιμπαλί, Τζανδάρης (58’ Δώνης), Χίλιεμαρκ, Βιγιαφάνιες, Μουνιέ, Άλτμαν (58’ Χατζηγιοβάνης), Μόλινς

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Όμο, Παντελιάδης, Βάντερσον, Ακόστα (79’ Τσούκαλος) Αναστασιάδης, Αναστασόπουλος (60’ Κουτρομάνος), Μπλάζιτς, Ασίγκμπα, Πίτι (86’ Βουό)

ΠΑΤΑ ΤΟ

Περισσότερα σε λίγο...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags