Facebook Pixel Η μεταγραφή του Κουρμπέλη στην Ιταλία και το "φλερτ" του Παναθηναϊκού με Αραβίδη!
| 2018-01-12 22:13:00

Χαμός στον ΠΑΟ! Η μεταγραφάρα του Κουρμπέλη, ο πρώην της ΑΕΚ και τα λεφτά από το πουθενά!

Sportdog Team
Χαμός στον ΠΑΟ! Η μεταγραφάρα του Κουρμπέλη, ο πρώην της ΑΕΚ και τα λεφτά από το πουθενά!

Εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα για το Τριφύλλι.

O Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για πωλήσεις, αφού εκτός από τον Ροντρίγκο Μολέντο, που αναμένεται να γίνει άμεσα παίκτης του ΠΑΟΚ με δανεισμό, εξελίξεις προέκυψαν και στο θέμα του Δημήτρη Κουρμπέλη.

Για τον αρχηγό του Τριφυλλιού γράφεται ότι έχει καταθέσει πρόταση ύψους 2 εκατ. ευρώ η ιταλική Τζένοα, μια ομάδα με την οποία ο Παναθηναϊκός διατηρεί δίαυλο επικοινωνίας. Άλλωστε, από εκεί απέκτησαν οι Πράσινοι τον Όσκαρ Χίλιεμαρκ με δανεισμό το περασμένο καλοκαίρι.

Παρεμπιπτόντως, ο ίδιος ο Κουρμπέλης έχει επιλέξει ξεκάθαρα Ιταλία για να συνεχίσει την καριέρα του, αφού όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Sportdog.gr, η προοπτική μεταγραφής στην γειτονική χώρα είναι η μοναδική που τον «ψήνει». Πάντως, ενδιαφέρον για τον παίκτη υπάρχει και από την γερμανική Άιντραχτ Φρανκφούρτης, ενώ γράφεται πως ο επικεφαλής του scouting της γερμανικής ομάδας, Μπεν Μάνγκα (δείτε τον στη φωτογραφία παρακάτω) θα βρεθεί στην Λιβαδειά το Σάββατο για να παρακολουθήσει τον Κουρμπέλη στο παιχνίδι Λεβαδειακός - Παναθηναϊκός.

Η πρόταση της Τζένοα και ο Αστέρας

Τα 2 εκατ. ευρώ που φέρεται να προσφέρει η Τζένοα για τον αρχηγό του Παναθηναϊκού ακούγονται ως ένα καλό ποσό για τα οικονομικά δεδομένα του Τριφυλλιού, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Αστέρας Τρίπολης διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης 30% για τον παίκτη. Κάτι που σημαίνει ότι αν όντως ο Κουρμπέλης πουληθεί με 2 εκατ. ο Παναθηναϊκός θα εισπράξει 1,4 εκατ. και οι υπόλοιπες 600.000 ευρώ θα πάνε στην ομάδας της Τρίπολης.

Μάλιστα, το παράδοξο της υπόθεσης είναι πως ο Αστέρας θα καταλήξει να είναι… το ίδιο κερδισμένος με τους Πράσινους, αφού πέρυσι εισέπραξε 700.000 ευρώ για την πώληση του Κουρμπέλη και σε συνδυασμό με τη φετινή μεταπώληση, το συνολικό ποσό που θα κερδίσει από τον παίκτη θα ανέλθει στο 1,3 εκατ. ευρώ!

Όπως καταλαβαίνει κανείς, αυτές οι 600.000 είναι κομβικής σημασίας για τον Παναθηναϊκό, συνεπώς δεν πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο οι Πράσινοι να αντιπροτείνουν στον Αστέρα κάποια άλλη λύση. Ίσως με παραχώρηση έμψυχων ανταλλαγμάτων αντί για τα χρήματα που δικαιούνται οι Αρκάδες βάσει του ποσοστού που κατέχουν.

Τα δεδομένα για Κουλιμπαλί, η «πόρτα» για Πανιούκοφ και ο Αραβίδης

Κατά τα άλλα, ακόμα ένας ποδοσφαιριστής που αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από τον Παναθηναϊκό είναι ο Ουσμάν Κουλιμπαλί, αν και στην υπόθεσή του έχουν παρουσιαστεί κάποιες επιπλοκές. Ο διεθνής δεξιός μπακ έχει πρόταση από την βελγική Μαλίν, η οποία είναι κάτω από 500.000 ευρώ. Το Τριφύλλι περιμένει κάτι καλύτερο, ενώ και ο ίδιος ο παίκτης δεν ενθουσιάζεται με την προοπτική, αφού έχει ως προτεραιότητα να συνεχίσει την καριέρα του στην Γαλλία.

Για τον Κουλιμπαλί υπάρχει ενδιαφέρον και από την Κροατία και συγκεκριμένα από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Δεν έχει γίνει ακόμα επίσημη πρόταση, αλλά ο Παναθηναϊκός έχει ενημερωθεί ότι οι Κροάτες εξετάζουν την περίπτωση του Αφρικανού άσου. Οι Πράσινοι ελπίζουν σε μια καλύτερη πρόταση από αυτή της Μαλίν, ωστόσο ερωτηματικό παραμένει η στάση του παίκτη, ο οποίος επαναλαμβάνουμε ότι προτιμά την προοπτική της Γαλλίας.

Πάντως, εάν ο Παναθηναϊκός καταφέρει να εισπράξει έστω και 500.000 ευρώ για τον Κουλιμπαλί, θα είναι τεράστια επιτυχία από τη στιγμή που πέρυσι τον απέκτησε με... ψίχουλα!

Όσον αφορά στην υπόθεση του επιθετικού που ψάχνει το Τριφύλλι, το «φιάσκο» με τον Αντρέι Πανιούκοφ επανέφερε στην επικαιρότητα το φημολογούμενο ενδιαφέρον για τον Χρήστο Αραβίδη. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν… τρελαίνεται για τον Έλληνα άσο, ωστόσο η περίπτωσή του φαντάζει καλή για τον Παναθηναϊκό, από τη στιγμή που είναι ελεύθερος. Εάν δεν προκύψει κάτι καλύτερο, δεν αποκλείεται οι Πράσινοι να καταλήξουν στον «Άραβα». Βέβαια, πιθανότατα θα χρειαστεί να τον δοκιμάσουν στις προπονήσεις προτού τον υπογράψουν, μιας και είναι πολύ καιρό εκτός αγωνιστικής δράσης.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags