Facebook Pixel Υποστηρικτής της ΑΕΚ ο Τζίμης Πανούσης
| 2018-01-13 18:16:00

«Βούλγαροι, Χανούμισες, Βαζέλες», ήταν τελικά Ολυμπιακός ο Πανούσης; – Η απάντηση και το ντοκουμέντο

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
«Βούλγαροι, Χανούμισες, Βαζέλες», ήταν τελικά Ολυμπιακός ο Πανούσης; – Η απάντηση και το ντοκουμέντο

Ο Τζιμάκος είχε τοποθετηθεί επί του θέματος.

Ο Τζίμης Πανούσης έσπασε τα... Κάγκελα και αποχαιρέτησε τα εγκόσμια αφήνοντας πίσω του 10 εκατομμύρια Νεοέλληνες. Μερικοί από αυτούς έλαβαν το μήνυμα των τραγουδιών του, πολλοί περισσότεροι όμως όχι.

Τα τραγούδια του ήταν χαρακτηρίστικα προφητικά και πάντα επίκαιρα. Ο στίχος σε ένα από αυτά βέβαια είχε δημιουργήσει ερωτηματικά για τις οπαδικές του πεποιθήσεις «Βούλγαροι, Χανούμισες, Βαζέλες, όλο το έθνος προσκυνά σώβρακα και φανέλες», τραγουδούσε στα Κάγκελα, στον πρώτο του προσωπικό δίσκο, μετά τις «Μουσικές Ταξιαρχίες», το 1986.

Μερικά χρόνια μετά, τον Απρίλη του 1994, ο Πανούσης ερωτήθηκε για το θέμα σε... ανάκρισή του από την «Pig-ασος», μία περιοδική έκδοση μαθητών του ΕΠΛ Ν. Φιλαδέλφειας. Του ζήτησαν να εξηγήσει τα λόγια και αν ο στίχος αφήνει να εννοηθούν τα ποδοσφαιρικά του πιστευτώ. Στην ουσία τον ρώτησαν αν ειναι Ολυμπιακός.

«Έχω κάνει προσπάθειες να γίνω Ολυμπιακός. Ξέρετε, έχω γεννηθεί πίσω από το στάδιο του Παναθηναϊκού και επειδή όλοι οι φίλοι μου, οι γείτονες και τα λοιπά, ήταν Παναθηναϊκοί και επειδή εγώ ήμουν εκ φύσεως πνεύμα αντιλογίας και σκανταλιάρης, ήθελα να γίνω κάτι διαφορετικό και έγινα Ολυμπιακός. Προσπάθησα να γίνω, μέχρι τώρα δεν τα έχω καταφέρει. Τελευταία, σταμάτησα τις προσπάθειες και με κάποιους φίλους θέλω να γίνω ΑΕΚ γιατί μου πάει καλύτερα», είχε δηλώσει τότε.

Ο φωτογραφικός φακός τον είχε απαθανατίσει σε εκδρομή στο εξωτερικό παρέα με οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΚ. Η φωτογραφία είναι από το "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" το 2002, όταν η Ένωση είχε αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης για τους ομίλους του Champions League. Σε εκείνο το παιχνίδι, ο Δικέφαλος είχε αποσπάσει ιστορική ισοπαλία, καθότι βρέθηκε να χάνει με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

Δείτε το ντοκουμέντο:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags