Facebook Pixel Λεβαδειακός - Παναθηναϊκός 3-2
| 2018-01-14 21:12:00

Φταίνε τα χιόνια Παναθηναϊκέ, φταίει η βροχή, φταίει κι ο Χατζηπετρής...

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Φταίνε τα χιόνια Παναθηναϊκέ, φταίει η βροχή, φταίει κι ο Χατζηπετρής...

Νέα ήττα-ντροπή, 3-2 από τον Λεβαδειακό για την ομάδα του Ουζουνίδη.

Ο Παναθηναϊκός απέτυχε παταγωδώς σε ακόμα ένα εκτός έδρας παιχνίδι, αφού πραγματοποίησε κάκιστη εμφάνιση και ηττήθηκε από τον Λεβαδειακό με 3-2. Το Τριφύλλι έμεινε πίσω στο σκορ με 3-0 από το 50’ και όταν αντέδρασε ήταν πολύ αργά για να πάρει κάτι από την αναμέτρηση.

Το ματς

Το παιχνίδι, που διεκόπη χθες λόγω βροχής, συνεχίστηκε από το 10ο λεπτό. Ο Παναθηναϊκός είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 18’ με καταπληκτικό γυριστό σουτ του Δώνη, που κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Ωστόσο, μετά την φάση αυτή οι Πράσινοι… εξαφανίστηκαν από το γήπεδο. Η άμυνα του Παναθηναϊκού «κοιμήθηκε» σε εκτέλεση κόρνερ στο 21’, ο Φαβάρο πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και άνοιξε το σκορ για τον Λεβαδειακό.

Σαν να μην έφτανε το σοκ του εις βάρος τους γκολ, οι Πράσινοι είδαν και τον Αντονί Μουνιέ να τραυματίζεται σοβαρά και να γίνεται αναγκαστική αλλαγή στο 26’. Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να απειλήσει παρά το γεγονός ότι είχε την κατοχή της μπάλας. Μάλιστα, οι Πράσινοι δέχτηκαν και δεύτερο γκολ πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στο 36’ ο Γιουσούφ πήρε την μπάλα από αριστερά, πέρασε τον Κολοβέτσιο, μπήκε στην περιοχή και με «κεραυνό» με το δεξί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βλαχοδήμου, ο οποίος δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Στις αρχές του δευτέρου μέρους δεν άλλαξε κάτι, με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να επιτεθεί, αλλά τον Λεβαδειακό να είναι η ομάδα που σκοράρει! Στο 50’ ο Οικονόμου γύρισε την μπάλα προς τα πίσω υπό την πίεση του Γιακουμάκη. Ο Βλαχοδήμος την έπιασε με τα χέρια εντός περιοχής, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να υποδείξει έμμεσο. Ο Τσαμπούρης το εκτέλεσε πάνω στο τείχος, όμως από τις κόντρες η μπάλα έφτασε στον Μητρόπουλο, που με δεξί σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το 3-0!

To μόνο που κατάφερε ο Παναθηναϊκός ήταν να μειώσει με τον Λουντ από ωραία συνεργασία Δώνη και Χίλιεμαρκ στο 76’. Οι Πράσινοι ανέβασαν κάπως την απόδοσή τους και είχαν 2-3 καλές ευκαιρίες με Λουντ (78’) και Ινσούα (84’). Κατάφεραν να μειώσουν σε 3-2 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Βιγιαφάνιες στο 94’, που παραχώρησε ο Ντιόγκο με χέρι εντός περιοχής, όμως δεν υπήρχε χρόνος να αλλάξουν τη μοίρα της αναμέτρησης.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ: Μέσα στο γενικότερο «ναυάγιο» του Παναθηναϊκού, ο Όμρι Άλτμαν ήταν… εξοργιστικά κακός. Ο Ισραηλινός είχε ελάχιστες σωστές επιλογές και ανάγκασε τον Μαρίνο Ουζουνίδη να τον κάνει αλλαγή μόλις στο 54’.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Ζοζέ Ανιγκό παρέταξε τον Λεβαδειακό με 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Επασί, με Τσαμπούρη, Αντιλέχου, Λεονάρντο και Φαβάρο στην άμυνα από δεξιά στα αριστερά. Δίδυμο στον άξονα ήταν οι Μητρόπουλος και Ομπιόρα, με «δεκάρι» τον Σουμπίνιο. Στο δεξί «φτερό» κινήθηκε ο Γιακουμάκης, στο αριστερό ο Γιουσούφ και στην κορυφή της επίθεσης ο Μαρκόφσκι.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης εφάρμοσε 4-4-2. Τερματοφύλακας ο Βλαχοδήμος, στόπερ οι Κολοβέτσιος και Κουρμπέλης, αριστερό μπακ ο Οικονόμου και δεξί ο Κουλιμπαλί. Στον άξονα έπαιξαν οι Τζανδάρης και Λουντ, αριστερό χαφ Μουνιέ, δεξί ο Βιγιαφάνιες και επιθετικό δίδυμο με Δώνη και Άλτμαν.

Η ΦΑΣΗ: Το δοκάρι του Δώνη στο 18’. Εάν η μπάλα έμπαινε στα δίχτυα από το υπέροχο γυριστό που επιχείρησε, ο Παναθηναϊκός θα έπαιρνε προβάδισμα αλλάζοντας την εξέλιξη της αναμέτρησης και ο Έλληνας μεσοεπιθετικός θα πετύχαινε το καλύτερο γκολ της καριέρας του.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Ο διαιτητής Ευαγγέλου εκνεύρισε τις δυο ομάδες με την επιλογή να ξεκινήσει το παιχνίδι χθες παρά την έντονη βροχόπτωση και τελικά να το διακόψει στο 10ο λεπτό. Στο αγωνιστικό σκέλος, πάντως, η διαιτησία του ήταν καλή σε γενικές γραμμές.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Παναθηναϊκός ήταν τραγικός στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα. Η καλύτερη ομάδα της αναμέτρησης ήταν ο Λεβαδειακός και δίκαια πήρε μια σημαντική νίκη.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ... Τα πράγματα γίνονται όλο και πιο δύσκολα για τον Παναθηναϊκό σε όλα τα επίπεδα. Η ομάδα συνεχίζει την κακή πορεία αγωνιστικά, στα διοικητικά δεν φαίνεται να υπάρχει… φως στον ορίζοντα και η κατάσταση είναι οριακή. Η εικόνα του αμίλητου και σκεπτικού Μαρίνου Ουζουνίδη στον πάγκο όταν οι Πράσινοι έμειναν πίσω στο σκορ με 3-0, τα λέει όλα…

ΠΑΤΑ ΤΟ

To 1-0 του Φαβάρο

Το 2-0 του Γιουσούφ

Το 3-0 του Μητρόπουλου

Το 3-1 του Λουντ

Το 3-2 του Βιγιαφάνιες

Λεβαδειακός (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Φαβάρο, Αντιλέχου, Λεονάρντο, Σουμπίνιο, Μητρόπουλος (90+1’ Καλτσάς), Ομπιόρα (85’ Νιάσε), Τσαμπούρης, Γιουσούφ, Μαρκόφσκι, Γιακουμάκης (88’ Ντιόγκο).

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Οικονόμου, Κολοβέτσιος (55’ Ινσούα), Κουρμπέλης, Τζανδάρης, Λουντ, Μουνιέ (29’ Χατζηγιοβάνης), Βιγιαφάνιες, Άλτμαν (54’ Χίλιεμαρκ), Δώνης.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags