Facebook Pixel Sportdog.gr | Αυτός είναι ο Ολυμπιακός του Γκαρσία! Πρώτος και ωραίος με κορυφαίο τον Μάριν (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-01-15 21:18:00

Αυτός είναι ο Ολυμπιακός του Γκαρσία! Πρώτος και ωραίος με κορυφαίο τον Μάριν (ΒΙΝΤΕΟ)

του Βαγγέλη Καράμαλη
Αυτός είναι ο Ολυμπιακός του Γκαρσία! Πρώτος και ωραίος με κορυφαίο τον Μάριν (ΒΙΝΤΕΟ)

Νίκησε 2-0 τη Λαμία, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο.

Με τον Μάρκο Μάριν να ανοίγει το σκορ μόλις στο 9ο λεπτό και συνολικά να κάνει εξαιρετικό ματς, ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα με 2-0 τη Λαμία, με τον Ανσαριφάρντ να πετυχαίνει το δεύτερο γκολ στο 38’. Οι Πειραιώτες με συνεργασίες τον Μιραλάς – Φορτούνη και Μάριν έβγαλες ωραίες συνεργασίες, ενώ με εντολή του Όσκαρ Γκαρσία πίεζαν ψηλά μέχρι τα τελευταία λεπτά.

Ο Ολυμπιακός στο ντεμπούτο του Όσκαρ Γκαρσία στο ελληνικό πρωτάθλημα, μπήκε αποφασισμένος να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο και να βρει γκολ και έτσι δεν άργησε να ανοίξει το σκορ, απέναντι σε μία ομάδα, που κατέβηκε στο Καραϊσκάκη με στόχο να παίξει μόνο άμυνα. Έτσι λοιπόν, μόλις στο 9ο λεπτό ο Φορτούνης με εξαιρετική κάθετη πέρασε την μπάλα στην πλάτη της άμυνας και ο Μάριν με ιδανικό τελείωμα, πέρασε την μπάλα πάνω από τον Παπαδόπουλο για το 1-0.

Μετά το γκολ ο ρυθμός του αγώνα έπεσε σημαντικά, αν και οι Πειραιώτες κυκλοφορούσαν σωστά την μπάλα με τους Φορούνη – Μάριν και Μιραλάς έξω από την περιοχή της Λαμίας. Στο 32ο λεπτό σημειώθηκε η επόμενη καλή στιγμή, με το σουτ του Μάριν να φεύγει λίγο άουτ, ενώ στο 37ο λεπτό έγινε το 2-0. Ο Ζιλέ έκλεψε την μπάλα, έδωσε εντός περιοχής στον Ανσαριφάρντ και αυτός σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει.

Ανάλογη ήταν η εικόνα του ματς και στο δεύτερο ημίχρονο, όπου ο Ολυμπιακός και πάλι μπήκε φορτσάτος, ενώ η Λαμία προσπαθούσε να κρατήσει… το 1-0. Δεν είναι τυχαίο πως τελείωσε το πρώτο 45λεπτο χωρίς τελική! Από την πλευρά τους οι Ερυθρόλευκοι στο δίλεπτο 47’-48’ έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες, πρώτα με τον Φορτούνη να πλασάρει άουτ από εξαιρετική θέση και στη συνέχεια με το σουτ του Ανσαριφάρντ να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Από το 60’ και μετά οη Λαμία ανέβασε ρυθμούς, στο 64’ έχασε και την πρώτη της ευκαιρία με την κεφαλιά του Βουό, όμως και πάλι ο Ολυμπιακός, ακόμα και χωρίς τον Μιραλάς στην ενδεκάδα (έγινε αλλαγή στο 70’) ήταν ανώτερος. Κυκλοφορούσε σωστά την μπάλα και προσπαθούσε να βγει στην επίθεση, με τον εξαιρετικό απόψε Μάριν. Το 2-0 πάντως έμεινε μέχρι το τέλος, παρά την διάθεση που έδειξαν στα τελευταία λεπτά οι παίκτες των δύο ομάδων.  

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Μάρκο Μάριν ήταν ο MVP της αναμέτρησης, όχι μόνο για το γκολ που σημείωσε για το 1-0, αλλά συνολικά για την εμφάνισή του. Σχεδόν όλες οι επιθέσεις ξεκινούσαν από τα πόδια του, ενώ ήταν και πάλι ορεξάτος.

Η ΦΑΣΗ: Το 1-0 ήταν μία από τις πιο ωραίες φάσεις της αναμέτρησης. Ο Φορτούνης βρήκε με εξαιρετική κάθετη τον Μάριν στην πλάτη της άμυνας και αυτός πέρασε υποδειγματικά την μπάλα πάνω από τον Παπαδόπουλου.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Εύκολο ματς, χωρίς αμφισβητούμενες φάσεις.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Η τριάδα Μιραλάς – Μάριν – Φορτούνης έχει ποιότητα και σιγά – σιγά βρίσκουν χημεία. Με τον Γερμανό να βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση και τον Βέλγο να ανεβαίνει από ματς σε ματς, σίγουρα και ο «Φορτού» θα παίξει ακόμα καλύτερα. Από αυτούς περιμένει δημιουργία και φάσεις ο Όσκαρ Γκαρσία.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ: Όπως αποδείχθηκε και στο χορτάρι, δεν υπήρχε περίπτωση να πάρει βαθμό η Λαμία στο Καραϊσκάκη, ειδικά από τη στιγμή που δέχθηκε γκολ τόσο νωρίς. Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ έπαιζε μόνο άμυνα και απείλησε για πρώτη φορά μετά το 60’. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο και όχι απλά να βάλει πολλά γκολ.

ΠΑΤΑ ΤΟ: Δείτε τα δύο γκολ της αναμέτρησης ΕΔΩ

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Όσκαρ Γκαρσία επέλεξε το 4-2-3-1 με τον Προτό κάτω από την εστία και τους Κούτρη – Ένγκελς – Μποτία και Φιγκέιρας στην άμυνα. Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Ρομαό – Ζιλέ, η τριάδα μπροστά τους αποτελούνταν από τους Μάριν – Μιραλάς και Φορτούνη, ενώ στην κορυφή έπαιξε ο Ανσαριφάρντ. Ο Γερμανός πάντως δεν έπαιζε τόσο στα άκρα, καθώς άλλαζε συνεχώς πλευρές, ενώ είχε και τον ρόλο του δημιουργού, κάτι που δεν συνέβαινε με τον Μιραλάς. Αλλαγή μπήκαν οι Πάρντο – Σεμπά και Τζούρτζεβιτς, χωρίς να αλλάξει όμως το σύστημα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags