Facebook Pixel Sportdog.gr | «Βόμβες» για ΠΑΟ: «Επιστρέφει ο Πατέρας στον Παναθηναϊκό αν...» - «Θα φύγει ο Ουζουνίδης»
| 2018-01-17 16:10:00

«Βόμβες» για ΠΑΟ: «Επιστρέφει ο Πατέρας στον Παναθηναϊκό αν...» - «Θα φύγει ο Ουζουνίδης»

του Γιώργου Κτενά
«Βόμβες» για ΠΑΟ: «Επιστρέφει ο Πατέρας στον Παναθηναϊκό αν...» - «Θα φύγει ο Ουζουνίδης»

Αποκαλυπτικός Γιώργος Σπανουδάκης στο sportdog.gr.

Tην άποψη ότι ο Νικόλας Πατέρας μπορεί να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό, αρκεί να υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες, εξέφρασε μέσω του sportdog.gr ο Γιώργος Σπανουδάκης

Ο γνωστός ρεπόρτερ του Τριφυλλιού σχολίασε την πρόσφατη δήλωση του πρώην προέδρου της ομάδας για το ενδεχόμενο επιστροφής του στους Πράσινους, ενώ μίλησε και για το αγωνιστικό κομμάτι, εκτιμώντας ότι είναι θέμα χρόνου η αποχώρηση του Μαρίνου Ουζουνίδη

Γιώργο, πώς κρίνεις την τοποθέτηση του Νικόλα Πατέρα αναφορικά με τα σενάρια πιθανής εμπλοκής του στον Παναθηναϊκό; Γιατί έγινε τώρα, αν και το όνομά του έχει βρεθεί αρκετές φορές στο ρεπορτάζ των Πράσινων για τον ίδιο λόγο;

«To όνομα του Πατέρα έχει εμπλακεί πολλές φορές σε σενάρια. Άλλες φορές από... φίλους του και άλλες φορές από «εχθρούς» του. Είναι ένας παράγοντας με σύντομο αλλά ισχυρό διοικητικό παρελθόν στον Παναθηναϊκό και είναι λογικό να παραμένει στην επικαιρότητα. Άλλωστε (για τους περισσότερους) υπάρχουν ακόμη πολλά ερωτήματα γύρω από την πολυμετοχικότητα και την παρουσία του στην προεδρία.

Μην ξεχνάμε ότι ο Πατέρας μπήκε στην ΠΑΕ ως φίλος του Γιάννη Βαρδινογιάννη – ήταν δίπλα του στη Λεωφόρο την ημέρα του συλλαλητηρίου – και στην πορεία μπήκε στο μάτι του μεγαλομετόχου, φτάνοντας στο σημείο να τον ρίξει από την προεδρία!

Πάντως όσες φορές «γράφτηκε» στο παρελθόν περί επιστροφής υπήρξαν διαψεύσεις. Έστω και μέσω τρίτων...».

Τι είναι αυτό που «λέει», τι κρύβει (αν κρύβει) πίσω από τις λέξεις η τοποθέτηση του πρώην ισχυρού άνδρα του Παναθηναϊκού;

«Νομίζω ότι η τοποθέτησή του είναι ξεκάθαρη. Δεν κρύβει τίποτα, γιατί πολύ απλά είναι η αλήθεια. Προέχουν τα ζητήματα υγείας και σε αυτά πρέπει να δείξουμε τον απαιτούμενο σεβασμό».

Θεωρείς ότι μπορεί να υπάρξει ενασχόλησή του αργότερα με την ομάδα, με βάση και τις δημοσιογραφικές σου πληροφορίες;

«Ναι κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες μπορεί. Έχει την οικονομική επιφάνεια και κυρίως τη δυναμική για να συγκεντρώσει γύρω του και άλλους Παναθηναϊκούς. Είναι άνθρωπος με όραμα και πυγμή, αλλά για να επιστρέψει θα πρέπει να γίνουν πάρα πολλά πράγματα».

Ποιες είναι οι εξελίξεις που βλέπεις στον Παναθηναϊκό μέσα στο επόμενο διάστημα; Αναφορικά με τα οικονομικά της ομάδας, τις πωλήσεις ποδοσφαιριστών, τις αντοχές του Ουζουνίδη.

«Σκοτάδι... Όχι, για τις εξελίξεις, αλλά για το... τέλος. Δεν ξέρω εαν υπάρχει φως στο τούνελ. Σίγουρα πάμε σε εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων. Με απλά λόγια ξεπούλημα. Και όσο αντέξει το... άδειο ταμείο.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν βλέπω να μένει ο Ουζουνίδης. Δυστυχώς, γιατί είναι ένας πολύ σοβαρός άνθρωπος και καλός προπονητής, ο οποίος όμως παγιδεύτηκε στα... παραμύθια του Αλαφούζου.

Όσες αντοχές και εάν έχει, δεν θα αντέξει με αυτά που συμβαίνουν. Εδώ και μήνες έλεγα ότι θα πρέπει να αντέξει τις τρυκλοποδιές της διοίκησης και δυστυχώς δικαιώθηκα».

Τέλος, θεωρείς ότι μπορεί αγωνιστικά μπορεί να κερδίσει μια καλή θέση ο Παναθηναϊκός στον βαθμολογικό πίνακα, με την παρουσία του στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος;

«Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να κριθεί αγωνιστικά. Μιλάμε για μια ομάδα που είναι ακέφαλη. Είναι σαν να δουλεύεις χωρίς... αφεντικό. Πώς θα κρίνεις κάποιον που σου κάνει τη χάρη να αγωνίζεται και δεν κάνει προσφυγή; Πώς;

Απλά ο Παναθηναϊκός έχει ακόμη τη δυναμική της φανέλας που θα τον κρατήσει αγωνιστικά στην κατηγορία. Εάν δεν αλλάξει κάτι, δεν προβλέπω κάτι διαφορετικό στο β’ μισό του πρωταθλήματος».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags