Facebook Pixel «Μένω άφωνος με τον Χιμένεθ, είχαμε χρόνια να το δούμε αυτό στην ΑΕΚ» - Sportdog.gr
| 2018-01-20 14:10:00

«Μένω άφωνος με τον Χιμένεθ, στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό - Είχαμε χρόνια να το δούμε αυτό»!

του Γιώργου Κτενά
«Μένω άφωνος με τον Χιμένεθ, στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό - Είχαμε χρόνια να το δούμε αυτό»!

"Καυτός" Πάνος Λούπος για τον προπονητή της ΑΕΚ.

Άριστη τακτική στα μεγάλα παιχνίδια και τις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις έχει ο Μανόνο Χιμένεθ στην άκρη του πάγκου της ΑΕΚ, κάτι που αναγνωρίζει με δηλώσεις του στο sportdog.gr o Πάνος Λούπος.

Ο διευθυντής της εφημερίδας Ώρα των Σπορ αναφέρθηκε στις επιτυχίες του Ισπανού τεχνικού, μετά από την παρουσία του για έναν χρόνο (στη δεύτερη θητεία του) στον πάγκο της ΑΕΚ, συμπληρώνοντας ότι μπορεί να κάνει την ΑΕΚ πρωταθλήτρια στο τέλος της σεζόν.

Αναφέρθηκε στον χειρισμό του στην υπόθεση του Βράνιες, στο πιο σημαντικό στοιχείο του που βοηθάει την ομάδα αλλά και στο γεγονός ότι το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

«Αναμφισβήτητα το πρόσημο είναι θετικό για τον Χιμένεθ. Από πέρσι κιόλας, σε χρονικό σημείο που η ομάδα είχε σημάδια κατάθλιψης και δεν μπορούσε να νικήσει, ο Χιμένεθ με το καλημέρα την ανέβασε ψυχολογικά και αγωνιστικά. Πήρε σπουδαία αποτελέσματα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, την έβαλε στα πλέι οφ (κάτι που φαινόταν αρκετά πιθανό να μην συμβεί), την πήγε στον τελικό του Κυπέλλου αποκλείωντας τον Ολυμπιακό και έχασε με άνισο και άδικο τρόπο τον τελικό του Κυπέλλου (τόσο άδικο που είχαμε να το δούμε από τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Αστέρα Τρίπολης), ενώ την έβγαλε και πρώτη στα πλέι οφ. Δεν ήταν τυχαία η δουλειά που έκανε και αποδεικνύεται περίτρανα φέτος. Φλεβάρη μήνα η ΑΕΚ διεκδικεί πρωτάθλημα, Κύπελλο και είναι μέσα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Τέτοια εξέλιξη είχαμε να την δούμε χρόνια», ήταν το αρχικό σχόλιο του καλού συναδέλφου στο sportdog.gr.

Πάνο, θεωρείς ότι ο Μανόλο Χιμένεθ μπορεί να είναι ο προπονητής που θα χαρίσει μετά από χρόνια τον τίτλο του πρωταθλητή στην ΑΕΚ;

«Φυσικά και μπορεί. Δεν αμφισβητεί κανείς ότι η ΑΕΚ είναι μέσα στις 3 ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο. Από εδώ και πέρα μετράνε τα πάντα, ακόμα και η παραμικρή λεπτομέρεια. Και οι τρεις έχουν 33,3% πιθανότητες για να κατακτήσουν τον τίτλο, αλλά από εδώ και στο εξής μετράνε τα πάντα, ακόμα και η παραμικρή λεπτομέρεια. Κάθε ομάδα έχει τα δικά της όπλα, αλλά το ομαδικό πνεύμα νομίζω ότι είναι ένας τομέας στον οποίο υπερτερεί η Ένωση. Απλά στο ποδόσφαιρο δεν φτάνει μόνο αυτό».

Υπάρχει κάποιο περιστατικό με πρωταγωνιστή τον Χιμένεθ που δεν έχει γραφτεί και θεωρείς ότι αξίζει να ειπωθεί τώρα;

«Τα περιστατικά απειθαρχίας που συμβαίνουν σε όλες τις ομάδες, στην ΑΕΚ βγαίνουν πιο εύκολα προς τα έξω. Παρόλα αυτά αν εξαιρέσουμε τα περιστατικά με τον Βράνιες, δεν έχει συμβεί κάτι χοντρό. Εκτός από τον Μελισσανίδη και ο Χιμένεθ το έλυσε με σωστό και κομψό τρόπο. Ως χαρακτήρας είναι εκρηκτικός και με χιούμορ και θα φτιάξει τους παίκτες του ακόμα κι αν θεωρεί ότι κάποιοι έχουν αδυναμίες. Η τόνωση του ηθικού και της αυτοπεποίθησης για την ομάδα είναι το πιο σημαντικό στοιχείο».

"Mένω άφωνος με τον Χιμένεθ"

Με τον Χιμένεθ στον πάγκο της η ΑΕΚ έχει πετύχει 104 γκολ σε 59 αγώνες, ένα εξαιρετικό στατιστικό στοιχείο που δίνει απάντηση σε όσους τον χαρακτηρίζουν αμυντικογενή προπονητή.

«Δεν ασπάζομαι την άποψη ότι πρόκειται για αμυντικογενή προπονητή. Όσον αφορά την τακτική του, είναι άριστη στα μεγάλα παιχνίδια και ειδικά στα ευρωπαϊκά (για αυτό, άλλωστε, έχει 8 διαδοχικά παιχνίδια αήττητη στην Ευρώπη η ΑΕΚ - σημαίνει ότι υπάρχει έξυπνη τακτική) μένω άφωνος για το πώς προετοιμάζει την ομάδα, πώς την στήνει και πώς κοουτσάρει τους παίκτες. Αν θα έπρεπε σώνει και καλά να βρούμε κάποια λάθη που στοίχισαν στην ΑΕΚ, αυτά εστιάζονται στην υπερκτίμηση των δυνατοτήτων της ομάδας, με πιο τρανό παράδειγμα το ματς στην Τρίπολη που η ήττα ήρθε κυρίως λόγω του Χιμένεθ. Αλλά και σε 1-2 ακόμα παιχνίδια που η ΑΕΚ το γύρισε, όπως στην επική νίκη επί του Ολυμπιακού. Αν είχε ξεκινήσει ο Λιβάγια, για παράδειγμα, ίσως να ήταν πιο απλά τα πράγματα».

Τέλος, θα ήθελα να μου πεις την άποψή σου για το νέο συμβόλαιο του Χιμένεθ, ένα θέμα που βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην επικαιρότητα.

«Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή θα ήταν μέγιστο λάθος να ανοίξει τέτοιο θέμα τόσο για την ΑΕΚ όσο και για τον Χιμένεθ. Πιστεύω, άλλωστε, ότι είναι κάτι που δεν ενδιαφέρει τον ίδιο τον Χιμένεθ αυτή την περίοδο. Είναι πολύ σημαντικό αυτό, γιατί η ΑΕΚ έχει 38 μέρες φωτιά, με 10 αγώνες που θα κρίνουν τα πάντα σε τρεις διοργανώσεις. Το λάθος που έκανε ο Βράνιες δεν θα το έκανε ποτέ ο Χιμένεθ σε τέτοια χρονική συγκυρία. Γνωρίζει ότι έχει πετύχει αλλά στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό. Τότε είναι που θα γίνει το ταμείο για την ΑΕΚ».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags