Facebook Pixel Sportdog.gr | Ξέσπασε στην Κέρκυρα η Πανάθα - Νίκη.... μόνο 4-0 μπροστά σε... άδεια Θ13!
| 2018-01-20 18:56:00

Ξέσπασε στην Κέρκυρα η Πανάθα - Νίκη.... μόνο 4-0 μπροστά σε... άδεια Θ13!

του Δημήτρη Σκούφου
Ξέσπασε στην Κέρκυρα η Πανάθα - Νίκη.... μόνο 4-0 μπροστά σε... άδεια Θ13!

Τρίποντο... φάρμακο πήρε το τριφύλλι, σωστά φωνάζει για πέναλτι.

Παίζοντας για άλλη μια φορά με τον Χρήστο Δώνη στην κορυφή της επίθεσης ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ ορεξάτος και αποτελεσματικός και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην Κέρκυρα. 

Ο ιθύνων νους του Τριφυλλιού ήταν και πάλι ο Λούκας Βιγιφάνιες που είχε συμμετοχή στα τρία από τα τέσσερα γκολ της ομάδας του, ενώ εξαιρετικοί ήταν τόσο ο Χίλιεμαρκ, όσο και οι Δώνης, Χατζηγιοβάνης και Ινσούα.

Στο 9' οι Πράσινοι είχαν δοκάρι με τον Ινσούα και στο 16' κατάφεραν να προηγηθούν με όμορφο γκολ του Δώνη. Η προσπάθεια ξεκίνησε από τον Βιγιαφάνιες που έβγαλε "40άρα" μπαλιά στον Χατζηγιοβάνη. Ο νεαρός κοντρόλαρε τρομερά, ξεπέρασε με φοβερή προσπάθεια τον Επστάιν και σέρβιρε στον Δώνη που από το ύψος του πέναλτι έγραψε το 1-0.

Στο 33' ο σκόρερ συνεργάστηκε με τακουνάκι με τον Γιόχανσον, με τον Σουηδό να σκοράρει για το 2-0, ενώ στο 70' ο Λουντ παρέλαβε την πανέμορφη κάθετη του Βιγιαφάνιες και με "σκαφτό" σημείωσε το 3-0. Το τελικό 4-0' διαμόρφωσε ο Άλτμαν με κεφαλιά στο 90', έπειτα από νέα εκπληκτική ασίστ του Βιγιαφάνιες.

Σωστά διαμαρτύρονται για πέναλτι οι Πράσινοι στην φάση του 47' σε "γκρέμισμα" του Βιγιαφάνιες, ενώ στο 21' ορθώς ακυρώθηκε γκολ του Αργεντινού, αφού ο Δώνης επηρέαζε το οπτικό πεδίο του Γιαννακόπουλου.

Συμμετοχή για τους νεαρούς Στάικο και Κουντουριώτη στο ματς, όπου και πάλι ακούστηκαν συνθήματα κατά της οικογένειας Βαρδινογιάννη και του Γιάννη Αλαφούζου, παρότι η Θύρα 13 ήταν σχεδόν άδεια και χωρίς κάποιο πανό, ενώ για άλλη μια φορά αποθεώθηκε από τον κόσμο ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Πολλοί Πράσινοι έκαναν καλό ματς απέναντι στην Κέρκυρα, αλλά ο Λούκας Βιγιαφάνιες αξίζει τον τίτλο του απόλυτου πρωταγωνιστή. Ο Αργεντινός έβγαλε δύο ασίστ, είχε συμμετοχή σε ακόμα ένα γκολ και γενικά έκανε τα πάντα στο γήπεδο για χάρη του Παναθηναϊκού.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με 4-3-3 παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο Βλαχοδήμος ήταν στο τέρμα, οι Κουρμπέλης και Οικονόμου στο κέντρο της άμυνας, ο Γιόχανσον στο δεξί άκρο και ο Ινσούα στο αριστερό. Οι Χίλιεμαρκ και Λουντ ήταν οι εσωτερικοί μέσοι, μπροστά από τον μοναδικό αυθεντικό αμυντικό χαφ, Τζανδάρη. Οι Χατζηγιοβάννης - Βιγιαφάνιες πήραν θέση πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Χρήστο Δώνη.

Η Κέρκυρα παρατάχθηκε σε 3-4-3 και στο 10' άλλαξε διάταξη σε 4-2-3-1, με τον Γιαννακόπουλο στο τέρμα και τους Σπίνουλα, Ιωάννου, Γκράσι και Επστάιν στην άμυνα. Στα χαφ ήταν οι Ντιόγκο, Γρομητσάρης, δεξιά ο Σιόντης, αριστερά ο Παμλίδης, δεκάρι ο Ρόλε και στην επίθεση ο Τουράμ.

Η ΦΑΣΗ: Το πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού ήταν εντυπωσιακό. Ο Βιγιαφάνιες έβγαλε μακρινή μπαλιά στον Χατζηγιοβάνη, ο νεαρός έκανε τρομερό κοντρόλ και ξεπετάχθηκε απίστευτα από τον Επστάιν, στρώνοντας έτοιμο γκολ στον Δώνη.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Βιγιαφάνιες στο 21' ως οφσάιντ, αφού ο Δώνης επηρέαζε τη φάση, όμως ο διαιτητής Μπλάνας θα μπορούσε να δείξει πέναλτι σε ανατροπή του Αργεντινού στο 47'. Σε γενικές γραμμές δεν έκανε άλλα λάθη, ενώ και οι κάρτες που έδειξε ήταν σωστές.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Παναθηναϊκός έκανε την πιο γεμάτη και παραγωγική εμφάνιση της χρονιάς, παίρνοντας... πράγματα σχεδόν από όλους τους παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν. Ο Ουζουνίδης μπορεί να τρίβει τα χέρια του για την απόδοση του Βιγιαφάνιες, αλλά και των Δώνη, Χατζηγιοβάνη που έδειξαν καλά στοιχεία στην γραμμή κρούσης της ομάδας.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ: Νίκη - ανάσα για το Τριφύλλι με μεστή και εξαιρετική εμφάνιση που θα μπορούσε να πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, αφού χάθηκαν και πολλές ευκαιρίες εκτός από τα τέσσερα γκολ που σημειώθηκαν. Οι Πράσινοι ανακουφίστηκαν προς στιγμήν με αυτό το 4-0, την ώρα που η Κέρκυρα υπέστη νέα βαριά ήττα, ύστερα από το 3-0 από τον ΠΑΟΚ.

ΠΑΤΑ ΤΟ: Δείτε ΕΔΩ τα γκολ της αναμέτρησης

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Οικονόμου, Κουρμπέλης, Ινσούα, Τζανδάρης (57' Στάικος), Λουντ, Χατζηγιοβάνης (80' Κουντουριώτης), Βιγιαφάνιες, Χίλιεμαρκ, Δώνης (82' Άλτμαν).

ΚΕΡΚΥΡΑ (Σάκης Τσιώλης): Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας, Ιωάννου, Γκράσι, Επστάιν, Κ. Ντιόγκο (57' Μυτίδης), Γρομητσάρης, Σιόντης, Ρόλε (46' Μπαλάφας), Παμλίδης, Τουράμ (71' Αρτυματάς).

Θυμηθείτε ΕΔΩ το live της αναμέτρησης

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags