Facebook Pixel Sportdog.gr | Μπλόκο στη Λάρισα για την ΑΕΚ – Γκέλα και μήνυμα πριν από Ολυμπιακό
| 2018-01-20 21:21:00

Μπλόκο στη Λάρισα για την ΑΕΚ – Γκέλα και μήνυμα πριν από Ολυμπιακό

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Μπλόκο στη Λάρισα για την ΑΕΚ – Γκέλα και μήνυμα πριν από Ολυμπιακό

Λευκή ισοπαλία για την Ένωση κόντρα στη Λάρισα.

Δεν κατάφερε να φύγει με το διπλό από τη Λάρισα η ΑΕΚ. Η Ένωση πραγματοποιώντας μία από τις μετριότερες φετινές της εμφανίσεις, ήρθε ισόπαλη χωρίς τέρματα κόντρα στην ΑΕΛ και έχασε πολύτιμο έδαφος στη μάχη που δίνει για την κατάκτηση του τίτλου. Το στραβοπάτημα ήρθε λίγες ημέρες πριν από το πρώτο παιχνίδι του Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό, ο οποίος είχε περάσει νικηφόρα από τον κάμπο, κάτι που σίγουρα ήχησε σαν μήνυμα απόψε για τους κιτρινόμαυρους.

Στο πρώτο μέρος έγινε κλειστό παιχνίδι. Η ΑΕΚ είχε υποτυπώδη κυριαρχία, την οποία δυσκολεύτηκε να μετουσιώσει σε απειλή, αφού η άμυνα της ΑΕΛ ήταν δυσπροσπέλαστη και οι «κιτρινόμαυροι» δεν μπορούσαν να ξετυλίξουν τις επιθετικές τους προσπάθειες. Μάλιστα οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που απείλησαν στην αναμέτρηση, με σουτ του Μιλοσάβλιεβιτς στο 24' που απέκρουσε σε κόρνερ ο Μπάρκας. Η απάντηση της Ένωσης ήρθε δέκα λεπτά αργότερα, ύστερα από συνεργασία Λιβάγια-Μπακασέτα και σουτ του τελευταίου, ενώ στο 41' το πλασέ του Κροάτη απομακρύνθηκε σε κόρνερ από τον Γκόλια.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε δυνατά με τις δύο ομάδες να χάνουν ευκαιρίες (με Κριζμάν η ΑΕΛ, με Λιβάγια η ΑΕΚ) και πάλι όμως η εικόνα του παιχνιδιού δεν διαφοροποιήθηκε με αποτέλεσμα όσο περνούν τα λεπτά, το ματς να αποκτά χαρακτήρα θρίλερ. Στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση και έτσι το ματς έληξε ισόπαλο. Έτσι ο Δικέφαλος έφτασε τον Ολυμπιακό στους 38, ο οποίος φιλοξενεί την Κυριακή την Ξάνθη. Η Λάρισα είναι 9η με 21 βαθμούς.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ Ο Μάρκο Λιβάγια δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του να πάρει τη νίκη. Φυσικά δεν φέρει τις ευθύνες αποκλειστικά. Ο Κροάτης πάντως αν και προσπάθησε, έχασε την ψυχραιμία, λόγω των πολλών κλωτσιών που δέχτηκε με αποτέλεσμα να κιτρινιστεί. Γι'αυτό και τον έκανε αλλαγή ο Χιμένεθ.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ O Μανόλο Χιμένεθ κατέβασε με αλλαγές στην ενδεκάδα την ΑΕΚ. Ο Μπάρκας πήρε θέση στο αρχικό σχήμα αντί του Τιντώτα. Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι και Μπακάκης αποτέλεσαν από τα δεξιά προς τα αριστερά την τετράδα. Στο κέντρο παρέμειναν ο Κονέ με τον Μοράν. Ελεύθερο ρόλο είχε ο Λιβάγια με τον Μπακασέτα και τον Λάζαρο να εφορμούν από τις πτέρυγες και να τροφοδοτούν τον μοναδικό προωθημένο, Αραούχο που συμπλήρωνε το 4-2-3-1 του Ισπανού τεχνικού.

Η είσοδος των Μασούντ, Κλωναρίδη και Γιακουμάκη στο δεύτερο μέρος δεν βοήθησαν την Ένωση να πάρει το τρίποντο.

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας, Φατιόν, Λαγός, Ντέλετιτς (54' Μασούρας), Μιλοσάβλιεβιτς, Κρίζμαν (85' Χούμπτσεβ), Ναζλίδης

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Μοράν, Κονέ, Χριστοδουλόπουλος (68' Μασούντ), Μπακασέτας (90' Γιακουμάκης), Λιβάγια (75' Κλωναρίδης), Αραούχο

Η ΦΑΣΗ Η ευκαιρία του Κριζμάν στο 46'

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Η διαιτησία του Σκουλά ήταν μέτρια. Ανέχτηκε το σκληρό παιχνίδι των Θεσσαλών οι οποίοι τη γλίτωσαν και δεν αγωνίστηκαν με παίκτη λιγότερο. Μοναδική αμφισβητούμενη φάση η λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ του Λιβάγια στο 64', κάτι για το οποίο ευθύνεται ο πρώτος βοηθός Ποντίκης. Σωστά δεν υποδείχτηκε πέναλτι στο 69' υπέρ του Μιλοσάβλιεβιτς, ο Μασούντ πήρε καθαρά τη μπάλα.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Η ΑΕΚ τα βρήκε σκούρα απέναντι στην ΑΕΛ, η οποία έστησε... πούλμαν μπροστά από την εστία της. Με το 4-2-3-1 και την απουσία καθαρόαιμου αριστερού εξτρέμ ήταν δύσκολο να γίνει παιχνίδι από τις πλευρές για τους κιτρινόμαυρους. Η Ένωση προσπαθούσε να δημιουργήσει φάσεις περισσότερο με γεμίσματα παρά να βάλει τη μπάλα κάτω. Αυτό το πλήρωσε. Oι βυσσινί, δε, με κορυφαίο στα μετόπισθεν τον Γκόλια σκούπιζαν κάθε μπαλιά.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ Η Ένωση έδειξε σημάδια κόπωσης στη Λάρισα. Όχι μόνο σωματικής αλλά και ψυχολογικής. Οι κιτρινόμαυροι χρειάζονται κάτι παραπάνω για να αντέξουν το πρόγραμμα φωτιά. Ίσως οι άνθρωποι του Δικεφάλου θα πρέπει να ξανασκεφτούν το θέμα ενίσχυσης στην αριστερή πλευρά.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags