Facebook Pixel «Δεν είναι Μπεργκ ο Ένγκβαλ αλλά... Πρίγιοβιτς» - Sportdog.gr
| 2018-01-23 13:50:00

Απίστευτες ατάκες για τον φορ που φέρνει ο ΠΑΟ - «Δεν είναι Μπεργκ αλλά... Πρίγιοβιτς»!

του Γιώργου Κτενά
Απίστευτες ατάκες για τον φορ που φέρνει ο ΠΑΟ - «Δεν είναι Μπεργκ αλλά... Πρίγιοβιτς»!

 «5-10 γκολάκια τα έχει για πλάκα».

Την άποψη ότι αν ο Γκούσταβ Ένγκβαλ έρθει στον Παναθηναϊκό και οι Πράσινοι τον αξιοποιήσουν σωστά, μπορεί άνετα να πετύχει 5-10 γκολ στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, εξέφρασε με δηλώσεις του στο sportdog.gr ο Μπάμπης Στεφανίδης.

Ο Ελληνο-Σουηδός παλαίμαχος άσος, που γνωρίζει άριστα την αγορά της Σκανδιναβίας, μας μίλησε για τον 21χρονο άσο και την πορεία του, ενώ έκανε και μια άτυπη σύγκριση σε σχέση με τον Μάρκους Μπεργκ. Αυτά και άλλα ενδιαφέροντα, στη συνέντευξή του Μ. Στεφανίδη στο sportdog.gr.

«Ο Ένγκβαλ είναι νεαρός, αλλά έχει παίξει για αρκετά χρόνια σε καλές ομάδες. Είναι επιθετικός που έχει την κίνηση προς το τέρμα, είναι γκολτζής, αυτό που λέμε φορ περιοχής, φουνταριστός. Αλλά δεν έχω δει πώς παίζει ο Παναθηναϊκός για να γνωρίζω αν ταιριάζει στην ομάδα. Είχε κάποια προβλήματα τραυματισμών που τον είχαν κρατήσει πίσω, αλλιώς έβαζε αρκετά γκολ. Aν δεν έχει τραυματισμούς πρόκειται για μια καλή λύση, έχει μέλλον μπροστά του», ήταν η αρχική τοποθέτηση του παλαίμαχου άσου στο sportdog.gr.

Ποια είναι τα στοιχεία του που τον κάνουν να ξεχωρίζει; Στον Παναθηναϊκό υπάρχει η εικόνα του Μπεργκ για επιθετικό από τη Σουηδία.

«Δεν είναι σαν τον Μπεργκ, δεν έχει την ίδια εμπειρία με εκείνον. Είναι νεαρός άκομα και, φυσικά, χρειάζεται δουλειά. Αλλά το πιο σημαντικό για εμένα είναι το παιχνίδι που παίζει και ο Παναθηναϊκός. Είτε αποκτηθεί ο Ένγκβαλ είτε κάποιος άλλος επιθετικός, σημασία έχει να καταφέρει να μπει στην ομάδα, να προσαρμοστεί και να γίνει κομμάτι από το σύνολό της».

Έχετε εικόνα του ταλέντου του, πόσα γκολ πιστεύετε ότι μπορεί να πετύχει αν έρθει στον Παναθηναϊκό;

«Αν η ομάδα παίζει για εκείνον, θεωρώ ότι μπορεί άνετα να πετύχει 5-10 γκολ. Αρκεί όμως να τον τροφοδοτούν, να του δίνουν πάσες για να πετυχαίνει γκολ. Είναι πώς παίζει η ομάδα δηλαδή. Αν ο Παναθηναϊκός παίξει όπως παίζει ο ΠΑΟΚ με τον Πρίγιοβιτς για παράδειγμα, που επίσης ήταν στη Σουηδία παλιότερα, θα σκοράρει αρκετά γκολ. Αλλά γενικότερα, από την άποψη της αξίας, ο Ένγκβαλ μπορεί να παίξει άνετα στην Ελλάδα».

Πιστεύετε στην αξία του δηλαδή;

«Από 18-19 ετών ήταν βασικός στην Γκέτεμποργκ, έκανε καλές εμφανίσεις, μετά πήγε στη Μπρίστολ Σίτι. Βέβαια είναι διαφορετικό το ποδόσφαιρο στην Αγγλία, αλλά και εκεί είχε κάποιες καλές εμφανίσεις. Αλλά υπήρχαν και οι τραυματισμοί που τον επηρέασαν. Οπωσδήποτε χρειάζεται προσαρμογή όταν φεύγεις από ένα πρωτάθλημα για ένα άλλο, αλλά δεν παύει να είναι ταλαντούχος και υποσχόμενος παίκτης».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags