Facebook Pixel «Παράξενο με Λεμονή, άλλος ο Μιραλάς - Η ΑΕΚ πρέπει να τους διαλύσει...» - Sportdog.gr
| 2018-01-24 14:10:00

«Φιτιλιές» πριν το ντέρμπι: «Παράξενο με Λεμονή, άλλος ο Μιραλάς - Η ΑΕΚ πρέπει να τους διαλύσει...»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
«Φιτιλιές» πριν το ντέρμπι: «Παράξενο με Λεμονή, άλλος ο Μιραλάς - Η ΑΕΚ πρέπει να τους διαλύσει...»

Πρώην άσος του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ σε «καυτή» συνέντευξη. 

Υπερασπίστηκε την ερυθρόλευκη και την κιτρινόμαυρη εστία στην καριέρα του. Ο κόσμος, όμως, είχε να το λέει ότι ήταν σε όλους αγαπητός και δεν στενοχώρησε κανένα.

Πώς κατόρθωσε ο Χρήστος Αρβανίτης να κερδίσει τον σεβασμό τόσο των Ολυμπιακών όσο και των ΑΕΚτζήδων;

«Έκανα καθαρές εξηγήσεις», αναφέρει ο παλαίμαχος τερματοφύλακας στο sportdog.gr, όπου κλήθηκε να σχολιάσει τη σειρά των αγώνων που έρχεται μεταξύ των δύο ομάδων.

Ο παλιός πορτιέρε υποστηρίζει ότι απόψε θα δούμε κλειστό παιχνίδι, όχι όμως στο ντέρμπι του πρωταθλήματος στο Καραϊσκάκη. Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι παρά την γκέλα στη Λάρισα τίποτα δεν έχει τελειώσει για την ΑΕΚ, η οποία θα κληθεί να διαλύσει τους... ψιθύρους και να φωνάξει «παρούσα» για τον τίτλο, ενώ για τον Ολυμπιακό υποστηρίζει πως πρέπει να αποδείξει ότι είναι το αφεντικό.

«Να διαλύσει τους ψίθυρους»

Πώς βλέπετε τις δύο ομάδες πριν το παιχνίδι στο Καραϊσκάκη;

«Νομίζω ότι και οι δύο είναι σε καλή κατάσταση. Οπότε θα γίνουν τρία παιχνίδια πολύ αμφίρροπα. Από τη μία ο Ολυμπιακός θα πρέπει να επιβεβαιώσει ότι είναι σε ανοδική πορεία και από την άλλη η ΑΕΚ θα έχει την ευκαιρία να αποδείξει ότι πάει για πρωτάθλημα. Γιατί μόνο... οι ψίθυροι δεν φτάνουν. Πρέπει να τους διαλύσει και πλέον να το φωνάζει ότι θέλει τον τίτλο. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον η σειρά των αγώνων».

Η γκέλα στη Λάρισα δημιούργησε γκρίνια στους οπαδούς της ΑΕΚ. Αρκετοί, δε, υποστηρίζουν, ότι το πρωτάθλημα χάθηκε. Συμφωνείτε;

«Είναι νωρίς να ειπωθεί κάτι τέτοιο. Η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία πριν μήνες να καθαρίσει το πρωτάθλημα, αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκε, σε μία περίοδο που ο Ολυμπιακός παρέπεε. Είχε τη δυνατότητα να πάει στο +8. Το ποδόσφαιρο έτσι είναι. Έχει τα πανω και τα κάτω του. Πλέον τα πράγματα έχουν δυσκολέψει για την Ένωση. Με τρεις βαθμούς διαφορά όμως δεν τελειώνει τίποτα».

Έχετε παρατηρήσει αλλαγές με την έλευση του Γκαρθία στον Ολυμπιακό;

«Ο κάθε νέος προπονητής βλέπει τα δικά του. Βλέπει αυτά που δεν έβλεπε ο προηγούμενος. Το θέμα είναι να σου βγούνε. Αν δεν σου βγαίνουν γίνεσαι κακός. Είναι πολύ νωρίς να πούμε κάποια πράγματα για τον Γκαρθία. Ο Ολυμπιακός, όμως, φαίνεται ότι πατάει πιο γερά και παίρνει τα παιχνίδια ευκολότερα απ' ότι τα έπαιρνε πριν, με την ψυχή στο στόμα. Νομίζω ότι είναι σε μία ιδανική περίοδο. Τώρα με την ΑΕΚ είναι ευκαιρία για τον Ολυμπιακό για να δείξει ότι είναι το αφεντικό του πρωταθλήματος. Αν η Ένωση καταφέρει κάτι άλλο στα δύο παιχνίδια μέσα στο Καραϊσκάκη θα δώσει περισσότερο ενδιαφέρον και στις δύο διοργανώσεις».

«Παράξενη η αποχώρηση Λεμονή»

Παραξενευτήκατε με την απόφαση για Λεμονή, με τον οποίο υπήρξατε συμπαίκτες την περίοδο 1978-82;

«Για να εκτιμήσεις κάποια πράγματα, πρέπει να είσαι μέσα στα αποδυτήρια και στις προπονήσεις. Από τα παιχνίδια δεν μπορείς να κρίνεις. Σίγουρα με παραξένεψε. Αυτοί που ασχολούνται επαγγελματικά με αυτό γνωρίζουν περισσότερα από εμάς που είμαστε απέξω. Ο Τάκης όμως βοήθησε. Αυτό που του ζητήθηκε να γίνει, το έκανε».

Ποια γνώμη έχετε για τους τερματοφύλακες που θα παίξουν την Τετάρτη, τον Προτό του Ολυμπιακού και τον Μπάρκα της ΑΕΚ;

«Ο ένας είναι νέος (σ.σ. Μπάρκας) που τώρα επανέρχεται μετά από σοβαρό τραυματισμό. Είναι νέος, άπειρος, έχει ταλέντο και από τους καλύτερους για το μέλλον. Ο άλλος είναι έμπειρος και με παραστάσεις. Έχει τη γνώση για να ανταπεξέλθει σε τέτοιο παιχνίδι. Στα παιχνίδια που θα έρθουν όμως δεν νομίζω ότι θα παίξουν ρόλο οι τερματοφύλακες. Είναι θέμα απόδοσης συνολικής των ομάδων».

Στο πρώτο παιχνίδι του Κυπέλλου εκτιμάτε ότι θα γίνει κλειστό ματς;

«Θα γίνει κλειστό παιχνίδι από την πλευρά της ΑΕΚ.Αυτός ο τρόπος βολεύει την Ένωση, η οποία θέλει χώρους. Έχει δυσκολία μεγάλη σε κλειστές άμυνες. Έχει φανεί στο πρωτάθλημα. Και βέβαια ο Ολυμπιακός δεν θα παίξει κλειστά. Θα πάει για τη νίκη. Θα πάει να πετύχει γκολ και να προσέχει να μη φάει. Αυτό βολεύει τον Χιμένεθ. Οι επιλογές του απέναντι σε κλειστές άμυνες ήταν λανθασμένες. Σε ανοιχτό παιχνίδι έχει καλές εμπνεύσεις και επιλογές. Η Ένωση θα πάει για το μηδέν και για να χτυπήσει με ένα γκολ».

Στο παιχνίδι του πρωταθλήματος πιστεύετε ότι η ΑΕΚ θα πάει με πιο επιθετική νοοτροπία;

«Δεν το συζητάμε. Η ΑΕΚ ενδιαφέρεται για το διπλό στο πρωτάθλημα για να εξαφανίσει και τη διαφορά. Αυτό όμως δεν είναι και εύκολο. Το θέμα είναι ότι ομάδες θα παίξουν μαζί τρεις φορές. Είναι πλεονέκτημα αυτό για τους προπονητές. Θα έχουν διαβάσει πολύ καλά τον αντίπαλό τους. Θα ξέρουν που θα χτυπήσουν και που να προσέξουν».

«Δεν ίδιος ο Μιραλάς»

Οι μεταγραφές των δύο ομάδων πώς σας φαίνονται;

«Ο Μιραλάς δεν είναι αυτός που ήταν πριν από πέντε χρόνια. Πρέπει να δικαιώσει αυτούς που τον έφεραν πίσω στον Ολυμπιακό. Δεδομένα είναι μεγάλη προσωπικότητα και δυνατή προσθήκη σε αυτήν την κρίσιμη καμπή. Τον Μασούντ και τον Μοράν πρέπει να τους δούμε περισσότερο. Τον Ιρανό τον γνωρίζουμε και έχει δείξει καλά στοιχεία».

Ήσασταν από τους παίκτες που σας εκτιμούν τόσο οι οπαδοί του Ολυμπιακού όσο και αυτοί της ΑΕΚ. Πώς το καταφέρατε αυτό;

«Έχει να κάνει με τη συμπεριφορά που είχα, όχι μόνο όταν έπαιζα σε μία ομάδα, αλλά και όταν έφευγα από αυτήν. Ο κάθε ποδοσφαιριστής πληρώνει τις συμπάθειες και τις αντιπάθειες. Όσοι δεν είχαν συμπεριφερθεί σωστά και με σεβασμό στην ομάδα που του άνοιξε την αγκαλιά της και κυρίως στον κόσμο, αντιμετωπίστηκαν εχθρικά. Εγώ σεβάστηκα πολύ την ΑΕΚ, αγαπήθηκα και αυτό είναι για μένα, χαρά και τιμή. Από την άλλη, οι Ολυμπιακοί δέχτηκαν τα συναισθήματα την καθαρή και τίμια εξήγηση που είχα κάνει απέναντί τους. Δεν θέλουν το ύπουλο και τη διπροσωπία. Ο κόσμος του Ολυμπιακού καταλαβαίνει γιατί με αγάπησαν οι ΑΕΚτζήδες. Εγώ από την πλευρά μου είχα άπειρο σεβασμό όχι μόνο στις δύο μεγάλες ομάδες που έπαιξα. Αλλά και στον Παναθηναϊκό, ο οποίος τραβά αυτά που έπαθε η ΑΕΚ πριν μερικά χρόνια και είναι λυπηρό. Αναπολώ επίσης την ομάδα που με ανέδειξε, τον Εθνικό. Εύχομαι να επιστρέψει κάποια στιγμή στην πρώτη κατηγορία γιατί είναι ιστορικός σύλλογος».

Μαθαίνουμε ότι εργάζεστε στην Ακαδημία που φέρει το όνομα του Κώστα Νεστορίδη, τη Νestoras Fc, στο Ηράκλειο. Πώς είναι να δουλεύετε με τα νέα ταλέντα;

«Νιώθω όπως ο δάσκαλος με τον μαθητή στο σχολείο. Αυτός είναι ο ρόλος του προπονητή, να είναι παιδαγωγός μέσα στο γήπεδο. Δόξα τω Θεώ, η Ακαδημία πάει πολύ καλά. Βαδίζει στον σωστό δρόμο. Το 2018 θα είμαστε περισσότερο δυνατοί. Έχουμε θέσει υψηλότερους στόχους για τη νέα χρονιά. Αυξανόμαστε σε αριθμό, συνέχεια έρχονται νέα παιδιά».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags