Facebook Pixel Sportdog.gr | Τρομερό ξέσπασμα Ουζουνίδη - Θα είναι στον πάγκο το Σάββατο; - Τι απάντησε!
| 2018-01-25 16:14:00

Τρομερό ξέσπασμα Ουζουνίδη - Θα είναι στον πάγκο το Σάββατο; - Τι απάντησε!

Sportdog Team
Τρομερό ξέσπασμα Ουζουνίδη - Θα είναι στον πάγκο το Σάββατο; - Τι απάντησε!

Τι είπε ο τεχνικός του Τριφυλλιού;

Ο Εβρίτης τεχνικός στις δηλώσεις του στη NOVA δήλωσε εξ αρχής τη διαφωνία του στη μείωση του μπάτζετ που αποφασίστηκε ξαφνικά από τον Γιάννη Αλαφούζο.

Όσον αφορά στο μέλλον του πάντως δεν έκανε λόγο για παραίτηση τονίζοντας πως θα συνεχίσει στον πάγκο του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά:

Για το τι θα γίνει και αν θα μείνει: 
"Από τις 21 Σεπτεμβρίου έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Η αλήθεια είναι πως όλο αυτό το διάστημα οι άνθρωποι που έχουμε μείνει εργαζόμαστε σοβάρα με τα λάθη μας και τα καλά μας. Δυστυχώς για εμάς κάθε εβδομάδα αλλάζει το πλάνο. Χθες ήταν το αποκορύφωμα μιας ξαφνικής αλλαγής, ένα νέο πλάνο, το κόστος έχει ήδη πέσει κάτω από τα 6 εκατ. μικτά και χθες μάθαμε ότι πρέπει να πέσει ακόμα 1,5 εκατ. Οπότε πρέπει να γίνουν και άλλες αποχωρήσεις, είτε του τιμ, είτε παίκτες. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι μόνο νούμερα και ποσά. Είναι ένα τεράστιο μέγεθος που πρέπει να το κρατήσουμε σε ένα καλό επίπεδο.
Τώρα πάει να γίνει πολύ βίαια όλο αυτό. Εγώ διαφωνώ, δεν το θεωρώ πλάνο σωτηρίας αλλά διάλυσης της ομάδας. Στο τέλος της ημέρας αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις δεν είμαι εγώ, ο κ. Διαμαντόπουλος. Υπάρχει ο μεγαλομέτοχος, οι σύμβουλοί τους. Όπως τις έπαιρναν μέχρι τώρα είναι στιγμή να πάρουν άλλη μια". 

Άρα περιμένετε αλλαγή τις απόφασης;
"Σας είπα. Λίγο πολύ είναι γνωστά. Σας είπα ήδη ότι το κόστος της ομάδας με αυτά που είχαμε πει ότι θα φύγουν κάποιοι παίκτες έχει μειωθεί". 

Στον πάγκο θα είστε το Σάββατο;  
"Θα το δούμε. Είμαι προπονητής του Παναθηναϊκού γιατί να μην είμαι; Διαφωνώ με αυτό το πλάνο. Δεν είναι πλάνο σωτηρίας. Αυτή είναι η δική μου η γνώμη και η άποψη. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι μια κόλα χαρτί με ποσά. Όλο αυτό το διάστημα δεν ήταν Παναθηναϊκός, αλλά κάτι που προσπαθούσαμε να κρατήσουμε. Άλλοι παίρνουν τις αποφάσεις".

Μπορεί να σας εξωθούν σε παραίτηση με αυτή την απόφαση; 
"Έχουν πάρει πολλές αποφάσεις, ας πάρουν άλλη μια" 

Πώς θα γίνει αυτή η μείωση;  
"Δεν ενδιαφέρει την ομάδα ποιος θα είναι. Μπορεί να φύγει το τιμ. Μιλάμε ψυχρά για αριθμούς. Όπως είπα και την άλλη φορά τα λάθη που έχουν γίνει να προσπαθήσουμε να τα καλύψουμε. Ο Παναθηναϊκός είναι ένα τεράστιο κλαμπ για να παίζουμε μαζί του".  

- Με τους Μολέντο και Βιγιαφάνιες τι θα γίνει;

"Ο Λούκας είναι ένας παίκτης που έχει παρουσιάσει βελτίωση. Από τη στιγμή που του ήρθε μια πολύ καλή πρόταση, επιλέγει να φύγει. Αν θυμάστε και αυτός είπε σε κάποιες δηλώσεις "πείτε μου ένα λόγο για να μπορέσω να μείνω". Ο Λούκας, ο Μολέντο, ο Λουντ ήταν παιδιά που δεν είχαν συμβόλαια ανάλογα με την αξία τους και στόχος μου ήταν μετά τις αποχωρήσεις να κάνουμε συζητήσεις για ανανέωση, αλλά πως να γίνουν αυτά;".

- Θα υπάρξει ενίσχυση;

"Μας είπαν ότι μπορείτε να πάρετε παίκτες που να δώσουμε τώρα 30.000, 40.000 και του χρόνου να φτάνει στις 100.000, 150.000 ευρώ"

- Τι θα γίνει με τον Κουρμπέλη;

"Είναι ένας παίκτης που η αξία του στο χρηματιστήριο είναι υψηλή. Σε άλλη περίπτωση θα μπορούσε να φέρει πολλά χρήματα στον Παναθηναϊκό. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει μπορεί ο ποδοσφαιριστής να μην θέλει να φύγει. Και σε αυτά εγώ λέω αν συμφωνώ ή όχι".

- Σε ένα υποθετικό σενάριο ότι εφαρμόζεται το πλάνο. Τι ομάδα θα υπάρχει;

"Πλέον το αγωνιστικό έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα. Όλα είναι σε σχέση με νούμερα. Η δική μου δουλειά είναι με αυτούς που έχω με αυτούς δουλεύω".

- Για το ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης, υπάρχει ομάδα να κατέβει;

"Ναι, υπάρχει. Έχουμε φτάσει σε σημείο να λέμε σε έναν παίκτη την Πέμπτη πρέπει να βρεις ομάδα να φύγεις και το Σάββατο να του λέμε πρέπει να μπεις τα δώσεις όλα. Εγώ θα μιλήσω και στα παιδιά για το πλάνο που μου έχει ζητηθεί και θα δούμε".

- Για τους παίκτες που ήταν να έρθουν από τον ΠΑΟΚ;

"Δεν ξέρω κάτι. Δεν ασχολούμαι με όλα όπως βγαίνει προς τα έξω. Στο τέλος της ημέρας τις αποφάσεις δεν θα τις πάρω εγώ".

- Πώς θα σχολιάζατε την εικόνα στο ματς με την Κέρκυρα;

"Και στα άλλα παιχνίδια τα τελευταία δεν ήταν κακή η ομάδα. Στον πρώτο γύρο είχαμε βάλει 11 γκολ και στα τρία πρώτα του δεύτερου έχουμε πετύχει οκτώ γκολ. Αξίζαμε καλύτερα αποτελέσματα. Πληρώναμε κάποιες επιπολαιότητες. Στο τελευταίο ματς βγάλαμε πράγματα που έχουμε τις δυνατότητες.

Για μένα βέβαια τη μια είναι έτσι, την άλλη άσχημα. Δεν είναι εύκολο όλο αυτό να το χειριστείς. Άνθρωποι είναι δεν είναι απλά ποδοσφαιριστές. Δεν είναι εύκολο να βλέπουν κάποιον καλό συμπαίκτη τους να αποχωρεί. Είναι και ψυχολογικό".

- Εμφανίζεστε προβληματισμένος στους παίκτες;

"Στους παίκτες μου, τους λέω την αλήθεια και όπως είναι η κατάσταση. Δεν μπορώ να τους κοροϊδεύω. Δεν είναι εύκολο για μια ομάδα με το μέγεθος του Παναθηναϊκού να αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα. Αυτό που γίνεται είναι πρωτόγνωρο". 

- Ποιους παίκτες θα έχετε σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα;

"Ο Όσκαρ θα φύγει, αλλά πιθανόν θα παίξει. Για τους άλλους δεν μπορώ να ξέρω. Μπορεί μέχρι το βράδυ να παρουσιαστεί κάτι άλλο".

- Υπάρχει περίπτωση να είναι κάτι προσωπικό εναντίον σας;

"Δεν ξέρω, ρωτήστε τους ίδιους. Εμείς είμαστε εργαζόμενοι, άλλοι είναι τα αφεντικα, έχουν πάρεις τόσες αποφάσεις".

- Υπάρχει ομόνοια και συνεργασία στο κλαμπ;

"Από τη μια υπάρχει ένα χαρτί με κάτι νούμερα κι από την άλλη το αγωνιστικό κομμάτι. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα με τεράστια ιστορία, πολύ πιο πάνω από οποιοδήποτε πρόσωπο. Θεωρώ ότι κάποια στιγμή θα εμφανιστεί ξανά και θα πάει εκεί που πρέπει".

- Πώς γίνεται ο Αλαφούζος να έχει ανακοινώσει αποχώρηση και να παίρνει αποφάσεις;

"Μα, είναι ο μεγαλομέτοχος. Πιστεύει κανείς ότι όποια απόφαση έχει παρθεί μέχρι τώρα ήταν εν αγνοία του Γιάννη Αλαφούζου; Καμία... Είτε ποιοι παίκτες πρέπει να έρθουν. Ο Παναθηναϊκός έχει μεγαλομέτοχο, έχει διοίκηση. Έχετε δει εσείς καμία επιχείρηση που αποφασίζει ο εργαζόμενος".

- Με την αποχώρηση σας θα μπορούσε να διαλυθεί το αγωνιστικό τμήμα;

Παναθηναϊκός είναι τεράστιος σύλλογος για να διαλυθεί. Για μένα αυτό είναι πλάνο διάλυσης, δεν σημαίνει ότι θα διαλυθεί. Πρέπει και αγωνιστικά, ξέραμε ότι θα έρθουν δύσκολες στιγμές.

Είχαμε συμφωνήσει για ένα πλάνο ώστε το καλοκαίρι να ξεκινήσει κάτι άλλο. Πάει να γίνει αυτή τη στιγμή. Αν βρείτε άλλη ομάδα που έχει ρίξει τόσο πολύ το μπάτζετ. Φτάσαμε σε σημείο να μας ζητηθεί και να αποχωρήσει τραυματίας ποδοσφαιριστής". 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags