Facebook Pixel Το παρασκήνιο με Κουρμπέλη και γιατί βράζουν Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ - Sportdog.gr
| 2018-02-01 10:20:00

Τρελά πράγματα με Κουρμπέλη - Γιατί βράζουν ΠΑΟΚ-ΠΑΟ, ποιον κατηγορούν - Έρχονται 2 εκατ. ευρώ;

Sportdog Team
Τρελά πράγματα με Κουρμπέλη - Γιατί βράζουν ΠΑΟΚ-ΠΑΟ, ποιον κατηγορούν - Έρχονται 2 εκατ. ευρώ;

Όλο το παρασκήνιο και τι μπορεί να συμβεί από εδώ και πέρα.

Το σήριαλ της μεταγραφής του Δημήτρη Κουρμπέλη έλαβε τέλος οριστικά χθες, καθώς ο παίκτης, μετά από δική του επιθυμία, παρέμεινε τελικά στον Παναθηναϊκό μέχρι το τέλος της σεζόν και, πλέον, το κεφάλαιο της μεταγραφής του θα ανοίξει ξανά το καλοκαίρι.

Πάντως, τόσο στον ΠΑΟΚ, όσο και στο Τριφύλλι, δε θα τα έχουν με τον παίκτη, ο οποίος προτιμούσε, αν έφευγε από τους «πράσινους» να συνέχιζε την καριέρα του στο εξωτερικό, αλλά με τον Έλληνα εκπρόσωπό του, Αντώνη Αποστολόπουλο, ο οποίος θεωρείται από τις δύο ομάδες ο βασικός «υπεύθυνος» για το γεγονός ότι ο Έλληνας άσος δεν πήρε μεταγραφή είτε στον Δικεφάλο, είτε στη Σαμπντόρια.

Στην Τούμπα, άλλωστε, η «κόντρα» με τον γνωστό ατζέντη ξεκινάει από την εποχή που είχε στείλει, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του ΠΑΟΚ, τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο στη Λίβερπουλ. Συνεχίστηκε χρόνια αργότερα με το σήριαλ της υπόθεσης της ανανέωσης του Στέφανου Αθανασιάδη, όπου ανάγκασε τον παίκτη να σταματήσει τη συνεργασία του με τον Αντώνη Αποστολόπουλο, προκειμένου να υπογράψει νέο συμβόλαιο στον Δικεφάλο, με προσωπική παρέμβαση του Ζήση Βρύζα, ενώ ένα από τα τελευταία «επεισόδια» γράφτηκε στην υπόθεση της μεταγραφής του Δημήτρη Λημνιού, όπου ξανά ο Έλληνας ατζέντη παρουσιάζεται, σύμφωνα με τους «ασπρόμαυρους», να εμπόδισε τη συγκεκριμένη μετακίνηση. Μία μεταγραφή που εντέλει έγινε μέσω του συνεργάτη του Αντώνη Αποστολόπουλου, Χρήστου Αποστόλου, κάτι που οδήγησε στη διάλυση του γραφείου του, αφού αποχώρησε ο δεύτερος μαζί με τους παίκτες που είχε υπό τον έλεγχό του.  

Όμως, με τον Έλληνα μάνατζερ «βράζουν» και στον Παναθηναϊκό, καθώς θεωρούν ότι οι δικές του κινήσεις δε βοήθησαν για να ολοκληρωθεί επιτυχώς η μεταγραφή του Δημήτρη Κουρμπέλη στη Σαμπντόρια, παρόλο που ο παίκτης ήταν σύμφωνος με αυτή την προοπτική. Mάλιστα, ποτέ κανένας εκπρόσωπος της ιταλικής ομάδας δε μίλησε επίσημα με τους «πράσινους», με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τις πραγματικές προθέσεις του συλλόγου για τον Έλληνα άσο.

Την ίδια άποψη, πάντως, έχουν στον Παναθηναϊκό και για τους χειρισμούς όσον αφορά τη μεταγραφή του παίκτη στον ΠΑΟΚ, καθώς την Τετάρτη το βράδυ υπήρχε η ενημέρωση από τον μάνατζερ ότι είναι όλα έτοιμα για να υπογράψει ο παίκτης στον Δικέφαλο, ωστόσο το πρωί της Πέμπτης άπαντες στο Τριφύλλι έμειναν έκπληκτοι όταν άκουσαν από τα χείλη του ποδοσφαιριστή ότι ποτέ δεν έδωσε την έγκρισή του για να πάει στην Τούμπα και πως από την πρώτη στιγμή είχε ξεκαθαρίσει ότι θα έφευγε μόνο για ομάδα του εξωτερικού.

Βεβαίως, κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τον εκπρόσωπο του παίκτη για τις κινήσεις του από την επαγγελματική άποψη, καθώς έπραξε προφανώς με βάση ό,τι πίστευε για το καλό του πελάτη του και σύμφωνα με τα «θέλω» του ποδοσφαιριστή, κάτι που είναι απολύτως λογικό.

Ωστόσο, στο Τριφύλλι θεωρούν ότι κάποιο τρόπο «εκμεταλλεύτηκε» τους «πράσινους» όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι, μιας και στον Παναθηναϊκό ανέμεναν διακαώς τα λεφτά από την πώληση του Δημήτρη Κουρμπέλη, προκειμένου να βγάλουν τη σεζόν χωρίς προβλήματα.

Εξάλλου, αποδείχθηκε ότι η Σαμπντόρια, που μέχρι την τελευταία στιγμή παρουσιαζόταν πως ήταν στο παιχνίδι, δεν είχε πρόθεση να κάνει ποτέ επίσημη κρούση, κάτι που ξεκαθάριζαν χθες από το πρωί Ιταλοί δημοσιογράφοι, αναφέροντας ότι οι μεταγραφές της ομάδας έχουν κλείσει.

Πάντως, ο εκπρόσωπος του παίκτη ισχυρίζεται πως τη μέχρι την άλλη εβδομάδα θα έχει φέρει την πρόταση των 2 εκατ. ευρώ και σε αυτό το ενδεχόμενο θα αποδειχθεί ότι ήξερε τι έκανε και κατάφερε με τις ενέργειές του να πετύχει τελικά το μεγάλο deal. 

Όπως και να έχει, πλέον, στον Παναθηναϊκό στηρίζουν ξεκάθαρα τον ποδοσφαιριστή για την επιλογή του, από τη στιγμή που ειδικά είναι από τους λίγους ποιοτικούς παίκτες που έχουν απομείνει στο ρόστερ. Η ατάκα, άλλωστε, που φέρεται να είπε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στον παίκτη («μη νιώθεις πίεση, αν δε θες να πας, δεν πας, μένεις εδώ») είναι πέρα για πέρα ενδεικτική, ενώ το ίδιο είχε πει ο Έλληνας τεχνικός και στην παρόμοια περίπτωση του Οδυσσέα Βλαχοδήμου.

Από την άλλη, πάντως, η μη πώληση του Δημήτρη Κουρμπέλη αναμένεται να «στριμώξει» τον σύλλογο και, μάλιστα, άμεσα, καθώς την ερχόμενη εβδομάδα είναι εκδίκαση των προσφυγών και στον Παναθηναϊκό καλούνται να βρουν τα χρήματα που απαιτούνται για να καλύψουν τις οφειλές και να αποφύγουν ενδεχόμενες τιμωρίες.

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags