Facebook Pixel Sportdog.gr | Πώς έπαιξαν Κάτσε-Μυστακίδης και πώς τους υποδέχθηκαν - Ο «εκτελεστής» και το... γκολ της χρονιάς!
| 2018-02-03 21:55:00

Πώς έπαιξαν Κάτσε-Μυστακίδης και πώς τους υποδέχθηκαν - Ο «εκτελεστής» και το... γκολ της χρονιάς!

Sportdog Team
Πώς έπαιξαν Κάτσε-Μυστακίδης και πώς τους υποδέχθηκαν - Ο «εκτελεστής» και το... γκολ της χρονιάς!

Το ντεμπούτο των δύο «ΠΑΟΚτσήδων» στη Λεωφόρο.

Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε μετριότατη εικόνα, ιδιαίτερα στον επιθετικό τομέα, και έμεινε στο 0-0 με τον Παναιτωλικό. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που μάλλον θα ξεχαστεί γρήγορα με μοναδικά αξιοσημείωτα γεγονότα ορισμένες φοβερές αποκρούσεις του Βλαχοδήμου, αλλά κυρίως τα ντεμπούτα του Έργκους Κάτσε και του Γιάννη Μυστακίδη με την πράσινη φανέλα.

O πρώτος ξεκίνησε βασικός και αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο. Ο Κάτσε πήρε πρωτοβουλίες και ζήτησε πολλές φορές την μπάλα στον χώρο του κέντρου για να οργανώσει το παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Ήταν ξεκάθαρη, πάντως, η έλλειψη ρυθμού του Αλβανού χαφ, ο οποίος είχε καταγράψει ελάχιστες συμμετοχές με την φανέλα του ΠΑΟΚ στο προηγούμενο κομμάτι της σεζόν.

Ο Κάτσε έκανε ορισμένα λάθη ακόμα και σε εύκολες μεταβιβάσεις, δείγμα του ότι χρειάζεται να πάρει παιχνίδια στα πόδια του για να βρει τον καλό του εαυτό. Στα θετικά συμπεριλαμβάνεται το γεγονός ότι συμμετείχε ενεργά στο πρέσινγκ του Παναθηναϊκού, παίρνοντας πολύ καλό βαθμό στο συγκεκριμένο κομμάτι, καθώς και το ότι δεν δίστασε να αναλάβει τις εκτελέσεις των περισσότερων στημένων φάσεων από την πρώτη του κιόλας εμφάνιση με την ομάδα.

Όσο για τον Μυστακίδη, η είσοδός του με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου αποτέλεσε έκπληξη και πιθανότατα θα έπαιζε λιγότερο εάν ο Ουζουνίδης δεν τον έριχνε στο ματς αντί του τραυματία Κουρμπέλη. Άλλωστε, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού δήλωσε μετά το ματς ότι ο Έλληνας μεσοεπιθετικός δεν ήταν έτοιμος να παίξει 45 λεπτά.

Πάντως, ο Μυστακίδης έδειξε πολύ ενθαρρυντικά σημάδια εν όψει της συνέχειας. Ανέλαβε εξ’ αρχής πολλές πρωτοβουλίες, με κάποιες ενέργειες να του βγαίνουν και άλλες όχι, κάτι απόλυτα λογικό από τη στιγμή που του λείπει ο αγωνιστικός ρυθμός. Δοκιμάστηκε σε τρεις διαφορετικές θέσεις, καθώς έπαιξε κατά διαστήματα δεξιά, αριστερά, αλλά και πίσω από τον σέντερ φορ.

Λίγο έλειψε να σκοράρει ένα από τα γκολ της χρονιάς με καταπληκτικό γυριστό στο 89’, ενώ είχε ακόμα μια πολύ θετική ενέργεια στο 73’, όταν έκλεψε την μπάλα, μπήκε στη μεγάλη περιοχή και γύρισε παράλληλα, κερδίζοντας κόρνερ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κόσμος στη Λεωφόρο αντιμετώπισε αρκετά ζεστά τους δύο παίκτες, χωρίς αποδοκιμασίες, παρ' όλο που ανήκουν σε άλλη μεγάλη ελληνική ομάδα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags