Facebook Pixel Sportdog.gr | Δήλωση-φωτιά από Κόντη - Πού να επιστρέψει και ο Γκαρσία! Την έμαθαν σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ;
| 2018-02-09 13:52:00

Δήλωση-φωτιά από Κόντη - Πού να επιστρέψει και ο Γκαρσία! Την έμαθαν σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ;

Sportdog Team
Δήλωση-φωτιά από Κόντη - Πού να επιστρέψει και ο Γκαρσία! Την έμαθαν σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ;

Ξέρετε τι είπε ο βοηθός του Ισπανού προπονητή;

Στην άποψη που κυριαρχεί στον Ολυμπιακό, ότι δηλαδή η κατάσταση μπορεί να γυρίσει και να πάρουν το πρωτάθλημα οι Πειραιώτες, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο παλαίμαχος άσος!

Αναλυτικά ο Χρήστος Κόντης μίλησε στη Nova για:

-την κατάσταση υγείας του Όσκαρ Γκαρθία: «Δεν θα είναι μαζί μας στο Περιστέρι. Σήμερα το απόγευμα θα πάρει εξιτήριο, ίσως αύριο έρθει στο γήπεδο. Είναι καλά, ευδιάθετος, πήγε καλά η επέμβαση και του ευχόμαστε καλή ανάρρωση. Όποιος έχει περάσει ανάλογο πρόβλημα καταλαβαίνει ότι οι πόνοι είναι αφόρητοι. Τέλος καλό, όλα καλά».

-την αλλαγή πλάνων πριν τον αγώνα Κυπέλλου: «Ήταν ένα σοκ για όλους στην ομάδα, όταν χάνεις τον προπονητή σου λίγο πριν από ένα ντέρμπι. Είναι ο άνθρωπος που έχει το πλάνο. Στο ζέσταμα ο Σισέ ένιωσε μια ενόχληση στο στήθος από ένα χτύπημα που είχε δεχτεί στο παρελθόν. Άλλαξε το πλάνο, ο Ρομαό ήρθε πίσω, ο Ζιλέ πήγε στο κέντρο και δεν είναι το καλύτερο να αλλάζουν τα πλάνα».

-τις δύο ήττες από την ΑΕΚ: «Σίγουρα δεν αξίζαμε να χάσουμε και τα δύο παιχνίδια. Στο πρώτο το πιο δίκαιο αποτέλεσμα ήταν η ισοπαλία. Από τη στιγμή που βάλαμε το γκολ έπρεπε να είχαμε διαχειριστεί καλύτερα το παιχνίδι και να κάναμε κάποια πράγματα λίγο διαφορετικά. Στο δεύτερο ματς, στο πρώτο μέρος έγερνε το παιχνίδι στη δική μας πλευρά, μετά η ΑΕΚ είχε μεγαλύτερη φρεσκάδα και από ένα γκολ που κανείς δεν περίμενε άλλαξε πολύ η ψυχολογία υπέρ της. Το να κάνουμε δύο ήττες από την ΑΕΚ δεν ήταν αυτό που θα περίμενε κανείς και δεν το περιμέναμε κι εμείς».

-το αν υπήρχε κόπωση: «Στο ματς πρωταθλήματος δεν ήταν θέμα κούρασης, αλλά καθαρά μυαλού. Στο ματς Κυπέλλου, η ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος έβγαλε πιο πολλή ενέργεια, κράτησε την μπάλα, δημιούργησε κάποιες προϋποθέσεις για γκολ και έγειρε η πλάστιγγα υπέρ της».

-τα αμυντικά λάθη: «Στο ποδόσφαιρο τα πρωταθλήματα τα παίρνουν οι άμυνες. Θεωρώ πως έχουμε πολύ καλή άμυνα, αλλά μέσα στη χρονιά είχαμε πολλά προβλήματα κι έπρεπε να αλλάξουμε πολλά. Αυτό δεν δείχνει σταθερότητα και είναι πρόβλημα. Στο δεύτερο γκολ που δεχτήκαμε χθες, ο Αραούχο βάζει κατά λάθος τρικλοποδιά στον Ρομαό και πέφτει κάτω. Είναι αδράνεια, είναι κακή στιγμή.. Θες και λίγη τύχη, καθαρό μυαλό, ενέργεια».

-την ψυχολογία στις τάξεις της ομάδας: «Υπάρχει προβληματισμός. Και οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν είναι συνηθισμένοι να χάνουν τρία ματς από έναν διεκδικητή. Αυτό που βλέπω στα μάτια των παικτών είναι μεγάλη προσπάθεια. Υπάρχει συσπείρωση. Ξέρουμε όλοι πως έχουμε πλέον μόνο τελικούς και μόνο έτσι μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι. Οι παίκτες είναι συνειδητοποιημένοι, δεν υπάρχει άλλος δρόμος».

-τα προβλήματα εν όψει Ατρομήτου: «Ο Ρομαό είναι τιμωρημένος. Το σημαντικό είναι πως ο Ένχελς προπονήθηκε, αισθάνεται καλύτερα και λογικά θα έχουμε μια έξτρα επιλογή. Περιμένουμε τον Σισέ, δεν είναι σίγουρο. Δεν είναι υπέρ του οι πιθανότητες».

-τα μπακ: «Ο Ομάρ αντιμετώπισε ένα πρόβλημα, έπαιξε στο τελευταίο ματς. Έχει κάποιους πόνους, αλλά είναι πολύ θετικός. Όλα τα παιδιά βάζουν σε δεύτερη μοίρα το πρόβλημα υγείας που έχουν για να είναι έτοιμοι. Ο Κούτρης δεν έχει πρόβλημα, αλλά έχει μια κούραση που είναι φυσιολογική σε αυτό το σημείο του πρωταθλήματος. Γίνονται κάποιες σκέψεις, ο προπονητής θα αποφασίσει».

-τον πληγωμένο εγωισμό της ομάδας: «Έχουμε παίκτες που είναι χρόνια στην ομάδα και ο ένας μεταφέρει κλίμα και μηνύματα στον άλλο. Όλοι ξέρουν σε ποια ομάδα βρίσκονται. Ο σύλλογος είναι πολύ μεγάλος και υπεράνω όλων. Οι παίκτες σε τέτοιες στιγμές βγάζουν εγωισμό, βγάζουν πράγματα που μπορεί να μην τα περιμένεις και είναι κάτι που θέλουμε κι εμείς. Όλοι θέλουμε να κερδίσουμε το επόμενο ματς».

-το αν πιστεύουν για την ανατροπή: «100%! Αν όχι, δεν θα έπρεπε να κάνουμε αυτή τη δουλειά. Έχουμε ένα ρόστερ με ποιότητα και μεγάλες δυνατότητες. Απλά θα πρέπει να δίνουμε το 100%. Το ρόστερ έχει την ικανότητα και πρέπει να το αποδείξει».

-τον Ατρόμητο: «Είναι πολύ καλή ομάδα. Όλοι είδαμε την πορεία του φέτος. Έχει ποιότητα, τρέχει πολύ, είναι καλή στις αντεπιθέσεις, έχει πλάνο, παίζει οργανωμένα και αν δεν προσέξεις θα έχει πολλά προβλήματα. Μέσα στην έδρα τους είναι πολύ δυνατοί. Θα διαβάσουμε τον αντίπαλο σε όλες τις πτυχές του αγώνα. Θα πρέπει να παίξουμε σαν Ολυμπιακός και αν το κάνουμε δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν».

-την ήττα στο Φάληρο: «Ο Ατρόμητος έχει βελτιωθεί από τότε. Αν θυμάστε όμως τότε, ο Ολυμπιακός είχε 70-75% κατοχή. Είχε πολλές ευκαιρίες και ουσιαστικά δεχτήκαμε δύο φάσεις. Όταν είσαι μεγάλη ομάδα, πρέπει να προσέχεις αυτές τις λεπτομέρειες. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος 90 λεπτά».

-τις ευκαιρίες στο φινάλε του αγώνα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ: «Θεωρώ πως και η ευκαιρία του Ούρος και η κεφαλιά του Παναγιώτη ήταν καλές στιγμές. Εκεί θες και λίγη τύχη».

-τους Χατζισαφί και Ίγκορ: «Είναι δύο νέα παιδιά στην ομάδα, θέλουν λίγο χρόνο. Ο Χατζισαφί είναι πιο έμπειρος και σιγά-σιγά μπορεί να πάρει παιχνίδια. Ο Ίγκορ είναι ένα νέο παιδί, που προσπαθεί πολύ. Θα πρέπει να είναι έτοιμοι για να πάρουν φανέλα βασικού».

-το μήνυμά του στον κόσμο: «Σαν Ολυμπιακός έχουμε να παίξουμε δέκα τελικούς ξεκινώντας από τον Ατρόμητο. Θα τα δώσουμε όλα για να κερδίσουμε αυτά τα παιχνίδια και θα δούμε στο τέλος τι θα γίνει».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags