Facebook Pixel Sportdog.gr | Βόμβα Κούγια: «Αυτός θα πάρει τον τίτλο» - Τι είπε για ΑΕΚ, διαιτησία - «Άκυρο» σε Ολυμπιακό για...
| 2018-02-09 14:15:00

Βόμβα Κούγια: «Αυτός θα πάρει τον τίτλο» - Τι είπε για ΑΕΚ, διαιτησία - «Άκυρο» σε Ολυμπιακό για...

Sportdog Team
Βόμβα Κούγια: «Αυτός θα πάρει τον τίτλο» - Τι είπε για ΑΕΚ, διαιτησία - «Άκυρο» σε Ολυμπιακό για...

Δηλώσεις-φωτιά από τον πρόεδρο της ΑΕΛ. 

Η Λάρισα πηγαίνει στην Τούμπα για να παίξει με τον ΠΑΟΚ και με αφορμή αυτό το παιχνίδι ο Αλέξης Κούγιας είπε κάποια πράγματα που θα συζητηθούν. 

Αρχικά, ξεκαθάρισε ότι ο Δικεφάλος δεν μπορεί να χάσει αυτό το πρωτάθλημα («μόνο με αυτοκτονία»), εξήγησε το μυστικό επιτυχίας της ΑΕΚ, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη φετινή διαιτησία, ενώ ξεκαθάρισε πως ο Γιάννης Μασούρας, που ακούστηκε για τον Ολυμπιακό, θα συνεχίσει στην καριέρα του στο εξωτερικό. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον Arena FM 89.4:

Για την πορεία της Λάρισας στο πρωτάθλημα: «Παίκτης είχαμε καλούς από το καλοκαίρι. Έγιναν ελάχιστες αλλαγές τον Γενάρη. Δεν είχαμε καλή ομάδα. Αυτό οφειλόταν στους προπονητές. Με δική μου πρωτοβουλία έγινε προπονητής ο Ηλίας Φυντάνης, που αποστρατεύτηκε από την Ελληνική Αστυνομία, κι έφερε μαζί του τους δικούς του ανθρώπους. Κάναμε ένα καλό τιμ, παίζουμε καλό ποδόσφαιρο κι αυτό είναι κάτι που έχει που έχει ανάγκη όλη η Ελλάδα. Είναι προτιμότερο να έχεις ομάδες στην περιφέρεια που οι «μεγάλοι» θα νιώθουν ότι παίζουν εκτός έδρας. Δεν πρέπει να υπάρχουν ομάδες-δορυφόροι. Πρέπει να υπάρχουν ομάδες με πραγματικούς ιδιοκτήτες, ώστε να υπάρχει ανταγωνιστικότητα στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Έχει διάρκεια και φαίνεται να τα πηγαίνει καλά, όπως και με τον Ίβιτς. Είναι το πρώτο φαβορί για το πρωτάθλημα. Δεν μπορεί να του το πάρει κάνεις».

Για το αν θα δώσει το παρών στην Τούμπα: «Έγινε ένα επεισόδιο με τον Καντουρί. Θα έρθω στην Τούμπα και θα είμαι όπως πάντα στον πάγκο. Δεν έλειψα ποτέ, παρά μόνο για έναν μήνα λόγω της τιμωρίας μου. Δηλώνομαι ως μεταφραστής, επειδή γνωρίζω πολλές γλώσσες και βοηθάω τους παίκτες που δεν ξέρουν ελληνικά. Στην Λάρισα είμαι τα πάντα. Είμαι η ασπίδα της ομάδας. Από τότε που έκατσα πρώτη φορά στον πάγκο, όλα άλλαξαν. Από το παιχνίδι του πρώτου γύρου με τον ΠΑΟΚ, δηλαδή».

Για την απόφασή του να κάθεται στον πάγκο της ομάδας: «Πριν από εμένα πολλοί ιδιοκτήτες κάθονταν στον πάγκο. Ο αείμνηστος Παντελάκης δεν έλειψε ποτέ. Ο Πανιώνιος έχει στον πάγκο τους δύο συνιδιοκτήτες της ομάδας. Από παλιά καθόμουν στους πάγκους των ομάδων που βρισκόμουν. Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς αυτό. Θέλω να ξέρω τι γίνεται στην ομάδα, στα αποδυτήρια. Να αξιολογώ τους πάντες. Τους προπονητές στον πάγκο, τους παίκτες στον πάγκο, παρακολουθώ ακόμη και τις γκριμάτσες του. Εγώ δεν είχα ποτέ ομάδα που υποβιβάστηκε ή καταστράφηκε οικονομικά. Ηρακλής, ΠΑΣ Γιάννινα, Λάρισα και Παναχαϊκή, είναι ομάδες μου που είχαν κατακτήσεις ανόδων, καλές θέσεις στην πρώτη Εθνική και νοικοκυρεμένα οικονομικά. Γι’ αυτό δεν είχαμε ποτέ προβλήματα»

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: «Τα δύο τελευταία χρόνια έχουμε σταματήσει να βλέπουμε τα τεράστια διαιτητικά λάθη. Και τώρα βλέπουμε λάθη. Οφ-σάιντ σε ματς του ΠΑΟΚ, πέναλτι στο Λαμία ΑΕΚ αλά Παπουτσέλης. Ωστόσο, άλλαξε η λειτουργία του ποδοσφαίρου. Αυτό οφείλεται στην Κυβέρνηση και στον τρόπο λειτουργίας της ΕΠΟ. Πλέον έχουμε τρεις ξένους στον ορισμό των διαιτητών. Αυτό, βέβαια, είναι παρέμβαση της UEFA στους διαιτητές, αλλά είναι αποτέλεσμα όσων έγιναν στο ελληνικό ποδόσφαιρο από το 1996. Ό,τι έγινε επί Κόκκαλη, επί Πατέρα και Μαρινάκη. Και τώρα γίνονται λάθη, αλλά θεωρείς ότι είναι ανθρώπινα λάθη. Είναι μία επάνοδος της αξιοπιστίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για το ποιος θα κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα: «Πρέπει να αυτοκτονήσει ο ΠΑΟΚ. Να χάσει βαθμούς που δεν υπολογίζεις ότι μπορεί να χάσει. Αν λειτουργήσουν όλοι με ποδοσφαιρική λογική, δεν μπορείς να υπολογίζεις ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα χάσει βαθμούς με ΑΕΚ, Ατρόμητο, ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Μην ξεχνάτε ότι ο ΠΑΟΚ έχασε πρωτάθλημα από την Παναχαϊκή μέσα στην Τούμπα. Το ποδόσφαιρο δεν έχει λογική. Αν ο ΠΑΟΚ λειτουργήσει με λογική και σύνεση που έχει το τελευταίο διάστημα, δεν βρίσκω τρόπο να χάσει το πρωτάθλημα. Αν κερδίσει το ντέρμπι με την ΑΕΚ πάει στο +5. Αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει τα εκτός έδρας παιχνίδια του, τελείωσε. Και τα ντέρμπι θα κρίνουν πολλά, αλλά με την εικόνα που έχει ο ΠΑΟΚ, η μόνη που μπορεί να τον ξεπεράσει είναι η ΑΕΚ».

Για την ΑΕΚ: «Είναι πλήρης ομάδα η ΑΕΚ, με αρχή και τέλος. Έχει πολύ καλό ποδοσφαιρικό επιτελείο. Λυμπερόπουλος, Μπάγεβιτς και φυσικά ο Χιμένεθ που έχει τον τελευταίο λόγο. Μπορεί να μην έδωσε πολλά λεφτά. Σκεφτείτε ότι ο Βράνιες κοστίζει 200.000 ευρώ και σκεφτείτε ότι πόσο κοστίζουν ορισμένοι παίκτες του ΠΑΟΚ στις ίδιες θέσεις».

Για το φημολογούμενο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Γιάννη Μασούρα: «Δεν έχει γίνει πρόταση. Ο Μασούρας θα πάει στο εξωτερικό, έχουμε ήδη προτάσεις. Τσιώλης και Αναστασιάδης ήθελαν να τον δώσουν δανεικό. Εγώ δεν τον άφησα. Μασούρας, Φατιόν και Γκόλιας, μπορούν να παίξουν σε όλες τις ομάδες της Superleague».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags