Facebook Pixel Sportdog.gr | Έπεσε από το… Περιστέρι και βρήκε βαθμό! Γλίτωσε από τον Ατρόμητο ο Ολυμπιακός και ελπίζει ακόμα
| 2018-02-11 21:24:00

Έπεσε από το… Περιστέρι και βρήκε βαθμό! Γλίτωσε από τον Ατρόμητο ο Ολυμπιακός και ελπίζει ακόμα

του Δημήτρη Σκούφου
Έπεσε από το… Περιστέρι και βρήκε βαθμό! Γλίτωσε από τον Ατρόμητο ο Ολυμπιακός και ελπίζει ακόμα

2-2 με γκολ στο 90' από τους Ερυθρόλευκους.

Μπροστά στο φάσμα μιας νέας ήττας βρέθηκε ο Ολυμπιακός, όμως κατάφερε τελικά να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας από το Περιστέρι. Στο 19' ο Βασιλακάκης άνοιξε το σκορ για τον Ατρόμητο και στο 28' ο Μάριν έφερε το ματς στα ίσα.

Στο 66' ο Ντιγκινί έβαλε ξανά μπροστά τους Περιστεριώτες, όμως στο 90' ο Χατζισαφί πήρε το "ριμπάουντ" από την άστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τζούρτζεβιτς (απέκρουσε ο Γιαννιώτης) και έδωσε τον βαθμό στους Πειραιώτες. Τρεις αναγκαστικές αλλαγές για τον Ολυμπιακό, λόγω προβλημάτων των Φορτούνη, Μιραλάς και Ταχτσίδη.

Ο Ατρόμητος ήταν πολύ ορεξάτος στο ξεκίνημα και μόλις στο 7' έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Γιαννούλη να εκτελεί απευθείας ένα φάουλ από δεξιά και την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι του Προτό, ο οποίος έχασε τη φάση. Στο 16' ο Ντάουντα προειδοποίησε για τον Ατρόμητο, που τρία λεπτά αργότερα άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Βασιλακάκη, που σηκώθηκε μόνος του στο κέντρο της ερυθρόλευκης άμυνας, ύστερα από σέντρα του Ουάρντα.

Ο Ολυμπιακός είδε τον Φορτούνη να αποχωρεί ως τραυματίας στο 24', όμως στο 28' ο Μάριν απάντησε στο γκολ των γηπεδούχων με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή ισοφαρίζοντας σε 1-1. Στο 30' ο Ανσαριφάρντ απώλεσε μεγάλη ευκαιρία για να δώσει προβάδισμα στους Ερυθρόλευκους, που στο 39' προχώρησαν σε μία ακόμα αναγκαστική αλλαγή, αφού ο Μιραλάς έφυγε από το ματς λόγω προβλήματος στον ώμο.

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να πιέζει, όμως δεν μπορούσε να μετουσιώσει αυτή την πίεση σε απειλή για την άμυνα του Ατρομήτου. Στο 62' βγήκε αναγκαστική αλλαγή και ο Ταχτσίδης, που χτύπησε στα πλευρά με τον Ντάουντα και στο ίδιο λεπτό ο Ανσαριφάρντ έχασε απίστευτη φάση από κοντά, στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Γιαννιώτη.

Στο 66' ο Ουάρντα έβγαλε την δεύτερη ασίστ του στο ματς στον Ντιγκινί, ο οποίος "χόρεψε" τον Μποτία και με όμορφο φαλτσαριστό σουτ νίκησε τον Προτό και έβαλε ξανά μπροστά τον Ατρόμητο, που στο 71' θα μπορούσε να "κλειδώσει" το τρίποντο αν ο Ντάουντα και ο Ντιγκινί δεν αστοχούσαν από θέση βολής. 

Ο Ολυμπιακός κατάφερε, τελικά να "σώσει" τον βαθμό στο 90' με ένα γκολ του Χατζισαφί. Ο Ζιλέ κέρδισε πέναλτι από τον Χατζηισαϊα και ο Τζούρτζεβιτς ανέλαβε να το εκτελέσει. Ο Γιαννιώτης απέκρουσε, όμως ο Χατζισαφί ήταν στην επαναφορά της μπάλας και από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Αμρ Ουάρντα ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου. Όλες οι φάσεις του Ατρομήτου περνούσαν από τα πόδια του και ο Αιγύπτιος χρεώνεται και τις δύο ασίστ στα δύο γκολ των Περιστεριωτών.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Για τον Ατρόμητο ο Νταμίρ Κάναντι ξεκίνησε με τον Γιαννιώτη στο τέρμα, τους Χατζηισαϊα - Καρασαλίδη στο κέντρο της άμυνας, τον Κιβρακίδη στο δεξί άκρο και τον Γιαννούλη στο αριστερό. Μάντσον και Σάκιτς ήταν στα χαφ και οι Ουάρντα, Βασιλακάκης και Ντιγκινί πήραν θέση πίσω από τον Ντάουντα.

Για τον Ολυμπιακό ο Χρήστος Κόντης παρέταξε τον Προτό κάτω από την εστία, τους Νικολάου και Μποτία στο κέντρο της άμυνας, τον Ομάρ δεξιά και τον Χατζισαφί αριστερά αντί του "σκασμένου" Κούτρη. Ταχτσίδης και Ζιλέ ξεκίνησαν στα χαφ, ενώ η τριάδα πίσω από τον Ανσαριφάρντ αποτελούνταν από τους Μάριν, Φορτούνη και Μιραλάς, με τους δύο τελευταίους να αποχωρούν με προβλήματα τραυματισμού στο πρώτο ημίχρονο (μπήκαν στις θέσεις τους οι Πάρντο και Οφόε).

Η ΦΑΣΗ: Αυτή του 90ου λεπτού. Ο Τζούρτζεβιτς αστόχησε στο πέναλτι και ο Χατζισαφί ήταν εκεί για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα και να γλιτώσει τον Ολυμπιακό από νέα ήττα.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Το ματς είχε πολλά σκληρά μαρκαρίσματα και ο διαιτητής Τζήλος προσπάθησε να το κρατήσει με αρκετές κάρτες, ειδικά στο δεύτερο μέρος. Ελέγχεται, πάντως, στην φάση του πέναλτι στον Ζιλέ στο 90', που μοιάζει αυστηρό.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Ολυμπιακός κατέβηκε με όλα τα μεγάλα όπλα του από την μέση και μπροστά (Ανσαριφάρντ, Μιραλάς, Μάριν, Φορτούνης), όμως οι αναγκαστικές αλλαγές των Μιραλάς και Φορτούνη, του έκοψαν τα "φτερά" και έδωσαν την ευκαιρία στον εξαιρετικό Ατρόμητο να αναλάβει τα ηνία του ματς στην μεγαλύτερη διάρκειά του.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ: Στην συνολική "σούμα" του αγώνα ο Ατρόμητος ήταν καλύτερος, όμως ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει τον βαθμό στο 90', ενώ είχε και κάποιες ακόμα φάσεις με τον Ανσαριφάρντ όταν ακόμα το σκορ ήταν στο 1-1 για να προηγηθεί και να αλλάξει τον ρου της αναμέτρησης. Παρόλα αυτά, μετά το 2-2 και τη νίκη της ΑΕΚ οι Ερυθρόλευκοι είδαν την κορυφή να απομακρύνεται, ειδικά αν αύριο (12/2) ο ΠΑΟΚ επικρατήσει της ΑΕΛ.

ΠΑΤΑ ΤΟ: Δείτε ΕΔΩ τα γκολ των Βασιλακάκη και Μάριν και ΕΔΩ αυτά των Ντιγκινί και Χατζισαφί

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Καρασαλίδης, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης, Μάντσον, Σάκιτς, Βασιλακάκης (88' Ούμπιδες), Ντιγκινί, Ουάρντα (94' Στρούγγης), Ντάουντα (86' Κωτσόπουλος)

Ολυμπιακός: Προτό, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Νικολάου, Χατζισαφί, Ζιλέ, Ταχτσίδης (62' Τζούρτζεβιτς), Μάριν, Φορτούνης (24' Πάρντο), Μιραλάς (39' Οφόε), Ανσαριφάρντ

Θυμηθείτε ΕΔΩ το live της αναμέτρησης

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags