Facebook Pixel Tα πάνω-κάτω στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλάζουν όλα στη Super League - Sportdog.gr
| 2018-02-13 10:35:00

Tα πάνω-κάτω στο ελληνικό ποδόσφαιρο - Αλλάζουν όλα στη Super League - Ποιοι «αφανίζονται»

Sportdog Team
Tα πάνω-κάτω στο ελληνικό ποδόσφαιρο - Αλλάζουν όλα στη Super League - Ποιοι «αφανίζονται»

Η απόφαση που προκαλεί «σεισμό» και ανατρέπει τα πάντα.

Τα πάνω-κάτω έρχονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο από τη νέα σεζόν, καθώς πλέον δε θα υπάρχει η κεντρική διαχείριση και συνεπώς η Σούπερ Λιγκ δε θα είναι αποκλειστικά στη Nova.

Όπως έγινε γνωστό από χθες, το συνδρομητικό κανάλι άσκησε το μονομερές δικαίωμά του για τον πρόωρο τερματισμό της Σύμβασης Κεντρικής Διαχείρισης (ΣΚΔ) Σούπερ Λιγκ μεταξύ της εταιρείας και των 15 ΠΑΕ για την αγωνιστική σεζόν 2018-19.

Η τρέχουσα αγωνιστική σεζόν 2017-2018 θα ολοκληρωθεί κανονικά χωρίς καμία αλλαγή, ωστόσο από το καλοκαίρι και μετά η Nova θα υπογράψει διμερείς συμβάσεις με τις ομάδες, όπως έχει κάνει με τον ΠΑΟΚ.

To ύψος των διμερών συμβάσεων που θα συνάψει η NOVA με τις ΠΑΕ θα είναι προσαρμοσμένο στα σημερινά οικονομικά δεδομένα της ελληνικής τηλεοπτικής αγοράς και σε καμία περίπτωση δε θα περιλαμβάνει και τις 16 ομάδες.

Αυτό σημαίνει ότι το συνδρομητικό κανάλι θα υπογράψει συμβόλαιο μόνο με τους συλλόγους που έχουν τη δυναμική να ανταπεξέλθουν. Κάτι το οποίο θα δημιουργήσει, σε βάθος χρόνου ενδεχομένως, ένα πολύ «σφιχτό» πρωτάθλημα 10-12 ομάδων.

Είναι προφανές, άλλωστε, ότι η συγκεκριμένη απόφαση της Nova «ευνοεί» τους κορυφαίους συλλόγους της Super League, οι οποίοι πλέον θα διαπραγματεύονται μόνοι τους τα συμβόλαιά τους και θεωρητικά τουλάχιστον θα μπορούν να αποκομίσουν μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη.

Απεναντίας, οι «μικρότερες» ομάδες θα χάσουν το κύριο διαπραγματευτικό τους ατού και, πλέον, θα πάρουν μικρότερο κομμάτι από την πίτα που τους αναλογούσε μέχρι σήμερα. Ένα γεγονός που σαφώς θα τις αποδυναμώσει οικονομικά και, φυσικά, κάποιες απ’ αυτές θα τις αναγκάσει, με μειωμένα έσοδα, να εγκαταλείψουν τη μεγάλη κατηγορία…  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags