Facebook Pixel Sportdog.gr | Γι’ αυτό «πανηγυρίζουν» στο Λιμάνι - Super deal και πολλά εκατομμύρια - Πού κολλάει ο... Κόκκαλης;
| 2018-02-15 17:01:00

Γι’ αυτό «πανηγυρίζουν» στο Λιμάνι - Super deal και πολλά εκατομμύρια - Πού κολλάει ο... Κόκκαλης;

Sportdog Team
Γι’ αυτό «πανηγυρίζουν» στο Λιμάνι - Super deal και πολλά εκατομμύρια - Πού κολλάει ο... Κόκκαλης;

Η δυναμική και ο κόσμος της ομάδας "κλείνουν" τη μεγάλη συμφωνία.

Το ποδοσφαιρικό τοπίο στην Ελλάδα αλλάζει καθημερινά το τελευταίο χρονικό διάστημα και το θέμα των τηλεοπτικών είναι το πιο πρόσφατο, αλλά και πιο κρίσιμο των εξελίξεων, που διαρκώς πραγματοποιούνται.

Στον Ολυμπιακό ασφαλώς και δεν πανηγυρίζουν από τη διάλυση της συμφωνίας για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Σούπερ Λίγκας, ωστόσο είναι σίγουροι στο Λιμάνι ότι οι ίδιοι μόνο χαμένοι οικονομικά δεν πρόκειται να βγουν. Αν και ασφαλώς ανησυχούν για τις ισορροπίες που θα διαμορφωθούν στο πρωτάθλημα, καθώς οι μικρομεσαίες ομάδες θα ψάξουν από αλλού χορηγίες, προκειμένου να καλύψουν την τρύπα που θα δημιουργηθεί στον προϋπολογισμό τους από τα χαμένα και έως σήμερα, εγγυημένα χρήματα της NOVA.   

Οσον αφορά, πάντως, τους Πειραιώτες, σχετικά με το τηλεοπτικό τους συμβόλαιο είναι σίγουροι ότι θα αποκομίσουν τα περισσότερα οφέλη από κάθε άλλη ομάδα στη Λίγκα! Ο Ολυμπιακός θα είναι το «μήλον της Έριδος» για όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς και έτσι οι Πειραιώτες πρόκειται να ζητήσουν μίνιμουμ 5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για να μπουν σε συζητήσεις και διαπραγματεύσεις! Τα χρήματα είναι σίγουρα πολλά, αλλά στο Λιμάνι ξέρουν ότι έχουν από πίσω τους το μεγαλύτερο κοινό της Ελλάδας και ότι όλος ο φίλαθλος κόσμος της χώρας θέλει να παρακολουθεί τους αγώνες των Ερυθρολεύκων.

Ετσι, ο Ολυμπιακός θα βγει στην αγορά για να κερδίσει ένα συμβόλαιο πολύ κοντά σε εκείνο που είχε εξασφαλίσει η διοίκηση Κόκκαλη από την ΕΡΤ και ήταν της τάξεως των 6 εκατ. ευρώ ετησίως! Βέβαια, τα χρόνια έχουν περάσει και τώρα τα οικονομικά δεδομένα των τηλεοπτικών σταθμών είναι αρκετά διαφορετικά, ωστόσο στο Λιμάνι πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν μια εξαιρετικά συμφέρουσα συμφωνία, καθώς θεωρούν σίγουρο πως θα κερδίσουν περισσότερα χρήματα αν βγουν μόνοι στους στην αγορά για ένα συμβόλαιο απ’ ό,τι συνέβαινε μέχρι τώρα με την κεντρική τηλεοπτική διαχείριση.

Ωστόσο, προτεραιότητα της ερυθρόλευκης διοίκησης ήταν και παραμένει το να μείνουν όλες οι ομάδες σε μια κοινή τηλεοπτική στέγη, προκειμένου να μην καταστραφούν οικονομικά ή να μην υποχρεωθούν να καταφύγουν σε άλλου είδους «εξυπηρετήσεις» οι μικρομεσαίοι.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags