Facebook Pixel Sportdog.gr | «Απ’ αυτόν να φυλάγεται η ΑΕΚ – Δεν είναι όλοι οι οπαδοί της Ντιναμό χούλιγκαν» (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2018-02-15 17:18:00

«Απ’ αυτόν να φυλάγεται η ΑΕΚ – Δεν είναι όλοι οι οπαδοί της Ντιναμό χούλιγκαν» (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
«Απ’ αυτόν να φυλάγεται η ΑΕΚ – Δεν είναι όλοι οι οπαδοί της Ντιναμό χούλιγκαν» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Ουκρανός» προπονητής για τους αγώνες της Ένωσης στο Europa League.

Ζει τα τελευταία χρόνια στην Ουκρανία όπου είναι επικεφαλής σε Ακαδημία τερματοφυλάκων, η οποία συνεργάζεται με την ιταλική Λιβόρνο. Οπότε είναι από τους καταλληλότερους, για να μιλήσουν για την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τη Ντιναμό Κιέβου για τους «32» του Europa League. Ο λόγος για τον Ρετζέπ Γιλμάζ, ο οποίος είναι ελληνόφωνος, Τούρκος υπήκοος και η ιστορία του είχε συγκλονίσει.

Ο προπονητής γκολκίπερ μίλησε με τα λιγοστά ρωμέικα που ξέρει στο sportdog.gr για τη μάχη που θα δώσει με τους Ουκρανούς. «Η Ντιναμό είναι επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις», τονίζει και αποκαλύπτει ποιον ποδοσφαιριστή πρέπει να προσέχει η ΑΕΚ. Εντύπωση θα προκαλέσει η άποψη του για το κρύο που θα συναντήσει η Ένωση στο Κίεβο αλλά και τους οπαδούς της Ντιναμό. Παράλληλα μίλησε για τον Ιβάν Σαββίδη του ΠΑΟΚ σε μια συνέντευξη που αξίζει να τη διαβάσετε, αλλά και να μάθετε με πόσο αγαπη βλέπουν την Ελλάδα και τους Έλληνες όσοι δεν γεννήθηκαν σε αυτήν.

Πως παίζει η Ντιναμό; Ποιο σύστημα χρησιμοποιεί κυρίως;

«Από τη στιγμή που έφυγε ο Γιαρμολένκο για τη Ντόρτμουντ η Ντιναμό έχει αποκτήσει αμυντική φιλοσοφία. Παίζει όμως με πολλές αντεπιθέσεις. Είναι ομάδα που χτυπά στην κόντρα τον αντίπαλό της. Περισσότερο χρησιμοποιεί το 4-2-3-1 και δευτερευόντως το 4-4-2».

Τη βασική ενδεκάδα ποιοι παίκτες αποτελούν;

«Την εστία φυλάει ο Μπουσχάν. Ο Καχεριντί με τον Καντάρ είναι τα στόπερ. Ο Κεζιόρα με τον Πίβαριτς παίζουν στα άκρα της άμυνας. Ο Σεπελέεφ με τον Μπουγιάλσκι είναι αμυντικά χαφ. Ο Μόζορουκ είναι δεξί εξτρέμ, ο Τσιγκάνοφ αριστερό, ο Σαπαρένκο οργανώνει το παιχνίδι και στην επίθεση τοποθετείτι ο Μοράες. Ο Μποκανί με τον Γκονζάλες επίσης έχουν χρόνο συμμετοχής και είναι καλοί παίκτες».

Η ΑΕΚ ποιον παίκτη πρέπει να προσέξει;

«Τον Μοράες πρέπει να έχει υπόψιν. Επίσης η Ντιναμό είναι πολύ δυνατή μπροστά όταν παίζει ο Μποκανί».

Φεβρουάριο μήνα ποσο κρύο έχει στο Κίεβο; Θα το αντέξει η ΑΕΚ;

Αν εξέρατε πόσο κρύο κάνει στο Κίεβο θα τρελαινόσασταν. Το κρύο εδώ δεν μοιάζει με το δικό μας κρύο στην Τραπεζούντα. Η ΑΕΚ μπορεί να το αντέξει. Εξάλλου έχει επαγγελματίες παίκτες, οι οποίοι πάντα πρέπει να προετοιμάζουν τον εαυτό τους για να αντιμετωπίσουν οποισδήποτε συνθήκες».

Ακούγονται διάφορά για τις πολιτικές πεποιθήσεις των οπαδών της Ντιναμό. Μπορούν να συνυπάρξουν με τους οπαδούς της ΑΕΚ;

«Υπάρχουν χούλιγκαν και φανατικοί. Δεν είναι όλοι όμως έτσι. Δεν ξέρω πως θα μπορούσαν να συπάρξουν οι Ουκρανοί με τους Έλληνες. Εδώ τα πράγματα λόγω του πολέμου έχουν γίνει ακραία (σ.σ. επέμβαση Ρωσίας στην Κριμαία)».

Για τους τερματοφύλακες της ΑΕΚ ποια γνώμη έχεις;

«Είδα τον Τσιντώτα στη Βιέννη στο Αούστρια-ΑΕΚ. Καλός ήταν. Είναι νέος και έχει να μάθει πολλά ακομα. Μπορεί να βελτιωθεί περισσότερο. Αυτή η δουλειά είναι αρκετά δύσκολη. Γι'αυτό ως προπονητής θέλω οι νέοι τερματοφύλακες να την αγαπούν. Ο τερματοφύλακας έχει μεγάλη ευθύνη».

Οι Έλληνες της Ουκρανίας, κυρίως ποντιακής καταγωγής, πως βλέπουν τον Ιβάν Σαββίδη του ΠΑΟΚ

«Εδώ τον έχουν σε εκτίμηση, τον σέβονται. Τον βλέπουνε σαν το μέλλον των Ποντίων. Όλοι μας χρειαζόμαστε ανθρώπους σαν τον Σαββίδη, να πολεμά για το έθνος μας».

Ελληνικό πρωτάθλημα παρακολουθείς; Ποια ομάδα σου αρέσει;

«Βέβαια παρακολουθώ. Περισσότερο αγαπώ τον ΠΑΟΚ. Δεν τον ξεχωρίζω με άλλες ελληνικές ομάδες. Τις βλέπω όλες ίδιες μπροστά μου. Δεν νιώθω εχθρότητα καμία. Όλοι μας είμαστε Έλληνες».

Διαβάστε για την ξεχωριστή ιστορία του Ρετζέπ Γιλμάζ, στο newpost.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags