15/02/18 - 17:53

Κίνδυνος «βαριάς» τιμωρίας για ΠΑΟΚ και ΠΑΣ Γιάννινα!

Αναμένονται… καμπάνες για τις δυο ομάδες!

Sportdog Team
Κίνδυνος «βαριάς» τιμωρίας για ΠΑΟΚ και ΠΑΣ Γιάννινα!
15.054views 70shares
Ο ΠΑΟΚ επισκέπτεται τον Λεβαδειακό και στο νέο Pamestoixima.gr θα βρεις ακόμα μεγαλύτερες αποδόσεις

Τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην αναμέτρηση ΠΑΣ ΓιάννιναΠΑΟΚ δεν καταγράφηκαν ούτε από τον παρατηρητή του αγώνα ούτε από την αστυνομία, με αποτέλεσμα ο αθλητικός δικαστής να μην έχει δικαίωμα να καλέσει σε απολογία τις δυο ομάδες.

Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα σχετικά ρεπορτάζ, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου αναμένεται να ασκήσει αυτεπάγγελτη δίωξη.

Ο κ. Σιμιτζόγλου δεν έχει κινητοποιηθεί ακόμα, όμως εξετάζει το οπτικοακουστικό υλικό από την έκθεση της ΔΕΑΒ και της διεύθυνσης του γηπέδου των Ιωαννίνων και θεωρείται πολύ πιθανό να καλέσει τις δυο ομάδες να δώσουν εξηγήσεις για τη συμπεριφορά των οπαδών τους.

Θυμίζουμε ότι οπαδοί του ΠΑΟΚ έσπασαν το λουκέτο θύρας του γηπέδου για να εισέλθουν χωρίς εισιτήριο, ενώ οι οπαδοί του ΠΑΣ «απάντησαν» πετώντας τους καρέκλες.

Σε περίπτωση που ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας αποφασίσει να παρέμβει, υπάρχει κίνδυνος βαριάς τιμωρίας για τις δυο ομάδες, ανάλογα βέβαια με τα στοιχεία που έχει στα χέρια του ο εισαγγελέας και με τα άρθρα που θα κληθούν.

Ο Ολυμπιακός για τα επεισόδια με την ΑΕΚ τιμωρήθηκε με δυο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, αφαίρεση βαθμών και πρόστιμο, αφού κλήθηκε με βάση το άρθρο 15 παρ. 4 του ΚΑΠ της ΕΠΟ, το οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων:

β) Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (250.000) και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές δύο (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές και επιπρόσθετα ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ