Facebook Pixel Sportdog.gr | Ποιος «μπλοκάρει» το πλάνο για τον «νέο Ολυμπιακό» και τι σχέση έχει ο... ΠΑΟΚ
| 2018-02-15 18:40:00

Ποιος «μπλοκάρει» το πλάνο για τον «νέο Ολυμπιακό» και τι σχέση έχει ο... ΠΑΟΚ

Sportdog Team
Ποιος «μπλοκάρει» το πλάνο για τον «νέο Ολυμπιακό» και τι σχέση έχει ο... ΠΑΟΚ

Θα τους... ντριπλάρει ο Μαρινάκης;

Στον Ολυμπιακό έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε πολλές αλλαγές και ριζική ανανέωση στο ρόστερ και ήδη ακούγονται πολλά σενάρια σχετικά με τις προθέσεις που υπάρχουν στην «ερυθρόλευκη» διοίκηση για την «επόμενη μέρα».

Το μόνο βέβαιο στην παρούσα φάση είναι ότι έχει παρθεί απόφαση να ενισχυθεί σημαντικά το ελληνικό στοιχείο της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν, κάτι που, φυσικά, διαβάσατε πρώτοι στο sportdog.gr, ωστόσο για να πραγματοποιηθεί το συγκεκριμένο πλάνο, θα πρέπει να ξεπεραστούν κάποια σημαντικά «εμπόδια».

Το γεγονός, δηλαδή, ότι ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια δεν αξιοποίησε στο μέτρο του δυνατού τους Έλληνες παίκτες που απέκτησε, και τώρα αυτή η φιλοσοφία μάλλον θα πρέπει να αλλάξει. Μην ξεχνάμε άλλωστε, πως δυνατά στο παιχνίδι πλέον έχουν μπει και οι έτεροι διεκδικητές των καλών εγχώριων στόχων, όπως ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ, που δείχνουν με τις κινήσεις τους να κινούνται επί ίσοις όροις στην ελληνική αγορά.

Παράλληλα, η… στροφή στους Έλληνες παίκτες αναμένεται να συνοδευτεί και με αισθητή μείωση του μπάτζετ, κάτι λογικό κι επόμενο, από τη στιγμή, μάλιστα, που του χρόνου δε θα υπάρχουν, όπως φαίνεται, τα έσοδα από το Champions League. Η συγκεκριμένη, όμως, πολιτική μπορεί να γυρίσει… μπούμερανγκ στο επικοινωνιακό κομμάτι, καθώς ως γνωστόν οι οπαδοί του Ολυμπιακού έχουν πάντα πολύ υψηλές απαιτήσεις στις μεταγραφές. Αν και θεωρείται πολύ δύσκολο ο Βαγγέλης Μαρινάκης να αφήσει την ομάδα χωρίς ενίσχυση από το… πάνω ράφι, ειδικά από τη στιγμή που παρουσιάζεται αποφασισμένος του χρόνου να παρουσιάσει μια ομάδα πολύ πιο δυνατή.

Στο μεταξύ, όσον αφορά τις προσθαφαιρέσεις που αναμένεται να γίνουν το καλοκαίρι, μιας και, όπως σας έχουμε γράψει επανειλημμένως, όλοι οι παίκτες δίνουν εξετάσεις στα επόμενα παιχνίδια μέχρι το τέλος της σεζόν, οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να υπολογίζουν στο γεγονός ότι δύσκολα κάποιοι ποδοσφαιριστές θα δεχτούν να αποχωρήσουν από μια ομάδα που τους προσφέρει τα… πάντα.

Οι συνθήκες τόσο στον Ολυμπιακό, όσο και γενικότερα στην Ελλάδα, για έναν παίκτη είναι ιδανικές και επομένως δεν είναι εύκολο για κάποιον να πάρει την απόφαση να αποχωρήσει αν δεν υπολογίζεται. Ειδικά όταν αυτή τη σεζόν οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές των πρωταθλητών δεν κατάφεραν να ανεβάσουν τις μετοχές τους, προκειμένου να μπορούν το καλοκαίρι να προσελκύσουν εύκολα μνηστήρες.

Το έργο της «αποψίλωσης» του ρόστερ, λοιπόν, μόνο εύκολη υπόθεση δε θα είναι για τους Πειραιώτες, αν και έχουν αποδείξει τα τελευταία χρόνια πως μπορούν να πουλήσουν τον οποιονδήποτε παίκτη και, μάλιστα, σε εξαιρετική τιμή, λόγω των πολύ καλών διασυνδέσεων που διατηρούν στην αγορά.    

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags